Fibromyalgie en de ziekte van SPONDYLOARTHRITIS. Wat is de verbinding?

Hoewel fibromyalgie en spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew twee verschillende aandoeningen zijn, kan het een tijdje duren om onderscheid te maken tussen beide, omdat ze vergelijkbare symptomen vertonen.

Fibromyalgie kan de symptomen van Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew verergeren, evenals het hebben van de ziekte van Bechterew, kan ook uw risico op het ontwikkelen van een aantal andere aandoeningen en complicaties verhogen.
Hoewel fibromyalgie geen andere aandoeningen zoals psoriasis veroorzaakt, kunnen fibromyalgie en spondyloartritis bij de ankylopoetica leiden tot geïrriteerd darmsyndroom.

Spondyloartritis bij de ankylopoetica is een aandoening waarbij de plaatsen in het lichaam waar de ligamenten en botten samenkomen, ontstoken zijn, waardoor er scherpe en sporadische pijn ontstaat die niet gedurende lange perioden kan verdwijnen.

Sommige symptomen geassocieerd met Spondyloartritis van de Ankylosance omvatten; rode en schilferige jeukende huid – deze zijn niet vaak aanwezig bij fibromyalgie, en om deze reden lijken Psoriasis-symptomen de primaire indicator voor Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew.

Om deze reden moet u mogelijk worden gediagnostiseerd met zowel psoriasis als de ziekte van Bechterew wanneer u een arts bezoekt. Als u aan de andere kant rug-, nek- en gewrichtspijn ontwikkelt, zal uw arts u moeten onderzoeken op fibromyalgie en spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew wordt gekenmerkt door lage rugpijn die zich kan uitstrekken tot in het stompe gedeelte. Stijfheid in de wervelkolom is ook gebruikelijk en dit kan mild zijn bij vrouwen die meer bewegingen in hun ruggengraat hebben. Spondyloartritis bij de ziekte van Bechteroom kan ook bij mannen voorkomen, maar is niet zo vaak als bij vrouwen.

Fibromyalgie en
ziekte van Bechterew Er kunnen symptomen lijken op elkaar, maar de ziekte van Bechterew verschilt op verschillende manieren van fibromyalgie. Simpel gezegd, fibromyalgie heeft betrekking op pijn gelegen in de zachte weefsels en spieren, in het bijzonder de ligamenten en pezen, en deze aandoening vertoont mogelijk geen enkel bewijs van ontsteking.

Spondyloartritis-symptomen van de ankylopoetica gaan daarentegen altijd gepaard met een ontsteking en het is een aandoening die de gewrichten en stekels kan beïnvloeden.

Om deze reden is het belangrijkste verschil tussen fibromyalgie en de ziekte van Bechterew daarom de ontwikkeling van een ontsteking, en dit kan de eerste controle zijn die een arts zal overwegen voordat verdere diagnose wordt gesteld.

Er zijn lopende onderzoeken die worden uitgevoerd om het verband tussen fibromyalgie en de ziekte van Bechterew vast te stellen, maar momenteel is er geen specifieke genetische marker voor fibromyalgie, daarom is het praktisch onmogelijk om beide aandoeningen genetisch te koppelen.

Een mogelijk verband dat is vastgesteld tussen fibromyalgie en de ziekte van Bechterew, is slaap. Gebrek aan slaap is geïdentificeerd als een van de grootste bijdragers aan de ontwikkeling van fibromyalgie, of de verergering van de symptomen.

Er is ook vastgesteld dat elke aandoening, waaronder Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew, die de pijn kan verergeren, fibromyalgie ernstiger kan maken. Evenzo kan elke aandoening, waaronder Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew, die de slaap onderbreekt, het risico op fibromyalgie verhogen.

 

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is ook in verband gebracht met het prikkelbare darm syndroom, waaronder; colitis ulcerosa en de ziekte van Chrohn.

Personen die lijden aan het inflammatoire darm syndroom kunnen pijn in de nek en de wervelkolom ontwikkelen, en deze kunnen fibromyalgie-aandoeningen verergeren.

Ontstekingsaandoeningen zijn in verband gebracht met het misbruik van medicijnen zoals corticosteroïden en antibiotica, en een van de snelst mogelijke manieren om deze aandoeningen te detecteren is door observatie van diarree en bloed in ontlasting.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is in verband gebracht met bepaalde hartproblemen, en dit kan de aandoening van fibromyalgie onderscheiden (fibromyalgie veroorzaakt geen hartcomplicaties).

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is bijvoorbeeld in verband gebracht met de ontsteking van de aorta van het hart, en dit is een gevaarlijke toestand waarin het bloed terugvloeit van de aorta in plaats van naar voren te stromen en naar alle andere delen van het lichaam wordt verspreid.

De toename in het geleidingssysteem van het hart en dit kan leiden tot hoge bloeddruk en uiteindelijk hartfalen.

De ziekte van Bechterew Spondylartritis komt vaker voor bij vrouwen in de leeftijd tussen 25 en 45 jaar en het feit dat het naast andere ziekten bestaat, kan het uitermate moeilijk maken om een ​​diagnose te stellen.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is ook in verband gebracht met talloze longen en kaakproblemen, maar fibromyalgie heeft geen effect op dergelijke delen.

 

Behandeling van spondyloartritis
tijdens de ankylopoetica Terwijl fibromyalgie gewoonlijk wordt behandeld met antidepressiva en sommige andere medicijnen voor medicatiebeheer, kan ankyloserende spondyloartritis daarentegen niet met dergelijke geneesmiddelen worden behandeld.

Vlak voor de behandeling moet de arts mogelijk een aantal vragen stellen om de juiste behandeling voor toediening vast te stellen.

Sommige geneesmiddelen kunnen bijvoorbeeld een wisselwerking hebben met die welke zijn voorgeschreven voor Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew, en dergelijke situaties kunnen de aandoening verslechteren, in plaats van te verlichten.

Dieetveranderingen kunnen helpen de meeste ontstekingsverschijnselen van spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew te verlichten. U kunt bijvoorbeeld de risico’s van het ontwikkelen van de ziekte verminderen door voedingsmiddelen te vermijden die ontstekingen kunnen veroorzaken.

Witte bloem, suiker en bepaalde kruiden kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Bechterew verergeren. Je kunt ook worden aangeraden om af te blijven van inspannende oefeningen die je gewrichten en gewrichtsbanden verder kunnen belasten.

In extreme gevallen kunnen chirurgische behandelingen worden toegediend aan een patiënt die lijdt aan Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew. In de meeste gevallen zal de arts u onderzoeken.

Elke fysieke activiteit die de genezing van ontstoken gewrichten kan versnellen, kan ook worden aanbevolen. Bijvoorbeeld, de systemische bewegingen van benen in bepaalde posities, gedurende enkele minuten per dag, blijken effectief te zijn bij het versnellen van de genezing van ontstoken gewrichten.

Chirurgische procedures worden alleen uitgevoerd op het aangetaste lichaamsdeel, wanneer de pijn terugkeert en deze een vooruitgang heeft bereikt waarbij het het normale dagelijkse leven van de patiënt beïnvloedt.

Röntgenonderzoek en bloedonderzoek worden normaal gesproken gebruikt bij het bevestigen van spondyloartritis bij de ankylose, nadat fysieke onderzoeken zijn uitgevoerd, terwijl röntgenfoto’s afwijkingen in het aangetaste gewricht, de pees of de wervelkolom zullen onthullen, terwijl bloedonderzoeken gewoonlijk worden uitgevoerd om de aanwezigheid van ontsteking in het bloed te bevestigen. lichaam.

Spondyloartritis ankylopoetica kan ook van invloed zijn op personen met een kleinere botmassa dan die met grotere botmassa’s.

Soms kan urineonderzoek worden uitgevoerd als er symptomen van nierafwijkingen zijn die direct verband houden met Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew kan worden behandeld met niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Naproxen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *