Fibromyalgie en voetpijn: oorzaken en behandelingen

Fibromyalgie en voetpijn

Fibromyalgie is een vervelende chronische pijnstoornis die overal in het lichaam pijn kan veroorzaken, inclusief de voet . De typische behandelingsregimes voor het algemene beheer van fibromyalgie kunnen helpen bij pijn in uw voeten, maar er zijn ook enkele andere meer gerichte behandelopties beschikbaar voor aan fibromyalgie gerelateerde voetpijn.

 Beeldresultaat voor voetpijn

Een belangrijk ding om op te merken, is om ervoor te zorgen dat uw voetpijn daadwerkelijk wordt veroorzaakt door fibromyalgie. Het is verstandig om in te checken bij uw arts of reumatoloog om te controleren of er iets anders aan de hand is dat uw voetpijn veroorzaakt.

Het Artritis Research and Therapy Journal meldde dat bijna 50% van de fibromyalgie-patiënten rapporteerden dat ze pijn hadden aan één of beide voeten. Hoewel dit een behoorlijk hoog percentage lijkt, rapporteerden de onderzoekers ook dat 91% nekpijn ervoer terwijl 79% heuppijn ervoer.

Hoe voelt fibromyalgie voetpijn aan?

Als u voetpijn heeft vanwege fibromyalgie  , kan dit bijzonder verwoestend zijn. Elke stap zal pijn doen. Je voeten in je sokken en schoenen passen, kan heel erg lastig zijn. De gestoorde mobiliteit die dit soort fibromyalgiepijn veroorzaakt, kan ongelooflijk stressvol en deprimerend zijn.

Sommige mensen die ernstige voetpijn aan fibromyalgie hebben gehad, beschreven het gevoel dat de onderkant van hun voeten werd overspoeld door vlammen.

Loading...

Wat veroorzaakt voetpijn bij mensen met fibromyalgie?

Voetpijn kan worden veroorzaakt door fibromyalgie – er zijn veel zenuwen die zeer gevoelig zijn aan de voeten, en de voeten worden elke dag beuken. Het is echter belangrijk om in te checken met een arts en te onderzoeken of de pijn kan worden veroorzaakt door:

 •  myofasciaal pijnsyndroom,
 •  lupus,
 •  Reumatoïde artritis,
 •  Syndroom van Raynaud,
 •  plantaire fasciitis,
 •  ischias of
 •  ontsteking van de iliotibiale band

Hoe fibromyalgie voetpijn behandelen

Controleer eerst met uw arts welke aanbevelingen zij hebben met betrekking tot de pijn die u ervaart. Sommige mensen met fibromyalgie hebben de volgende opties aanbevolen als u last heeft van voetpijn:

 •  Koellotions,
 •  steunzolen,
 •  zeer zachte schoenen,
 •  epsom zoutbaden,
 •  zacht uitrekken,
 •  massage,
 •  yoga,
 •  dikke sokken,
 •  comfortabele slippers.

Laatste gedachten

Als u fibromyalgie heeft, weet u dat de pijn kan migreren en op smaak kan komen als u het het minst verwacht.

Als je fibromyalgie-voetpijn hebt, is dit een bijzonder verschrikkelijke beproeving vanwege hoe beperkend het kan zijn. Neem de moed en onderzoek mogelijke oplossingen in samenwerking met uw arts. U kunt de pijn misschien verlichten door traagschuimslippers te dragen of een gerichte acupunctuur of massagebehandeling te krijgen

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *