Wat u moet weten over een persoon met fibromyalgie

Een van de leden van onze besloten groep heeft dit verhaal met ons gedeeld en ons gevraagd het te publiceren om de kennis van onze ziekte te verspreiden. Dit is wat u moet weten over mensen met fibromyalgie.

1. Mijn pijn

Mijn pijn is niet jouw pijn. Het wordt niet veroorzaakt door een ontsteking. Het nemen van je medicijn voor artritis zal me niet helpen. Ik kan mijn pijn niet verlichten of schudden. Het is niet eens een pijn die overblijft. Vandaag is het op de schouder, maar morgen kan het worden gestopt of zijn verdwenen. Er wordt aangenomen dat mijn pijn wordt veroorzaakt door onjuiste signalen die naar de hersenen worden gestuurd, mogelijk als gevolg van slaapstoornissen. Het is niet goed begrepen, maar het is echt.

2. Mijn vermoeidheid

Ik ben gewoon moe. Ik ben vaak in een ernstige staat van uitputting. Misschien wil je deelnemen aan fysieke activiteiten, maar ik kan het niet. Alstublieft, doe het niet persoonlijk. Ja, gisteren zag je me winkelen in het winkelcentrum, maar vandaag kan ik je niet helpen met het tuinieren, het is niet omdat ik het niet wil. Hoogstwaarschijnlijk betaalt hij de prijs voor het benadrukken van de spieren die zijn capaciteit te boven gaan.

3. Mijn vergeetachtigheid

Degenen die eronder lijden noemen het Fibronzebla. Je herinnert je zijn naam misschien niet, maar ik moet het onthouden. Je herinnert je misschien niet wat ik je beloofde te doen, hoewel je me dat een paar seconden geleden hebt verteld. Mijn probleem heeft niets met mijn leeftijd te maken, maar het kan te maken hebben met een gebrek aan slaap. Ik heb geen selectief geheugen. In sommige dagen beschik ik eenvoudigweg niet over een kortetermijngeheugen.

4. Mijn onhandigheid

Als ik vijf keer op je tenen loop of je vijf keer schoon maak, zal ik je niet opzettelijk leiden. Ik heb daar geen spiercontrole voor. Als je achter me op de trap staat, wees geduldig. Tegenwoordig neem ik stap voor stap het leven en de trap op.

5. Mijn gevoeligheden 

Ik kan er niet tegen! “Dit” kan een aantal dingen zijn: fel zonlicht, harde of scherpe geluiden, geuren. FMS wordt “alles wat de ramp verergert” genoemd. Laat me niet de gordijnen openmaken of je zoon horen gillen. Ik kan het echt niet uitstaan.

6. Mijn intolerantie

Ik kan ook niet tegen de hitte. Of vochtigheid Als ik een man ben, zweet ik … overvloedig. Als ik een dame ben, zweet ik. Beide zijn even schandelijk, dus ik voel me niet gedwongen om op dit tekort in mij te wijzen. Ik weet het En wees niet verbaasd als je ongecontroleerd schudt als het koud is. Ik tolereer ook de kou niet. Mijn interne thermostaat is gebroken en niemand weet hoe ik hem moet repareren.

7. Mijn depressie

Ja, er zijn dagen dat ik liever in bed of thuis zou blijven of zou sterven. Ernstige en niet aflatende pijn kan depressie veroorzaken. Uw oprechte bezorgdheid en begrip kunnen me van de rand raken. Uw sarcastische opmerkingen kunnen me tot het uiterste halen.

8. Mijn stress

Mijn lichaam kan de stress niet goed aan. Als ik moet stoppen met werken, in deeltijd moet werken of de verantwoordelijkheden van mijn huis moet beheren, ben ik niet lui. Dagelijkse stress verergert mijn symptomen en kan me volledig uitschakelen.

9. Mijn gewicht

Het kan dik zijn of ik kan mager zijn. Hoe dan ook, het is niet uit vrije keuze. Mijn lichaam is niet jouw lichaam. Mijn hersencentrum is gebroken en niemand kan me vertellen hoe ik het moet repareren.

10. Mijn goede morgen

Als je me glimlachend ziet en normaal functioneert, neem dan niet aan dat ik zo ben. Ik heb last van pijn en vermoeidheid, een chronische ziekte die niet te genezen is. Ik kan mijn goede morgen, weken of zelfs maanden hebben. In feite zijn goede morgen degenen die me vooruit helpen.

11. Mijn uniekheid

Zelfs degenen die last hebben van FMS zijn niet hetzelfde. Dat betekent dat je niet alle bovengenoemde problemen hebt. Ik heb pijn boven en onder de taille en aan beide kanten van mijn lichaam die lang heeft geduurd. U kunt migraine of heuppijn of pijn in uw schouder of knie hebben, maar zij hebben niet precies dezelfde pijn als een andere persoon.

 

12. Mijn handicap

Mijn handicap is onzichtbaar maar bestaat nog steeds. Het is hetzelfde dat je geen lucht ziet, maar het is aanwezig, hetzelfde gebeurt met fibromyalgie, het bestaat, het is echt. Niet alles zit in onze hoofden, als het toen was, waarom zet ik dan niet iets op mijn hoofd dat herkenbaarder is als kanker, etc. We plaatsen dit invaliditeitsembleem van fibromyalgie in hun auto’s en verspreiden awareness fibro.

29 thoughts on “Wat u moet weten over een persoon met fibromyalgie

 1. Thank you for all your valuable work on this web site. My aunt enjoys making time for investigations and it’s easy to understand why. We notice all about the lively means you provide very useful ideas via this blog and as well as increase contribution from website visitors on that point so my princess has always been becoming educated so much. Take pleasure in the rest of the year. You are carrying out a dazzling job.

 2. That is very attention-grabbing, You are an overly skilled blogger.
  I have joined your feed and look ahead to in quest of extra of
  your excellent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks

 3. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to in quest of extra of your excellent
  post. Also, I have shared your site in my social networks

 4. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good gains. If you know of any please share. Kudos!

 5. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account
  it. Look complex to more introduced agreeable from you!
  By the way, how could we be in contact?

 6. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself
  or did you hire someone to do it for you? Plz answer back
  as I’m looking to construct my own blog and would like to find
  out where u got this from. appreciate it

 7. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i
  subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your
  broadcast provided bright clear concept

 8. I’ve been browsing online greater than 3 hours nowadays, but I never found
  any attention-grabbing article like yours. It is beautiful worth
  sufficient for me. In my view, if all website owners
  and bloggers made just right content as you did, the web will likely be a lot more helpful than ever before.

 9. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the
  same comment. Is there any way you can remove people from
  that service? Appreciate it!

 10. Pingback: Google
 11. Pingback: Google
 12. Incredible! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a totally different topic but it has pretty much the
  same page layout and design. Great choice of colors!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *