Verliest u kracht in de handen? De patiënten van fibromyalgie Ja

Een gemeenschappelijk kenmerk dat de meeste fibromyalgie lijders aanwezig is een diffuse pijn die een groot deel van het lichaam beïnvloedt. Dit verontrustende symptoom wordt meestal begeleid door ‘s ochtends gewrichtsstijfheid, paresthesias in de handen en voeten, dat wil zeggen tintelend gevoel en gevoelloosheid, slaapstoornissen en vooral een gevoel van vermoeidheid en vermoeidheid die hen vergezelt gedurende de dag. Deze vermoeidheid draagt bij aan de fibromyalgie hebben een slechte tolerantie voor de inspanning die tot 90% van de patiënten.

Dat is de reden waarom een studie uitgevoerd door een team van de Universiteit van Granada, en gepubliceerd in januari 2011 in het tijdschrift archief van de fysische geneeskunde en revalidatie, analyseerde de weerstand die deze patiënten aanwezig zijn in hun handen, om te kunnen gebruiken als een complementaire hulpmiddel bij de evaluatie van de ernst van fibromyalgie bij vrouwen.

Het doel was om de capaciteit van de sterkte-test in de hand te bepalen, bij het discrimineren tussen de aanwezigheid en afwezigheid van fibromyalgie en de ernst van het in 81 vrouwen met de ziekte en 44 gezonde vrouwen. Ze gemeten de weerstand van de kracht in de hand met een test van de maximale isometrische kracht, met de hulp van een hand dynamometer. Vrouwen werden ingedeeld volgens de Score verkregen in: matige fibromyalgie (< 70) en ernstige fibromyalgie (70 of meer). De waargenomen resultaten waren:

De drempel sterkte weerstand in de hand die het beste discrimineert tussen de aanwezigheid en afwezigheid van fibromyalgie was 23,1 kg.
De drempel die het beste discrimineert tussen ernstige en matige fibromyalgie was 16,9 kg.
Een weerstand van de hand sterkte van 23,1 kg of minder werd geassocieerd met het hebben van een 33,8 keer hogere kans op het lijden fibromyalgie na het afbakenen van leeftijd.

In de fibromyalgie groep, een kracht sterkte in de hand van 16,9 kg of minder werd geassocieerd met een 5,3 keer hogere kans op het lijden van ernstige fibromyalgie.

De conclusies van deze onderzoekers zijn: dat de weerstand van de kracht in de hand wordt verlaagd bij vrouwen met fibromyalgie, evenals bij mensen met ernstige fibromyalgie met betrekking tot hun partners met matige fibromyalgie. Zij wijzen er ook op dat die vrouwen die niet voldoen aan deze voorgestelde normen, kan de arts begeleiden om een goede diagnose te stellen, omdat het zou worden gebruikt als een nuttig en informatief instrument.

Heb je gemerkt dat je minder weerstand en kracht hebben in de handen dan je vrienden/familie? In welke aspecten van het dagelijks leven is een handicap?
Wij hopen dat u uw indrukken deelt met ons, die wij zullen sturen naar onze leden patiënten.

Loading...

3 thoughts on “Verliest u kracht in de handen? De patiënten van fibromyalgie Ja

 1. Hey! I realize this is kind of off-topic but I needed to ask.
  Does operating a well-established website such as yours require a large amount of work?

  I am brand new to running a blog however I do write in my diary every day.
  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and
  views online. Please let me know if you have any ideas or tips for
  new aspiring bloggers. Appreciate it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *