Beste cannabissoorten voor fibromyalgie

Door: Watt Redd

U hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van mensen die medische marihuana gebruiken om hun fibromyalgie te behandelen. Volgens veel mensen die dit hebben gedaan, is het eigenlijk een behoorlijk effectieve behandeling. Zoals bij bijna elke behandeling, hoor je mensen praten over hoe het hun leven ten goede is veranderd en mensen die zeggen dat het echt niet zo effectief was. Als het gaat om fibromyalgie, is iedereen anders.

Maar we weten wel dat cannabis op zijn minst enig voordeel heeft voor veel mensen met fibromyalgie. Dus hoe biedt cannabis zijn medische voordelen aan mensen die worstelen met fibromyalgie? En wat zijn enkele van de beste cannabissoorten voor fibromyalgie?

Hoe behandelt cannabis fibromyalgie?

Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe marihuana zo’n wondermiddel is als het enige andere wat je weet, is dat het een illegale straatdrug is. Nou, de waarheid is dat het nauwelijks een wondermiddel is. De werkzaamheid varieert sterk van persoon tot persoon, maar het lijkt zeker nuttig te zijn voor veel mensen als het gaat om het behandelen van fibromyalgie.

Dat komt omdat marihuana vol zit met cannabidiol (of CBD), een stof waarvan wordt aangetoond dat het talloze medische voordelen heeft. En in tegenstelling tot de andere werkzame stof in cannabis, THC, laat cannabidiol je niet zo hoog achter als het roken van een gewoon oud gewricht. Dientengevolge, gebruiken veel mensen CBD afgeleide producten zoals oliën of supplementen in plaats van hun medische marihuana te roken.

Loading...

En het is bewezen dat het CBD in marihuana de pijn vermindert bij mensen met fibromyalgie zonder significante bijwerkingen als het wordt ingenomen als een hoogwaardige CBD-olie of -capsule. Maar als je meer denkt aan het roken van je medicatie en het niet erg vindt om hoog te worden, kun je een CBD zware cannabissoort krijgen die net zo effectief is.

Wat zijn de beste cannabissoorten voor fibromyalgie?

Wanneer je de beste cannabissoorten voor fibromyalgie kiest, wil je spanningen met een hoog CBD-gehalte. Medische marihuana wordt meestal beoordeeld op basis van de verhouding tussen THC en CBD die het bevat. Terwijl iemand die marihuana rookt voor zijn geestverruimende effecten meestal op zoek gaat naar soorten met het hoge THC-gehalte, als je gewoon iets wilt om je pijn te genezen zonder bijwerkingen, dan hebben de beste cannabissoorten voor fibromyalgie een lager THC-gehalte en een hoger CBD-gehalte.

Dus met dat in gedachten, zijn hier enkele te overwegen:

ACDC

ACDC is een van de beste cannabissoorten voor fibromyalgie omdat het zo’n hoog TCB-gehalte heeft. In feite is de TCB in deze stam gemeten met bijna 19%. Dat betekent dat het eigenlijk geen psychoactieve effecten veroorzaakt. Dus je zou dit echt kunnen roken voor de medische voordelen en helemaal niet hoog worden.

Dus als jij het soort persoon bent dat niet goed reageert op marihuana maar de medische voordelen wilt, is ACDC een goede keuze.

Harlekijn

Harlequin is een andere stam met een hoog CBD-gehalte, waardoor het een van de beste cannabissoorten is voor fibromyalgie. Bovendien, ondanks dat het een sativa-dominante soort is, is het ook een zeer ontspannende soort cannabis om te roken, en de lage THC betekent dat je er geen high van krijgt. Het is dus geweldig om te ontspannen zonder de paranoïde-inducerende effecten van een traditionele op Sativa gebaseerde marihuana-soort.

Redwood Kush

De Redwood Kush-stam is een zware op Indica gebaseerde stam. En dat maakt het een van de beste cannabissoorten voor fibromyalgie. Hoewel dat betekent dat je niet het gevoel van oplettendheid zult hebben dat je van een Sativa zou krijgen, maakt het deze stam ook geweldig voor het bestrijden van door fibromyalgie geïnduceerde slapeloosheid die het moeilijk maakt om een ​​goede nachtrust te krijgen. Redwood Kush wordt ook gebruikt om hoofdpijnen en migraine te behandelen, evenals lichaams- en spierpijn. Bovendien, als je een fibro-patiënt bent voor wie het verlies van eetlust een probleem is, staat Redwood Kush erom bekend mensen de munchies te geven.

Het THC-gehalte is iets hoger, maar door het ontbreken van Sativa heb je minder kans op dat paranoïde gevoel dat vaak gepaard gaat met marihuana.

Dynamiet

Dynamite is een iets hogere THC-inhoudsstam, wat betekent dat je high wordt van roken, maar er zit ook veel CBD in, wat helpt bij het omgaan met pijn. En bovendien is dit een op Indica gebaseerde stam, wat betekent dat het een kalmerend effect heeft en je zenuwen kalmeert, omdat het je chronische pijn door fibromyalgie helpt bestrijden. Dus het is geweldig om te ontspannen of proberen in slaap te komen ondanks fibro-pijn. En, misschien net zo belangrijk, Dynamite is gebruikt voor de behandeling van stress en depressie, waar te veel fibro-patiënten mee kampen.

Maar het maakt niet uit welke soort u kiest, het komt wel goed zolang u een goed product krijgt met veel CBD erin. Laat het ons echter weten, gebruikt u cannabis voor fibromyalgie? Wat zijn volgens jou de beste cannabissoorten voor fibromyalgie? Laat het ons weten in de comments.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *