WAARSCHUWING! STOP MET HET DOEN VAN DEZE 16 DINGEN ALS JE FIBROMYALGIE HEBT

Dit verhaal is gebaseerd op een artikel dat ik lees met de titel ’30 dingen om te stoppen met jezelf doen’. Terwijl ik het las, kon ik het niet laten om te bedenken hoe waar velen van hen zijn en dat bepaalde juist geschikt zijn voor mensen met wij lijden aan fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en andere slopende aandoeningen.

Hier zijn 16 dingen waarvan ik geloof dat diegenen onder ons met fibromyalgie moeten stoppen met doen:

1. Stop met het stellen van uw eigen behoeften op een laag pitje. 

Als je een soort van chronische invaliderende aandoening hebt, moet je eerst je eigen behoeften stellen. Zelfs als je de gezondste persoon op aarde bent, moet je je behoeften niet achteraan laten. Omdat fibromyalgie het meest voorkomt bij vrouwen, is dit vooral waar, omdat vrouwen lijken te horen dat hun behoeften het langst na moeten komen na hun man, kinderen, kerk, banen, vrijwilligerswerk en al het andere dat mogelijk voor henzelf komt. Het is een wonder dat we onszelf op elk moment geven; helaas, te veel van ons doen dat niet.

2. Stop met tijd doorbrengen met de verkeerde mensen.

Als iemand stress aan je leven toevoegt, maakt die stress je ziek. Verwijder de stress door die persoon te verwijderen. Mogelijk kunt u ze niet volledig verwijderen, maar u kunt ervoor kiezen ze te vermijden wanneer mogelijk.

3. Stop met het houden van wrok.

Wrok koesteren is een onnodige stress. Het zorgt ervoor dat we negatieve gedachten over een persoon creëren en alleen op die negatieve gedachten focussen, terwijl we zouden moeten proberen manieren te vinden om ons op meer positieve dingen te concentreren. Laat de wrok los. Je zult nog wel eens aan de persoon denken, maar als je dat doet, haal je het gewoon van je af en vervang je het door een gedachte aan iemand om wie je geeft die je aan het lachen maakt.

4. Stop met proberen alles voor iedereen te zijn.

Het vermogen om nee te zeggen wordt sterk onderschat. Te vaak zijn diegenen onder ons met fibromyalgie niet in staat om nee te zeggen, zich schuldig voelen wanneer we niet kunnen of willen zeggen niet ja. We kunnen niet alles voor iedereen zijn – we kunnen niet eens alles voor onszelf zijn en dat hoeven we ook niet te zijn.

5. Stop met tegen jezelf te liegen.

Je voelt je niet goed en iemand vraagt ​​hoe je bent. U antwoordt met: “Ik ben OK”, maar het is niet de waarheid. Het is niet de waarheid als je het tegen hen zegt, en het is zeker niet de waarheid als je het tegen jezelf zegt.

6. Stop met tijd te verspillen en jezelf aan anderen uit te leggen.

Als je iets niet kunt, houd het dan simpel  –  zeg gewoon nee en ga verder. Probeer niet uit te leggen waarom je het niet kunt doen omdat ze misschien toch niet luisteren.

7. Stop met proberen te blijven vasthouden aan het verleden.

Hoewel u misschien manieren kunt vinden om uw symptomen te verbeteren, zult u waarschijnlijk nooit meer 100% zijn. Er zullen altijd grenzen zijn. Stop met proberen de niveaus van leven terug te winnen die je had voor je ziekte en besef dat dat toen was en dit nu is. Concentreer u op wat u  kunt  doen in plaats van wat u vroeger kon doen.

8. Stop met uitschelden voor oude fouten.

Schuld en schuld zijn onze constante vrienden. Stop met jezelf te slaan over dingen die je in het verleden hebt gedaan (of dingen die je wenste dat je had gedaan, maar niet deed). Het is in het verleden, laat het los en ga verder. Nogmaals, focus op wat je in de toekomst kunt doen.

9. Stop met jaloers zijn op anderen.

Het is zo gemakkelijk om jaloers te zijn op wat anderen hebben of wat anderen kunnen doen. Weinig beseffen we dat ze ook beperkingen hebben. Niemand ziet het ware leven van een ander, zijn of haar capaciteiten of beperkingen en hun grenzen. Beoordeel je leven niet op basis van de ‘Jones’, echt of ingebeeld. Concentreer je op wat je hebt dat geweldig is.

10. Stop met klagen en medelijden met jezelf hebben.

Het is goed om af en toe een feestje te geven, maar ik geloof dat het nooit langer dan vijf minuten moet duren, en je moet nooit vrienden uitnodigen. Focus op de positieve kanten in het leven – er zijn er veel.

11. Stop met het overzien van de schoonheid van kleine momenten.

Hoe vaak hebben we gehoord dat we moeten stoppen en de rozen ruiken? Je zult die kleine dingen niet echt waarderen totdat je ze niet meer kunt doen. Neem dus elke dag een paar momenten en denk echt na over de kleine dingen die je hebt kunnen doen. Schrijf ze op zodat je later op ze kunt terugkijken als je dat medelijdenfeestje overweegt.

12. Stop met proberen dingen perfect te maken.

Dat zijn ze al. OK, misschien zijn ze niet perfect, en misschien kunnen ze zelfs beter zijn dan ze nu zijn. Maar het punt is dat je je moet concentreren op de realiteit in plaats van op perfectie. Neem kleine stapjes om dingen te verbeteren en kom dichter bij het idee van hoe je wilt dat je leven is, niet constant zorgen te maken over hoe ver van perfect je nog bent.

13. Stop met acteren alsof alles in orde is als het dat niet is.

Als alles  niet in  orde is, is het OK om de waarheid te vertellen. Wanneer een echte vriend of iemand die echt om je geeft, vraagt ​​hoe het met je gaat, wees dan eerlijk. Stop met beantwoorden met “het gaat goed” als u dat niet bent.

14. Maak je geen zorgen meer.

Je voelt je alsof het leven uit de hand loopt, en misschien is het dat wel. Maak je dus geen zorgen. Laat het leven zijn wat het zal zijn. Beheers de dingen die je kunt beheersen en laat de rest los. Door je constant zorgen te maken, voel je je alleen maar slechter.

15. Stop met focussen op wat je niet wilt.

Je wilt morgen niet in een lichtkring wakker worden, dus het is alles waar je aan denkt en je uiteindelijk weerhoudt om te slapen, wat resulteert in wakker worden in een uitbarsting. Klinkt bekend? Stop ermee. In plaats van denken “Ik wil niet …” denk “ik wil …” Focus je op de goede nachtrust die je weet dat je  zult  krijgen en hoe geweldig je je morgen zult voelen omdat je de juiste keuzes hebt gemaakt over de dingen die  je  in de hand hebt .

16. Wees niet langer ondankbaar.

Wees elke minuut van elke dag dankbaar. Er is iets heerlijks om dankbaar voor te zijn. Zeg “dank u” voor de kleine dingen en meen het. In plaats van boos te worden dat iemand iets deed wat je van plan was te doen omdat het je ‘nutteloos’ deed voelen of alsof ze dachten dat je je deel niet deed, wees dan dankbaar dat ze je net vrijmaakten om iets anders te doen wat je wilde doen.

24 thoughts on “WAARSCHUWING! STOP MET HET DOEN VAN DEZE 16 DINGEN ALS JE FIBROMYALGIE HEBT

 1. I don’t even know how I ended up here, but I thought
  this post was good. I do not know who you are but certainly you
  are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 2. I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles
  or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site.

  Studying this information So i am satisfied to express that I’ve
  an incredibly excellent uncanny feeling I found out
  exactly what I needed. I so much undoubtedly will make certain to do
  not forget this website and provides it a look on a relentless basis.

 3. It’s difficult to find experienced people in this particular topic, but you sound like
  you know what you’re talking about! Thanks

 4. Hi I am so happy I found your webpage, I really found you by accident, while I was browsing on Aol for something else,
  Regardless I am here now and would just like to
  say many thanks for a marvelous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the moment but I have bookmarked it and also
  added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

 5. Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics?
  Many thanks!

 6. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The
  sketch is tasteful, your authored material stylish.

  nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the
  following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot
  often inside case you shield this hike.

 7. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with
  hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of
  a good platform.

 8. Simply desire to say your article is as astounding. The clarity in your submit is simply cool and that i can think you’re an expert
  in this subject. Fine with your permission allow me to clutch your feed to stay updated with approaching post.
  Thanks a million and please continue the gratifying work.

 9. This design is wicked! You most certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really loved what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

 10. Hi there to every one, the contents existing at this web site
  are really awesome for people knowledge, well, keep up the
  nice work fellows.

 11. Wonderful post however , I was wondering if you could write
  a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.
  Appreciate it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *