5 vroege waarschuwingssignalen bij mensen met fibromyalgie

Hoewel de symptomen van fibromyalgie kunnen lijken op die van andere ziekten, is het een goed idee om bij meer dan één symptoom naar uw arts te gaan voor een vroege diagnose

Fibromyalgie is een ziekte die wordt erkend door alle medische organisaties (en de Wereldgezondheidsorganisatie sinds 1992). De prevalentie ervan is    ongetwijfeld hoger bij vrouwen.

Vandaag vormt fibromyalgie een uitdaging voor wetenschap en geneeskunde omdat het klinische profiel en de symptomen erg breed kunnen zijn, variërend van chronische musculoskeletale pijn, prikkelbare darmsyndroom, overactieve blaasaandoeningen, slaapstoornissen, bruxisme …

De overgevoeligheid voor pijn en veranderingen in gemoedstoestand die deze chronische aandoening veroorzaakt zijn twee van de gemeenschappelijke werkelijkheden – evenals beperkingen in uw dagelijks leven – waarmee patiënten worden geconfronteerd.

Hun lijden kan hen verlammen, waardoor het    moeilijk wordt om een ​​compleet en functioneel behandelingsschema te bieden    voor patiënten om hun kwaliteit van leven te herwinnen.

Loading...

Zoals altijd als het gaat om chronische ziekten, is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te hebben en onderdeel te zijn van een steungroep die u zal helpen verschillende behandelingen uit te proberen tot u de beste resultaten krijgt.

In het artikel van vandaag nodigen we u uit om kennis te nemen van vijf vroegtijdige waarschuwingssignalen van fibromyalgie.

Fibromyalgie: de eerste symptomen

Laten we beginnen met het beschouwen van iets belangrijks. Gemiddeld duurt het een lange tijd voordat iemand met fibromyalgie de juiste diagnose krijgt, vanwege de uiteenlopende symptomen die ze kunnen hebben.

Het is gebruikelijk om een ​​reeks verschillende artsen en specialisten te doorlopen tot je uiteindelijk de juiste diagnose krijgt. U kunt bijvoorbeeld meer horen over reumatische of arthritische aandoeningen.

Fibromyalgie is echter veel breder dan dat.

Neurologen hebben ontdekt dat fibromyalgie in feite geen reumatische ziekte is, maar    een probleem dat ontstaat in het centrale zenuwstelsel.

Daarom moet je op de hoogte zijn van de volgende symptomen, en als ze aanhoudend zijn of in combinatie met andere problemen, is het tijd om naar een goede specialist te gaan.

beenvorming

Ossificatie, of    het gevoel van verlies van mobiliteit in de gewrichten, is zeer pijnlijk.

  • Dit gevoel van verlamming verschijnt meestal ‘s morgens en is een van de eerste symptomen van fibromyalgie.
  • Wanneer u lang  op uw lichaam heeft gezeten of liggen,   en uw gewrichten daar niet vanaf reageren.
  • U kunt dit symptoom ook ervaren als u veranderingen in temperatuur of relatieve vochtigheid ondergaat.

Een voorbeeld kan zijn wanneer u zich in een ruimte bevindt met airconditioning. Wanneer je weggaat en het verschil in temperatuur opmerkt, ervaar je hoofdpijn en stijve nekspieren of schouderspieren.

Slaapproblemen

Ondanks dat ze veel slaap krijgen, kunnen patiënten die last hebben van fibromyalgie wakker worden en zich nog steeds moe voelen, alsof ze een paar uur in slaap zijn gevallen.

Verschillende studies over dit onderwerp geven aan dat tijdens de diepste slaapfase (de delta-fase) onderbrekingen in hersengolven kunnen optreden die voor kalmte zorgen.

Dit betekent dus dat,    ondanks dat het de droom is die niet rust.

kleine cognitieve fouten

Mensen met fibromyalgie melden vaak dat de eerste symptomen die zij opmerkten, een probleem waren    met concentreren of een traag vermogen om zich op bepaalde taken te concentreren.

  • Deze problemen staan ​​bekend als de “fibro-mist” en worden gekenmerkt door kleine onvolkomenheden in het geheugen of moeilijkheden om meerdere dingen tegelijk in te nemen.
  • Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze symptomen ook geassocieerd kunnen worden met stress, dus als u probeert vast te stellen of fibromyalgie al dan niet mogelijk is, is het het beste om andere meer definitieve symptomen te overwegen (gewrichtspijn, vermoeidheid, enz.) .

Buikpijn

Veel mensen met fibromyalgie ervaren verschillende spijsverteringsproblemen die zich vanaf het begin manifesteren met de volgende symptomen:

  • Buikpijn, obstipatie of diarree
  • Prikkelbare darm syndroom
  • Moeilijk om voedsel te verteren of te slikken. Experts zeggen dat fibromyalgie soms problemen kan veroorzaken in de spieren van de slokdarm

myofasciaal pijnsyndroom

Myofasciaal pijnsyndroom is een neuromusculaire aandoening waarbij    zeer pijnlijke plekken (bekend als triggerpoints) worden gevormd en verspreid rond de spieren of bindweefsels.

  • Als u repetitieve pijnbewegingen ervaart die zich op de meest onverwachte plaatsen bevinden, kan dit een aanwijzing voor deze aandoening zijn.
  • Soms kan alleen met een zware schoudertas een scherpe pijn in de nek, schouders en zelfs elleboog veroorzaken. Dit is iets om in gedachten te houden.

Onthoud dat    fibromyalgie elke persoon anders kan treffen    , met een breed scala aan symptomen.

Er zijn echter enkele meer algemene symptomen en we moedigen u aan hulp te zoeken als een van degenen die we vandaag hebben beschreven hardnekkig wordt en uw kwaliteit van leven beïnvloedt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *