IK HEB FIBROMYALGIA, ZEG IK HET OF VERBERG IK HET?

Als u lijdt aan   fibromyalgie,   hebt u de titel van dit artikel volledig begrepen. De tijd die een patiënt met fibromyalgie nodig heeft om zijn diagnose te kennen, is gemiddeld 5 jaar. Hoewel het zich in de loop van de tijd vele jaren kan uitstrekken. Als je eenmaal een naam hebt, begint je ziekte aan een nieuw onderzoek.

Begin met uw arts die in veel gevallen de ziekte niet begrijpt en daarom niet de extreme pijn kent die u lijdt, hij heeft geen oplossing voor deze pijnen en vertelt u om uw leven voort te zetten, pijnstillers te nemen en antidepressiva. als je kunt

Onwetendheid over de ziekte beïnvloedt de patiënt

Uw familie en vrienden hebben geen informatie om te weten hoeveel pijn u lijdt, en de arts zelf geeft aan dat zij u moeten aanmoedigen om een ​​normaal leven te volgen en u met onzin en weeklagen achter te laten.

Je begint om informatie te zoeken en je mensen die de ziekte hebben al jaren te ontmoeten en een aantal van hen ook adviseren om niet te zeggen dat je fibromyalgie, omdat je jezelf bloot aan spot, ziek advies en zelfs ontslag.

Het misverstand van deze ziekte is erg moeilijk

Waarom worden patiënten gediagnosticeerd met andere ziekten die worden gesteund door de maatschappij, vrienden en familie, en voelt een fibromyalgiepatiënt zich door iedereen afgewezen?
Fibromyalgie is een zeer ernstige ziekte, de patiënt voelt pijn in zijn hele lichaam, te beginnen met migraine, nekpijn, pijn in het gezicht, pijn in de armen, handen, benen, knieën , voeten.

Hij kan niet ‘s nachts rusten, hoewel hij erg moe slaapt omdat velen van hen chronisch vermoeid zijn, ze kunnen niet slapen, meer dan drie uur achter elkaar vanwege lichamelijke pijn en hun hersenen neigen wakker te zijn. hen om te rusten en dus zowel herstellen als opstaan ​​de volgende dag rustte.

Ze worden gediagnosticeerd met depressie, maar wat specialisten niet begrijpen is dat deze patiënten niet lijden aan depressie en fibromyalgie, depressie komt als gevolg van pijn, misverstand en vermoeidheid.

Vertel ik mijn familie en vrienden dat ik fibromyalgie heb?
Waarom heeft een kankerpatiënt de steun en affectie van de hele samenleving en krijgt een fibromyalgiepatiënt onverschilligheid of niet-afwijzing?

Dit moet veranderen.
Je moet je gezondheid delen met je familie en vrienden, je moet in staat zijn om hun begrip, liefde en vooral hun te helpen overwinnen omdat het kan worden overwonnen.

Kijk wat er gebeurde met een 14-jarig meisje toen ze in staat was om over haar ziekte te praten met haar vrienden en klasgenoten.
Marta is een jonge vrouw met de diagnose fibromyalgie en chronische vermoeidheid op 11-jarige leeftijd, na veel leed . jaar leed ze aan pijn in haar lichaam waarvan niemand kon zien waar ze vandaan kwam …

marta2

De ervaring van Marta die ze zelf op 14-jarige leeftijd vertelde,
denk ik dat erover kan worden gepraat om dit te verbeteren, wat ik een paar dagen geleden persoonlijk kon verifiëren. Bij het instituut moesten we vier minuten lang over elk onderwerp praten en het in de klas uitleggen voor de klasgenoten.

Nadat ik met mijn moeder had gesproken, besloot ik dat een van de onderwerpen die ik kende fibromyalgie was, thuis vertelde ik over hoe en wat ik ging zeggen en het leek alsof ik alles had voorbereid, wat ik niet deed kon niet weten wat er zou gaan gebeuren.

Mijn beurt kwam en ik ging naar het bord, voor mijn klasgenoten, alles leek goed totdat, nadat ik had uitgelegd wat fibromyalgie was, de mensen in de wereld en de symptomen van deze ziekte, ik moest zeggen dat ik twee jaar geleden de diagnose fibromyalgie kreeg, toen begon ik op te merken dat de woorden niet kwamen en dat ik verdronk, ik huilde en het ergste was dat ik niet kon om te stoppen keken mijn kameraden naar me zonder te weten wat te doen en Meester zei me om te ademen en mezelf gerust te stellen.

In die tijd besefte ik alles wat ik had geleden en hoeveel ik ziek was geworden, ik dacht ook aan mijn ouders en alles wat ze ook voor mij hadden geleden. Het was alsof er plotseling iets in me was ontdekt dat in me verborgen was en plotseling naar buiten kwam, de waarheid is dat ik verrast was, ontspannen en me goed voelde. Met de hulp van mijn vrienden en de leraar was ik in staat om verder te gaan en mijn verhaal af te maken dat ik nog nooit eerder aan iemand had willen vertellen.

Mijn ouders vochten voor andere fibromyalgie-patiënten om naar hen te luisteren en hun advies op te volgen, ik dank hen voor hun voortdurende strijd. En voor al diegenen die lijden, wil ik je vertellen dat je het met volharding, geduld en wil kunt overwinnen als ik het overwon.

Hoe voel je je na het lezen van deze getuigenis?
Je zult zeker merken hoe tranen je ogen verblinden, het is je eigen verhaal verteld vanuit een tijd dat het moeilijk te begrijpen is waarom je zo ziek bent.

Werkelijk op elke leeftijd zijn we klaar om elke ziekte die u beïnvloedt zo veel aan te pakken dat het voorkomt dat u “leeft”.
Deze woorden werden door Marta verteld na een behandeling die in een jaar tijd de pijn heeft weten te kalmeren en de glimlach heeft gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *