Neurontin en Lyrica zijn een doodsoorzaak voor nieuwe hersensynapsen: schokkende studie

Neurontin en zijn nieuwere, krachtigere versie, Lyrica, worden veel gebruikt voor off-label indicaties die een duidelijk flagrant gevaar voor het publiek vormen. Deze blockbuster-medicijnen zijn goedgekeurd voor gebruik, hoewel de FDA geen idee had wat ze in de hersenen daadwerkelijk deden. Een schokkend nieuw onderzoek toont aan dat ze de vorming van nieuwe hersenensynapsen 1 blokkeren , waardoor het potentieel voor verjonging van de hersenplasticiteit drastisch wordt verminderd – wat betekent dat deze medicijnen sneller hersenafwijkingen zullen veroorzaken dan welke stof dan ook die de mensheid kent.

Het probleem van deze medicijnen wordt nog verergerd door hun flagrante illegale marketing. Neurontin werd in 1994 door de FDA goedgekeurd voor epilepsie. Het middel onderging een enorme illegale off-label promotie die Warner-Lambert 430 miljoen dollar kostte (de allereerste grote boete voor off-label promotie). Het medicijn is nu eigendom van Pfizer. Pfizer is ook eigenaar van Lyrica, een super krachtige versie van Neurontin. Het is door de FDA goedgekeurd voor verschillende soorten pijn en fibromyalgie. Lyrica is een van de vier geneesmiddelen die een dochteronderneming van Pfizer illegaal op de markt bracht, wat resulteerde in een schikking van $ 2,3 miljard tegen Pfizer.

Hoewel de marketing van deze medicijnen zwaar is beboet, blijven ze miljarden verdienen in de verkoop van het off-label gebruik. Artsen gebruiken ze voor allerlei soorten zenuwproblemen, omdat ze de symptomen goed kunnen onderdrukken. Dergelijke toepassingen kunnen echter niet langer worden gerechtvaardigd omdat het feitelijke mechanisme van de geneesmiddelen eindelijk wordt begrepen en ze zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de gezondheid van de zenuwen op lange termijn.

De onderzoekers in de bovenstaande studie proberen de ernstige aard van de medicijnen te bagatelliseren door te zeggen dat “volwassen neuronen niet veel nieuwe synapsen vormen”. Dat is gewoon niet waar. De nieuwe wetenschap laat zien dat de gezondheid van de hersenen tijdens het ouder worden afhankelijk is van de vorming van nieuwe synapsen. Zelfs deze onderzoekers hebben het gebruik van deze medicijnen bij zwangere vrouwen in vraag gesteld. Hoe moet een foetus nieuwe zenuwcellen maken als de moeder een medicijn gebruikt dat ze blokkeert?

Dit zijn de situaties waarin de FDA helemaal moet zijn. Zoals gewoonlijk zit de FDA stil bij het nadenken over een zelfmoordwaarschuwing voor Lyrica, terwijl de off-label toepassingen bipolaire stoornissen en migrainehoofdpijn omvatten. De FDA zal waarschijnlijk de komende decennia twijgen over het probleem van hersenbeschadiging. Consument pas op.

Loading...

Gerefereerde studies

Neurontin en Lyrica zijn zeer giftig voor nieuwe hersensynapsen Cel Çagla Eroglu, Nicola J. Allen, Michael W. Susman, Nancy A. O’Rourke, Chan Young Park, Engin Özkan, Chandrani Chakraborty, Sara B. Mulinyawe, Douglas S. Annis , Andrew D. Huberman, Eric M. Green, Jack Lawler, Ricardo Dolmetsch, K. Christopher Garcia, Stephen

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *