Spierspasmen bij fibromyalgie

Een van de symptomen die meer pijn bij fibromyalgie kunnen veroorzaken, is spierspasmen. Deze spasmen trekken de spieren samen en het is erg moeilijk om ze later te ontspannen. De plaatsen waar de spieren meestal samentrekken zijn de nek, rug en dijen, maar het is niet beperkt tot die delen van het lichaam. Bovendien kan het op elk moment van de dag spierspasmen genereren, wat de fysieke activiteit van patiënten aanzienlijk beperkt en slaap voorkomt.

Wat is de oorzaak van deze spierspasmen in het lichaam?

Zoals alles over fibromyalgie, is er geen duidelijk antwoord en wordt er nog steeds onderzoek gedaan. Tot nu toe weten we alleen dat spierspasmen zijn gekoppeld aan “hotspots”. Sensorische punten zijn specifieke punten in het lichaam die uiterst gevoelig zijn voor aanraking bij fibromyalgiepatiënten en ze kunnen zelfs worden gebruikt om te bepalen of een patiënt deze aandoening heeft of niet.

Een totaal van 18 punten, ze bevinden zich in de nek, rug, onderrug, knieën, ellebogen en borst. Sensorische punten kunnen worden gedefinieerd als kleine spierweefselgebieden die constant in beweging zijn en die kunnen lijden aan Fibro en pijn kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om te benadrukken dat de pijn die door deze pijnpunten wordt veroorzaakt, niet altijd op het punt ligt waar de pijnpunten elders kunnen en kunnen worden gevoeld, dat wil zeggen soms de pijn veroorzaakt door een zere plek in de nek veroorzaakt pijn ergens op het gezicht of onderrug. Dit veroorzaakt vaak verwarring wanneer je naar de dokter gaat omdat, door de site van de pijn te melden, de dokter gewoon niets verkeerd ziet en het als een mentale pijn beschouwt.

Een andere mogelijke oorzaak van deze spierspasmen is gerelateerd aan een disfunctie van het zenuwstelsel en zenuwen, die vanwege Fibro slechte signalen naar deze gebieden kunnen sturen en zo spasmen kunnen veroorzaken.

Behandeling voor spierspasmen

De meest voorkomende behandeling van spierspasmen is spierverslappers. Deze veroorzaken de ontspanning van de spieren en maken de spasmen minder sterk en verminderen constant de pijn. Hoewel het een goede oplossing is, is het niet permanent, omdat het slechts tijdelijk verlicht en in het geval van zeer sterke spasmen, het zelfs niet werkt. Cyclobenzaprine is een goede optie om als spierverslapper te gebruiken, maar raadpleeg altijd eerst uw arts voordat u het gaat gebruiken.

Sommige artsen stellen voor supplementen in te nemen die de pijn van spasmen kunnen verlichten, zoals magnesium, appelzuur, calcium, zink, complexe B en creatine. Aangezien het gebrek aan energie veroorzaakt door fibromyalgie leidt tot aanscherping van de spieren, worden deze supplementen geassocieerd met verhoogde cellulaire energie die de spieren van het lichaam zou ontspannen. Bij sommige patiënten veroorzaken ze verlichting, maar hun effectiviteit in onderzoek is nog niet bewezen, vooral in gevallen van fibromyalgie. Raadpleeg uw arts voor een goede toediening van sommige van deze vitaminesupplementen of andere die meer aangepast zijn aan uw specifieke geval.

Een ander soort verlichting kan komen van niet-traditionele behandelingen zoals massage, injecties op gevoelige punten en fysiotherapie. Daarnaast kunt u verschillende dingen proberen om de conditie te verbeteren:

 

  • Breng warmte aan met een elektrische deken
  • Breng ijs of kou aan in de omgeving
  • Gebruik massage machines
  • strekking
  • Geniet van ontspannende fysieke activiteiten zoals Tai Chi of Yoga
  • Spiercrèmes aanbrengen

Als u denkt dat u fibromyalgie heeft of een van de symptomen daarvan, aarzel dan niet om een ​​arts te raadplegen voor de juiste behandeling. Als u al bent gediagnosticeerd, kunt u deze tips altijd volgen met de supervisie van uw arts en testen wat het beste is om de symptomen te verlichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *