Complete gids over het gebruik van cannabis voor fibromyalgie (laatste onderzoek)

Stel je voor dat je constant moe bent van verschillende soorten pijn verspreid over je hele lichaam. Zijn heup doet pijn, zijn huid voelt gekneusd en hij weet nooit wat het volgende symptoom zal zijn.

Dat is precies wat mensen die lijden aan fibromyalgie dagelijks lijden.

Fibromyalgie, als reumatologische aandoening, brengt de normale werking van het menselijk lichaam in gevaar door musculoskeletale pijn en voortdurende koortsklachten te veroorzaken.

Aangezien medische marihuana vaak wordt gebruikt voor de behandeling van chronische pijn en vele symptomen die daarmee gepaard gaan, besloot ik om te onderzoeken of het een levensvatbare behandeling voor fibromyalgie kan zijn.

In deze gids zullen we onderzoeken wat precies fibromyalgie is, hoe het in het algemeen wordt behandeld, hoe cannabis kan helpen (met meer studies dan je nodig hebt) en tot slot enkele van de beste cannabissoorten die worden aanbevolen om deze aandoening te behandelen.

Loading...

Laten we dus eens kijken hoe marihuana u kan helpen uw symptomen onder controle te houden of uw geliefde te helpen.

Fibromyalgie is een sinistere wervelwind van pijn en lijden

De eenvoudigste manier om fibromyalgie te beschrijven is het hebben van wijdverspreide pijn in de enkels, gewrichten en spieren, terwijl ze zich lethargisch en over het algemeen ziek voelen. Er zijn tijden dat de pijn verdwijnt, maar meestal komt het altijd terug.

Er zijn andere symptomen die gepaard gaan met pijn en vermoeidheid: slaapproblemen, gevoelloosheid en tintelingen, migraine, spijsverteringsstoornissen, darmstoornissen, blaasongemakken, misselijkheid, gewrichtspijn (vooral in de heupen), slapeloosheid en nog een beetje meer, afhankelijk van de persoon .

De meeste patiënten melden ook dat ze een rustelozebenensyndroom hebben, een ondraaglijke behoefte om de benen te bewegen, waardoor inslapen moeilijker wordt.

Een ander groot probleem met fibro is dat het patiënten gehumeurd en ongeordend laat: het leven met deze aandoening heeft gevolgen voor een persoon en na een tijdje wordt het steeds moeilijker voor mensen om hun sociale leven te behouden en persoonlijke relaties op te bouwen. . Om maar te zwijgen van werk.

Fibromyalgie is een gecompliceerde aandoening en noch artsen noch patiënten begrijpen voldoende.

Artsen, onderzoekers en wetenschappers voorspellen dat genetische en omgevingsfactoren de ontwikkeling van de ziekte beïnvloeden. Ze vermoeden dat de aandoening optreedt wanneer het systeem van een persoon overgevoelig wordt en het lichaam de pijn niet kan verwerken zoals zou moeten.

Dit betekent dat iets dat meestal niet pijnlijk is, uiterst pijnlijk kan zijn voor patiënten met fibromyalgie.

Fibromyalgie is niet progressief of dodelijk, maar soms kan de pijn zo hevig zijn dat het bijna ondraaglijk wordt. Hoewel het absoluut pijnlijk kan zijn, veroorzaakt fibromyalgie geen blijvende schade aan gewrichten, zachte weefsels of spieren.

De onderzoekers hebben de specifieke oorzaak niet gevonden, maar men gelooft dat hogere stressniveaus, evenals psychologische en fysieke trauma’s, fibromyalgie kunnen veroorzaken. Sommige preklinische onderzoeken wijzen uit dat zelfs glutengevoeligheid deze aandoening kan veroorzaken, maar er is meer onderzoek nodig om dit te bevestigen.

Artsen denken echter dat de aandoening pijnsensaties veroorzaakt in de hersenen, zoals de onregelmatige activiteit van de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor het transport van pijnsignalen.

Dit zorgt ervoor dat de pijnreceptoren iets als een herinnering ontwikkelen, dus reageren ze gewoon overdreven op het pijnsignaal.

Wat voor mij echt interessant was, is dat vrouwen 80 tot 90 procent van alle patiënten met fibromyalgie vertegenwoordigen.

Er is geen farmaceutische remedie voor fibromyalgie

Fibromyalgie is nog steeds iets nieuws in medische kringen.

Daarom is er geen specifiek medicijn voor. De aandoening wordt meestal behandeld met pijnstillers, antidepressiva en anti-epileptica.

Er zijn drie meest voorkomende medicijnen die momenteel worden gebruikt om fibromyalgie te behandelen:

  • Lyrica (pregabalin)
  • Cymbalta (duloxetina)
  • Savella (milnacipran)

De effectiviteit van deze geneesmiddelen werd onderzocht in een onderzoek dat in 2014 werd uitgevoerd door het Global Pain Initiative, dat meer dan 1300 fibro-patiënten interviewde:

Helaas beweerde slechts 8 tot 10 procent van de patiënten met fibromyalgie enige verlichting te hebben gevonden met voorgeschreven medicijnen, terwijl 60 tot 68 procent van de patiënten helemaal geen verbetering van hun symptomen zag.

In dezelfde enquête echter, probeerde 30 procent van de respondenten medicinale marihuana te gebruiken om hun fibromyalgiesymptomen onder controle te houden:

Geloof het of niet, 60% van hen vond dat cannabis zeer effectief is en 33% zei dat het een beetje helpt.

Laat me dat in perspectief plaatsen: van 450 patiënten met fibromyalgie die medicinale cannabis probeerden, zeiden 405 dat cannabis hen op de een of andere manier hielp. 270 van hen zeiden dat ze hen VEEL hielpen.

Dit concludeert de enquête trouwens:

MEDISCHE MARUJAANA IS VEEL MEER EFFECTIEF OM DE SYMPTOMEN VAN FIBROMYALGIE TE BEHANDELEN DAN OM HET EVEN WELK VAN DE DRIE VOORSCHRIFTSGEGEVENS DIE DOOR DE ADMINISTRATIE VAN VOEDSEL EN DRUGS GOEDGEKEURD ZIJN OM DE STOORNIS AAN TE PAKKEN.

Dit leidde me ertoe om een ​​beetje dieper te graven.

Onderzoek naar cannabis voor fibromyalgie is eigenlijk een groot groen licht

De bijbehorende symptomen van fibromyalgie zijn pijn, chronische hoofdpijn en depressie, en het is bewezen dat marihuana zeer effectief is in het verlichten van alle drie.

Er is niet veel gepubliceerd onderzoek naar marihuana voor fibromyalgie, maar er zijn enkele onderzoeken die ons kunnen helpen deze relatie beter te begrijpen.

Een onderzoek uit 2007 leverde enkele interessante bevindingen op:   marihuana verlicht pijn veroorzaakt door perifere neuropathie   (beschadigde zenuwen), wat waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak is van pijn voor mensen die leven met fibromyalgie. In vergelijking met de placebo-gecontroleerde groep werd ontdekt dat cannabis een effectieve behandeling is voor perifere neuropathie. (1)

Een ander onderzoek werd in 2011 in Spanje uitgevoerd, waarbij werd vastgesteld dat   medische marihuana effectief kan zijn bij het verminderen van pijn bij patiënten met fibromyalgie  , waardoor ze een betere levenskwaliteit krijgen. 28 patiënten dienden medicinale cannabis roken, oraal of beide, maar alle rapporteerden een vermindering van pijn evenals een lagere stijfheid. Cannabis therapie hielp hen ook om hun gevoel van welzijn, slaap en ontspanning te verbeteren. (2)

Daarnaast bleek uit een systematische review van 2013 dat de   pijnstillende eigenschappen van marihuana effectief zijn bij het bevorderen van slaap, het verminderen van gewrichtspijn en stijfheid en het verbeteren van de fysieke functies en kwaliteit van leven van patiënten met fibromyalgie  . (3)

Dit is hoe marihuana de symptomen van fibromyalgie verlicht

Omdat we nog steeds niet genoeg onderzoek en bewijs hebben over hoe cannabis precies werkt bij fibromyalgie, gaan artsen en wetenschappers ervan uit dat alles te maken heeft met de effecten van marihuana op de balans van ons endocannabinoïdesysteem (ECS).

Er zijn zelfs speculaties dat fibromyalgie wordt veroorzaakt door klinische endocannabinoïd-deficiëntie (CECD).

Om dit een beetje beter verteerbaar te maken, doet CECD zich voor wanneer ons systeem niet genoeg endocannabinoïden produceert (onze eigen natuurlijke cannabinoïden). Dus door deze stoffen aan te vullen met marihuana-cannabinoïden helpen we ons lichaam de homeostase te behouden, de cellulaire balans die we allemaal normaal moeten laten functioneren.

Wanneer onze ECS uit balans is, is het waarschijnlijker dat er gezondheidsproblemen optreden, zoals gastro-intestinale problemen, slaapstoornissen, chronische pijn, stemmingswisselingen, spierspasmen en stijfheid.

Synthetische cannabis voor fibromyalgie blijft een vraagteken

Patiënten vragen vaak of synthetische cannabis kan worden gebruikt om de symptomen van fibromyalgie te behandelen.

In een onderzoek met een placebo-controlegroep kregen de deelnemers nabilone toegediend voor fibromyalgie, een synthetische cannabinoïde vervaardigd voor therapeutische doeleinden. Uiteindelijk had het medicijn een connotatie van ‘gunstige en goed getolereerde behandeling’, maar patiënten hadden meer vertrouwen in de verbeteringen na het gebruik van natuurlijke cannabis. (4)

Dronabinol, of algemeen bekend en verkocht onder de naam Marinol, is een gesynthetiseerde vorm van THC. Marinol is door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van misselijkheid, braken en gewichtsverlies door chemotherapie en aids in zowel Canada als de VS. UU Marinol is echter nog niet goedgekeurd voor de behandeling van fibromyalgie.

Aan de andere kant is gesynthetiseerd THC niet goedkoop.

Dat is de reden waarom de meeste patiënten die cannabis voor fibro willen proberen, eerder medicinale cannabis kopen, wat rond de $ 5-9 per gram kost.

De beste cannabissoorten voor fibromyalgie

De sleutel tot het vinden van de beste spanning voor uw symptomen is door te leren en te experimenteren.

Om u te helpen uw balans te vinden, heb ik een korte lijst gemaakt van de beste variëteiten voor fibromyalgie die u op weg zullen helpen om de beste voor u te ontdekken.

De consumptiemethode is van jou afhankelijk.

Houd in gedachten dat je cannabis niet hoeft te roken om de therapeutische effecten ervan te voelen. Je kunt het altijd consumeren in de vorm van voedingsmiddelen, tincturen of oliën.

Romulano

Deze krachtige Indica, vernoemd naar de beroemde Star Trek-soort, is een van de beste soorten om zenuwbeschadiging te behandelen. Ideaal voor spierspasmen en nog meer om pijn te verlichten, Romulan heeft een sterk kalmerend effect en is daarom ideaal voor nachtelijke ontspanning.

Scooby Snacks

Dit is een dominante Indica-hybride met zeer hoge THC-niveaus. Scooby Snacks begint met een krachtig brein en lichamelijke ontspanning, maar wanneer het begint te verdwijnen, produceert het een gevoel van geluk. Omdat het een zeer krachtige soort is, moeten beginnende gebruikers het langzaam aan doen.

Dynamiet

Dynamite is een Indica-variëteit die iets meer THC bevat dan CBD, dus je zult hoog en pijnvrij worden. Bovendien zult u zich ontspannen voelen, alsof iets uw zenuwen kalmeert, met vermindering van stress en depressie. Als je ‘s nachts moeite hebt met in slaap vallen vanwege je fibromyalgie, is dit een spanning voor jou.

Cannatonic

Fibromyalgie-patiënten gebruiken Cannatonic graag vanwege het hoge CBD-gehalte en de lage THC-waarden. Cannatonic is een goede optie voor zowel beginners als ervaren gebruikers, omdat het een licht psychoactief effect produceert dat niet lang duurt. Deze spanning verplettert vermoedelijk de pijn in enkele minuten na het gebruik ervan.

Tahoe OG

Het wordt ten zeerste aanbevolen om deze variëteit te gebruiken wanneer u thuis comfortabel bent, klaar om te ontspannen en niet wanneer u uw boodschappen moet doen. Tahoe OG is sterk, dus als u lijdt aan ernstige pijn en depressie, is dit misschien de beste optie voor u.

Blauwe droom

Een zeer populaire medische variëteit voor de dagelijkse ervaring, die verlichting biedt van de symptomen van fibromyalgie zonder sedatieve effecten. Het is een zeer populaire soort om pijn en depressie te behandelen. Als je een pauze nodig hebt van alles wat er in je leven gebeurt, koop dan wat Blue Dream en je zou in ieder geval een paar uur in orde moeten zijn.

Charlotte’s web

De definitieve soort voor elke medische aandoening: Charlotte’s Web is de soort met bijna geen THC-gehalte, maar het is erg hoog in CBD. Dat is de reden waarom patiënten zich niet geschokt of opgewonden voelen, maar eerder ontspannen en pijnloos zijn. Bereid je voor om een ​​tijdje gelukkig en stressvrij te zijn.

Kritieke massa

Critical Mass is een variëteit die u moet gebruiken voor het slapengaan, vooral als u een slaapstoornis, depressie of angst heeft. Vanwege het hoge gehalte aan THC biedt deze soort een intens gevoel van “high body” maar zonder een sterk sedatief effect. Het verdwijnt na ongeveer drie uur.

harmonie

Zijn naam zegt alles. Harmonia neemt je mee in balans, met een gevoel van harmonie en plezier in je hele lichaam. Deze Indica-variëteit heeft iets hogere CBD-waarden dan THC, waardoor het perfect is voor overdag gebruik omdat het bijna geen psychoactieve effecten geeft.

Kalk cake

Beginners moeten voorzichtig zijn met Key Lime Pie, omdat gebruikers het nogal overweldigend vinden. De hoge THC-niveaus helpen om de spieren te ontspannen en de broodnodige slaap te introduceren na een lange dag vechten tegen de symptomen van fibromyalgie.

Marihuana is de volgende route om te verkennen

Medische marihuana is nu meer dan ooit beschikbaar, vooral in de UU van de VS en Canada.

Als jij, of de mensen waar je om geeft, de symptomen van fibromyalgie bestrijden, kan dit zeker een oplossing zijn.

Marihuana wordt met succes gebruikt om verschillende soorten medische problemen (met name pijn) te behandelen en kan daarom veel mensen over de hele wereld verlichting bieden zonder hun gezondheid in gevaar te brengen.

De onderzoeken en onderzoeken die ik in mijn onderzoek vond, beweren dat het nuttig is en als je geen verlichting hebt gevonden met voorgeschreven medicijnen, kun je in overleg met je arts proberen te experimenteren met medicinale cannabis.

Als je cannabis gebruikt voor   fibromyalgie  , reageer hieronder alsjeblieft en deel je ervaringen. Het kan een ander gewoon helpen om deze vreselijke toestand te overwinnen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *