Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

Van alle medische aandoeningen die er zijn, is fibromyalgie zeker een van de meest raadselachtige en onbegrepen.

Vaak volledig genegeerd en afgedaan als een syndroom in zijn eigen “recht”, fibromyalgie is een van die medische aandoeningen die nog niet wordt begrepen, zelfs niet door de meest bekende medische onderzoekers ter wereld.

We begrijpen het feit dat meer dan 5 miljoen Amerikanen de pijn en symptomen van fibromyalgie moeten doormaken die dagelijks levens veranderen.

Er is geen remedie voor dit syndroom en de enige manier waarop mensen hun leven kunnen leven is door hun eigen symptomen zo goed mogelijk te beheersen. Er zijn echter nog steeds te veel patiënten voor wie fibromyalgie hun leven drastisch heeft veranderd.

Fibromyalgie en de uitleg die we hebben

De harde waarheid over fibromyalgie is dat we niet eens weten hoe we het moeten definiëren. Het is natuurlijk een syndroom, wat betekent dat het een verzameling symptomen is, maar ze kunnen erg variëren en kunnen zo van persoon tot persoon verschillen dat het echt onmogelijk is om te weten wat fibromyalgie is.

Het meest voorkomende en aangrijpende symptoom dat mensen met fibromyalgie ervaren is gegeneraliseerde pijn. Verder zijn er veel nieuwe symptomen die met elkaar kunnen worden verbonden en soms zelfs als oorzaken en risicofactoren voor dit syndroom kunnen worden beschouwd.

Naast alles, zijn de meeste van hen (gegroepeerd op bepaalde manieren) hetzelfde voor andere medische aandoeningen die mogelijk comorbide zijn met fibromyalgie.

Problemen met slapen, blaasproblemen (en urineproblemen in het algemeen), prikkelbare darmsyndroom, hoofdpijn, vermoeidheid, spierspasmen, tintelingen en gevoelloosheid, rigide ontwaken, zenuwpijn, geheugenproblemen, gebrek aan aandacht, angst door depressie: dit zijn slechts enkele van de symptomen die heel vaak geassocieerd worden met fibromyalgie (maar ook met andere medische aandoeningen, fibromyalgie is verward of gedraagt ​​zich vaak).

 

Wat veroorzaakt fibromyalgie?

Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Naast het feit dat fibromyalgie tamelijk moeilijk te diagnosticeren is (zoals later zal worden uitgelegd), zijn de oorzaken van dit syndroom volledig onbekend.

Sommigen hebben getheoretiseerd dat fibromyalgie wordt veroorzaakt door het feit dat zenuw “sensoren” in de hersenen en het centrale zenuwstelsel te gevoelig zijn voor pijn, waardoor patiënten pijn voelen op een hoger niveau dan normaal zou zijn. .

Bovendien geloven andere wetenschappers dat fibromyalgie voornamelijk wordt veroorzaakt door genetische factoren. Volgens hen is er een zeer hoge incidentie van fibromyalgie die voorkomt in meerdere leden van het gezin.

Deze theorie gaat uit van de overtuiging dat er een sterk verband bestaat tussen bepaalde polymorfe genen in het menselijk lichaam en de reden waarom fibromyalgie ontstaat, maar ze geven ook toe dat dezelfde genen verbonden zijn met vele andere aandoeningen gerelateerd aan fibromyalgie (bijvoorbeeld chronisch vermoeidheidssyndroom).

Anderen geloven dat psychologische factoren en depressie essentieel zijn om te ontdekken waarom fibromyalgie ontstaat. Volgens hen is de hoge mate van comorbiditeit tussen fibromyalgie en depressie niet toevallig, en de laatste kan de echte oorzaak zijn die naar de eerste leidt.

Slechte slaappatronen kunnen ook een van de oorzaken zijn die tot de ontwikkeling van dit syndroom leiden. Volgens de onderzoekers die dit idee hebben aangenomen, kan slechte slaap het hele lichaam ondersteboven keren en kan je pijn op hogere niveaus veroorzaken. Bijgevolg ga je een vicieuze cirkel binnen waar pijn en slechte slaap permanent met elkaar verbonden zijn, zonder je geen uitweg te gunnen.

Waarom ervaren patiënten met fibromyalgie nekpijn?

Pijn is, zoals gezegd, het meest voorkomende en meest krachtige symptoom dat wordt ervaren door patiënten met fibromyalgie. Artsen verklaren de pijn in dit gebied als het resultaat van de “activering” van een gevoelig punt precies in de nek.

Er kunnen ook andere oorzaken zijn die tot nekpijn leiden in het geval van fibromyalgie. Slecht slapen kan bijvoorbeeld ook een verkeerde houding betekenen, waardoor de spieren in uw nek gespannen raken (en dus ook pijn veroorzaken).

Houd er ook rekening mee dat u zeer waarschijnlijk ook hoofdpijn en schouders zult krijgen als gevolg van uw nekpijn. Heel vaak is de pijn in de nek erg gerelateerd aan de gebieden eromheen, dus je kunt ook pijn rond de nek ervaren.

Resultaat van het beeld voor nekpijn?

Wat te doen met nekpijn?

Fibromyalgie kan niet worden genezen (in feite is de belangrijkste reden waarom het niet kan worden genezen gerelateerd aan het feit dat we de oorzaak niet weten). Het kan echter worden beheerd, en dit is precies wat de miljoenen patiënten met fibromyalgie dagelijks doen.

Als nekpijn een van de symptomen is die u ervaart met fibromyalgie, zijn er bepaalde dingen die u kunt doen. Dit zijn enkele van hen:

1- pijnmedicatie Medicijnen zonder   voorschrift kunnen werken in het geval van nekpijn, maar zorg ervoor dat u het niet misbruikt, omdat zelfs de meest basale aspirine of ibuprofen uw lichaam weerstand tegen pijn kunnen laten ontwikkelen. het gebruik ervan

2- Zachte massage  Het zachtjes masseren van je nek kan echt werken als een wonder over hoe je je voelt, dus aarzel niet om het aan iemand te vragen (of deel te nemen aan een professionele massagetherapie).

3 – Veel mensen zijn nog steeds erg sceptisch over de oosterse praktijken die we hebben geleend,   maar hun aantal neemt langzaam af. Er zijn veel patiënten die geloven dat acupunctuur hen heeft geholpen en als u denkt dat het ook voor u een goede aanvullende therapie zou kunnen zijn, moet u een bevoegde professional vinden.

4- Nogmaals, dit lijkt sommigen misschien gek, maar Yoga kan een lange weg gaan als het gaat om het verlichten van pijn in verschillende delen van het lichaam.  Omdat de meeste yogahoudingen gebaseerd zijn op goed uitrekken, kunnen ze echt spanning in de spieren loslaten en kunnen ze je helpen pijn kwijt te raken. Houd er echter rekening mee dat u dit moet doen onder toezicht van een instructeur die weet hoe personen met chronische pijn moeten worden behandeld.

31 thoughts on “Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

 1. When someone writes an paragraph he/she retains the thought of a
  user in his/her mind that how a user can understand it.
  Thus that’s why this post is amazing. Thanks!

 2. Thanks for a marvelous posting! I truly enjoyed reading it,
  you happen to be a great author.I will remember to bookmark your blog and definitely will come back from now on. I
  want to encourage one to continue your great work, have a nice weekend!

 3. Wow! Finally I got a web site from where I be capable of genuinely get helpful data concerning my
  study and knowledge.

 4. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found
  that it’s truly informative. I’m gonna watch out for brussels.
  I will appreciate if you continue this in future.
  A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 5. I have been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this sort of area .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site.
  Reading this info So i am happy to show that I’ve a very
  just right uncanny feeling I found out exactly what I needed.
  I most for sure will make sure to don?t omit this website and provides it
  a glance regularly.

 6. I blog quite often and I genuinely appreciate your information.
  The article has really peaked my interest. I am going to book mark your blog
  and keep checking for new details about once per week.
  I opted in for your RSS feed as well.

 7. Hello there! This post could not be written much better! Looking through
  this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this.
  I’ll forward this article to him. Pretty sure he’s going to have a good read.
  Thanks for sharing!

 8. I am not sure where you are getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time learning much more or understanding more.
  Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

 9. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you create
  this website yourself or did you hire someone to do
  it for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like
  to find out where u got this from. thanks

 10. Greetings I am so grateful I found your webpage, I really found you by
  error, while I was researching on Google for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post and a all
  round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the minute
  but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read a lot more, Please do keep
  up the fantastic work.

 11. Hey I am so glad I found your web site, I really found you by error, while I was looking on Digg
  for something else, Regardless I am here now and would just
  like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round interesting blog (I
  also love the theme/design), I don’t have time to go through it
  all at the moment but I have bookmarked it and also
  added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great
  deal more, Please do keep up the great b.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *