Neurontin en Lyrica zijn een doodsoorzaak voor nieuwe hersensynapsen: schokkende studie

Neurontin en zijn nieuwere, krachtigere versie, Lyrica, worden veel gebruikt voor off-label indicaties die een duidelijk flagrant gevaar voor het publiek vormen. Deze blockbuster-medicijnen zijn goedgekeurd voor gebruik, hoewel de FDA geen idee had wat ze in de hersenen daadwerkelijk deden. Een schokkend nieuw onderzoek toont aan dat ze de vorming van nieuwe hersenensynapsen 1 blokkeren , waardoor het potentieel voor verjonging van de hersenplasticiteit drastisch wordt verminderd – wat betekent dat deze medicijnen sneller hersenafwijkingen zullen veroorzaken dan welke stof dan ook die de mensheid kent.

Het probleem van deze medicijnen wordt nog verergerd door hun flagrante illegale marketing. Neurontin werd in 1994 door de FDA goedgekeurd voor epilepsie. Het middel onderging een enorme illegale off-label promotie die Warner-Lambert 430 miljoen dollar kostte (de allereerste grote boete voor off-label promotie). Het medicijn is nu eigendom van Pfizer. Pfizer is ook eigenaar van Lyrica, een super krachtige versie van Neurontin. Het is door de FDA goedgekeurd voor verschillende soorten pijn en fibromyalgie. Lyrica is een van de vier geneesmiddelen die een dochteronderneming van Pfizer illegaal op de markt bracht, wat resulteerde in een schikking van $ 2,3 miljard tegen Pfizer.

Hoewel de marketing van deze medicijnen zwaar is beboet, blijven ze miljarden verdienen in de verkoop van het off-label gebruik. Artsen gebruiken ze voor allerlei soorten zenuwproblemen, omdat ze de symptomen goed kunnen onderdrukken. Dergelijke toepassingen kunnen echter niet langer worden gerechtvaardigd omdat het feitelijke mechanisme van de geneesmiddelen eindelijk wordt begrepen en ze zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de gezondheid van de zenuwen op lange termijn.

De onderzoekers in de bovenstaande studie proberen de ernstige aard van de medicijnen te bagatelliseren door te zeggen dat “volwassen neuronen niet veel nieuwe synapsen vormen”. Dat is gewoon niet waar. De nieuwe wetenschap laat zien dat de gezondheid van de hersenen tijdens het ouder worden afhankelijk is van de vorming van nieuwe synapsen. Zelfs deze onderzoekers hebben het gebruik van deze medicijnen bij zwangere vrouwen in vraag gesteld. Hoe moet een foetus nieuwe zenuwcellen maken als de moeder een medicijn gebruikt dat ze blokkeert?

Dit zijn de situaties waarin de FDA helemaal moet zijn. Zoals gewoonlijk zit de FDA stil bij het nadenken over een zelfmoordwaarschuwing voor Lyrica, terwijl de off-label toepassingen bipolaire stoornissen en migrainehoofdpijn omvatten. De FDA zal waarschijnlijk de komende decennia twijgen over het probleem van hersenbeschadiging. Consument pas op.

Gerefereerde studies

Neurontin en Lyrica zijn zeer giftig voor nieuwe hersensynapsen Cel Çagla Eroglu, Nicola J. Allen, Michael W. Susman, Nancy A. O’Rourke, Chan Young Park, Engin Özkan, Chandrani Chakraborty, Sara B. Mulinyawe, Douglas S. Annis , Andrew D. Huberman, Eric M. Green, Jack Lawler, Ricardo Dolmetsch, K. Christopher Garcia, Stephen

Loading...

53 thoughts on “Neurontin en Lyrica zijn een doodsoorzaak voor nieuwe hersensynapsen: schokkende studie

 1. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time
  a comment is added I get three emails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Many thanks!

 2. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I am going through troubles
  with your RSS. I don’t know why I can’t subscribe to it.
  Is there anybody else having the same RSS issues?
  Anyone that knows the solution can you kindly respond?

  Thanx!!

 3. Hey there would you mind letting me know which
  web host you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely
  different browsers and I must say this blog loads a lot quicker
  then most. Can you suggest a good web hosting provider at a honest price?
  Thanks a lot, I appreciate it!

 4. Pingback: Google
 5. Good way of explaining, and fastidious paragraph to obtain information on the topic of my presentation focus,
  which i am going to convey in academy.

 6. you are in point of fact a good webmaster. The web site loading velocity is
  amazing. It kind of feels that you’re doing any unique trick.
  In addition, The contents are masterwork.
  you have performed a great activity in this matter!

 7. You could certainly see your expertise within the work
  you write. The world hopes for even more passionate writers such
  as you who aren’t afraid to say how they believe. At all times
  follow your heart.

 8. I have been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts in this sort of area .
  Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website.
  Studying this information So i am satisfied to express that I’ve an incredibly just right uncanny feeling I found
  out exactly what I needed. I most undoubtedly
  will make certain to do not overlook this website and give it a
  look regularly.

 9. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate
  a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m
  having problems finding one? Thanks a lot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *