5 Ernstige ziekten geassocieerd met fibromyalgie. Je bent je waarschijnlijk niet bewust

Fibromyalgie presenteert een exclusief medisch mysterie: de symptomen zijn zo universeel; het is gediagnosticeerd evenals een verkeerde diagnose gesteld door soortgelijke problemen. “Fibromyalgie is een aandoening van het centrale zenuwstelsel die wijdverspreide pijn veroorzaakt”, “meestal zijn mensen met deze langdurige ziekte uitgeput, hebben ze moeite met slapen en worden overweldigd door tederheid door het hele lichaam, vooral in de nek, schouders en armen. “, Rug, heupen en benen. ”

Hoewel de oorzaak van fibromyalgie niet duidelijk is, geloven artsen dat de ziekte erfelijk kan zijn. Het is ook ongeveer zeven keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Bij maximaal drie van de vier slachtoffers wordt fibromyalgie niet vastgesteld. Omdat er zonder moeite bloedtests of scanners zijn om een ​​diagnose te stellen, hebben veel artsen moeite met het opsporen van de stoornis.

Als het gaat om een ​​chronische gezondheidstoestand zoals fibromyalgie, zijn de symptomen zelf moeilijk genoeg om te behandelen. Naast pijn kunnen het bijvoorbeeld slapeloze nachten zijn, cognitieve problemen, gevoelloosheid en tintelingen, en sensorische gevoeligheden. Helaas heeft fibromyalgie ook een verhoogd risico op het ontwikkelen van verschillende gerelateerde aandoeningen. We zullen kijken naar vier van de meest voorkomende, en dan een natuurlijke manier overwegen om wat opluchting te vinden.

Mensen met fibromyalgie hebben meer kans dan andere mensen in de algemene bevolking om andere chronische aandoeningen te hebben. Waarom fibromyalgie vaak samengaat met andere ziekten, staat bekend als “comorbiditeit” moet nog worden begrepen door artsen. Patiënten met fibromyalgie hebben vaak migraine, auto-immuunziekten, prikkelbare darmsyndroom en depressie, angst- en slaapstoornissen.

Het hebben van verschillende overlappende omstandigheden is niet eenvoudig en het verhoogt lichamelijke pijn en ellende. Goed geïnformeerd zijn over hen helpt ons en onze therapeutische zorgverleners om onze symptomen, pijn en algehele gezondheid beter te beheersen.

Hier zijn een aantal veel voorkomende medische aandoeningen voor mensen die ook fibromyalgie hebben:

Artritis

Hoewel beide aandoeningen wijzen op gegeneraliseerde pijn en constante vermoeidheid, hebben beide verschillen. Veel mensen hebben de neiging om te denken dat fibromyalgie een echte vorm van artritis is, maar dat is niet de realiteit. Zoals gekenmerkt door pijn, veroorzaakt FM geen weefselzwelling of schade aan de spieren van het lichaam en het is bekend dat gewrichten zoals artritis dat wel doen.

“In de vroege stadia van artritis heeft dit fysieke letsel tot dusverre zijn weg niet gevolgd, dus ervaart een patiënt alleen de ondraaglijke sensaties, spierstijfheid en vermoeidheid die meer in overeenstemming zijn met de FM. Later, wanneer de osteoartritische symptomen zich verder hebben ontwikkeld, kan alleen een arts fibromyalgie uitsluiten via een röntgenfoto. Lees hier meer over artritis en fibromyalgie

hypothyreoïdie

Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door een ongewoon lage activiteit in de schildklier, de klier in uw nek die verantwoordelijk is voor het reguleren van het metabolisme van uw lichaam. Door de verminderde productie van hormonen ervaart een persoon lage energie, mysterieuze gewichtstoename, verhoogde gevoeligheid voor koude, trage hartslag en melancholie, samen met andere symptomen.

Het kan moeilijk zijn om de twee alleen te onderscheiden door de symptomen te analyseren, aangezien ontelbare symptomen van hypothyreoïdie overlappen met die van FM. Uw arts kan een bloedtest doen om te zien of uw schildklierhormoonspiegels gezond zijn.

Algemene angststoornis

Angst is een constant probleem voor veel patiënten met fibromyalgie. Er zijn veel dingen over het syndroom die tot angst kunnen leiden. Als bijvoorbeeld fibromyalgie iemand zijn baan kost, kan economische stress angst veroorzaken. Zelfs als je je baan kunt houden, kun je constant blijven leven in afwachting of je morgen wakker kunt worden en naar het kantoor kunt gaan.

Sociale angst komt ook veel voor bij fibromyalgie. Velen zijn bang dat ze zullen worden beoordeeld op hun ziekte. Sommigen maken zich zorgen over het niet kunnen houden van de plannen. Zelfs het plannen van een vakantie kan stressvol zijn, omdat u geen niet-restitueerbare vliegtickets of hotelkamers wilt missen. Dus wat was vroeger leuk, nu lijkt het een reus om te doden?

Depressie

Iedereen die ooit gevochten heeft, zelfs een tijdelijke aanval van deze geestelijk aftappende en verslechterende aandoening, weet dat het serieus is. Maar voor degenen die constant last hebben van melancholie, kunnen ze zich afvragen of er misschien iets meer is voor hun diagnose.

“Een van de belangrijkste symptomen van fibromyalgie is depressie, dus het is niet ongewoon voor een persoon om te geloven dat ze FM hebben na maanden of jaren van het ervaren van de slopende effecten van depressie. Daarom is het zelfs nog verontrustender voor patiënten om te weten dat de twee ziekten samen kunnen voorkomen. “Lees hier meer over het verband tussen fibromyalgie en angst en depressie.

In feite heeft ongeveer 20 procent van de patiënten die aan FM lijden ook last van een angst- of depressiestoornis, meldt de Amerikaanse Vereniging voor Angst en Depressie. Als u zeker weet dat u aan wanhoop lijdt, maar u weet niet zeker of FM ook op het spel staat, neem dan contact op met uw arts om uw symptomen onder controle te houden. Doe deze 10 dingen op 1 januari om je depressie voor de rest van het jaar te verlichten.

Migraine

Stress en spanning worden gewoonlijk opgeslagen in de nek, schouders en bovenrug, wat spanningshoofdpijn veroorzaakt. Aan de andere kant hebben sommige patiënten, afhankelijk van de onderliggende problemen die tot fibromyalgie hebben geleid, migraine in plaats van hoofdpijn.

Wat is het verschil? Spanningshoofdpijn gaat gepaard met lichte tot matige pijn die aanvoelt als een band die om het hoofd gewikkeld is. Migraine, aan de andere kant, zijn over het algemeen gematigder tot ernstig en hebben een pulserende of kloppende sensatie. Migraine gaat ook vaak gepaard met misselijkheid en gevoeligheid voor licht, geluiden en geuren. Naast de stress van een chronische ziekte, kunnen pijnstillers (zowel op recept als over-the-counter) hoofdpijn veroorzaken.

Dit worden rebound-hoofdpijn of hoofdpijn door medicatie misbruik genoemd. Soms moet een persoon stoppen met het gebruik van pijnstillers gedurende een bepaalde periode en deze laten verwijderen uit het lichaam om te weten hoeveel van de hoofdpijn gerelateerd was aan het medicijn. Klik hier om te lezen Daith Piercing verlicht chronische migraine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *