Wat is zwelling van fibromyalgie en wat zijn de oorzaken van fibromyalgiezwelling?

Fibromyalgiezwelling maakt het leven voor veel patiënten moeilijk. De pijn en het ongemak maken dagelijkse taken een uitdaging. Schoenen aandoen, of een outfit uitkiezen, of zelfs maar rondkijken, is moeilijker met pijnlijke zwelling in je handen of voeten. Maar wat veroorzaakt de zwelling? En hoe kun je het behandelen?

Wat is zwelling van fibromyalgie?

Fibromyalgie veroorzaakt vaak zwellingen bij patiënten. Zwelling of oedeem is een medische aandoening waarbij vocht zich onder de huid opbouwt. Oedeem is meestal het gevolg van verwonding, maar met fibromyalgie is er meestal geen duidelijke oorzaak achter de zwelling.

Nu gebeurt deze zwelling meestal in de handen en voeten. Maar dit feit zorgt er vaak voor dat mensen fibromyalgie verwart met artritis, wat ook de handen en voeten beïnvloedt. En dat maakt de behandeling soms moeilijk. Dat komt omdat artsen je fibromyalgiepijn met een andere aandoening kunnen verwarren. Zorg er dus voor dat uw arts weet dat u fibromyalgie heeft.

Bovendien hebben fibromyalgie-patiënten soms het gevoel dat hun gewrichten opzwellen als ze dat niet zijn. Het maakt deel uit van de gegeneraliseerde, ongemakkelijke symptomen die fibromyalgie veroorzaakt. En het maakt de behandeling nog moeilijker omdat er geen fysieke symptomen zijn.

Wat veroorzaakt zwelling van fibromyalgie?

Fibromyalgie is een neurologische aandoening, wat betekent dat het gewrichten en andere zenuwuiteinden beïnvloedt. Niemand weet hoe of waarom fibromyalgie op zenuwuiteinden is gericht. Maar de overactiviteit in het zenuwstelsel zorgt ervoor dat gewrichten ontstoken raken.

Loading...

Fibromyalgie wordt door veel artsen als een aandoening beschouwd die ervoor zorgt dat het immuunsysteem van uw lichaam te snel reageert. En op dezelfde manier dat een allergische reactie ontstekingen in de gewrichten of het gelaat kan veroorzaken, kan de immuunrespons van uw lichaam de oorzaak zijn van zwelling van fibromyalgie. Dat suggereert dat fibromyalgie een auto-immuunziekte is, maar nogmaals, er is geen wetenschappelijke overeenstemming over die kwestie.

Wat kan ik doen om fibromyalgie-zwelling te behandelen?

Er is momenteel geen remedie voor fibromyalgie. Dat betekent dat behandelingen voor fibromyalgiezwelling gepaard gaan met het verlichten van het ongemak in plaats van het behandelen van de onderliggende oorzaak. Totdat een remedie is ontwikkeld, zullen de meeste behandelingen eenvoudigweg het verminderen van de zwelling en het beheersen van de pijn omvatten, zodat u een actief leven kunt blijven leiden.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de zwelling veroorzaakt door fibromyalgie te beperken. Probeer eerst de vloeistof uit de getroffen gebieden te verwijderen. Steek uw handen boven uw hoofd of leg uw voeten tegen een muur. Door de getroffen ledematen over uw hoofd te heffen, zal de vloeistof tijdelijk wegvloeien.

IJs kan soms helpen de hoeveelheid zwelling te verminderen. Iedereen die ooit een kapotte lip of een zwart oog heeft gehad, weet dat een ijspakking kan helpen de zwelling rondom de beschadigde huid te verminderen. IJs zorgt ervoor dat het water in uw cellen samentrekt, waardoor zwelling vermindert. En bovendien kan het helpen de pijn te verlichten.

Ten slotte kan uw dieet een grote rol spelen bij het beperken van de hoeveelheid zwelling van fibromyalgie die u ervaart. Hoge natriumgehalten veroorzaken vaak dat uw lichaam water vasthoudt, waardoor zwelling ernstiger wordt. Probeer natrium uit je dieet te verwijderen en kijk of je zwelling van fibromyalgie beter beheersbaar wordt.

Vitamine B-6 is een andere voedingsstof waar je aan moet denken als je te maken hebt met zwelling van fibromyalgie. Vitamine B-6 kan helpen bij het reguleren van vochtophoping in uw lichaam. Dus een dagelijks vitaminesupplement kan u helpen om de zwelling geassocieerd met fibromyalgie te beperken.

Fibromyalgiezwelling is een ander een van de vele ongemakkelijke symptomen die fibromyalgie tot zo’n moeilijke ziekte maken om mee te leven. Maar met een zorgvuldige monitoring van uw dieet en enkele eenvoudige huismiddeltjes, kunt u de hoeveelheid fibromyalgiezwelling verminderen waarmee u moet leven.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *