Acht tekens van fibromyalgie meestal mensen negeren. # 2 is best raar

Fibromyalgie is een veel voorkomende chronische aandoening die wordt gekenmerkt door gegeneraliseerde pijn, naast andere symptomen. Het kan aanzienlijke pijn en vermoeidheid veroorzaken, wat het vermogen van een persoon om zijn dagelijkse activiteiten uit te voeren, verstoort. Hoewel de oorzaken van fibromyalgie onbekend zijn, wordt geschat dat het effect heeft op 5 miljoen Amerikanen ouder dan 18 jaar.

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met fibromyalgie vaak verschillende artsen zien voordat ze hun diagnose krijgen. De symptomen van fibromyalgie bootsen vaak andere gezondheidsproblemen na, wat de diagnose moeilijk kan maken. Het begrijpen van de symptomen kan de patiënt helpen om zijn diagnose eerder te identificeren, zodat hij een manier kan vinden om zijn pijn te beheersen.

Hier zijn acht tekenen van fibromyalgie die je nooit zou moeten negeren:

1. Stijfheid van het lichaam

De meerderheid van de patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaart stijfheid in het lichaam. Dit gebeurt meestal ‘s ochtends. Het harde gevoel is vergelijkbaar met degenen die lijden aan artritis. Het kan binnen 10-15 minuten verdwijnen of het kan het grootste deel van de dag aanhouden.

2. Abnormale spijsvertering

De symptomen van fibromyalgie kunnen constipatie, diarree en zwelling omvatten. Ongeveer 40-70% van de patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaart symptomen vergelijkbaar met het Prikkelbare Darmsyndroom, Zure Terugvloeiing en GERD.

 

3. Gevoelloosheid, zwelling of tintelingen

Veel patiënten met fibromyalgie ervaren een tintelend gevoel. Dit gebeurt vaak in de armen, voeten, handen en benen, een aandoening die bekend staat als paresthesie. Voor sommige patiënten kunnen deze sensaties maar een paar minuten duren. Voor andere patiënten kunnen de gewaarwordingen veel langer duren.

Loading...

4. Hoofdpijn voor de voeten

Ongeveer 97% van de patiënten die lijden aan fibromyalgie ervaart pijn in het hele lichaam. De pijn van fibromyalgie wordt vaak omschreven als “diep, scherp, kloppend of pijnlijk”. Dit soort pijn is vaak constant en onverschillig voor vrij verkrijgbare pijnstillers.

5. spierspasmen en spasmen

 

Arteriële spasmen van de handen of voeten zijn een vrij algemeen symptoom van fibromyalgie. Het kan het gevolg zijn van blootstelling aan kou of stress. De getroffen gebieden zullen zich ontwikkelen met een blauwe of bleke tint. Arteriële spasmen gaan ook gepaard met pijn.

6. Slechte slaapkwaliteit

Fibromyalgie kan het voor een patiënt moeilijk maken om een ​​goede nachtrust te hebben. Studies hebben onregelmatige hersenactiviteit aangetoond bij patiënten met fibromyalgie tijdens rust. Deze onregelmatige hersenactiviteit, samen met pijn of stijfheid, kan slaap van slechte kwaliteit veroorzaken.

7. Fibromyalgie Fog

Patiënten met fibromyalgie kunnen een mentale mist ervaren. Problemen met concentreren en problemen met kortetermijngeheugen kunnen symptomen zijn van fibromyalgie. Algemene gevoelens van verwarring, vergeetachtigheid en gebrek aan mentale helderheid kunnen zich ook voordoen.

8. Gevoeligheid voor temperatuur

Patiënten met fibromyalgie hebben vaak moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Ze kunnen extreme hitte of extreme kou voelen wanneer de temperatuur niet drastisch is veranderd.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *