Fibromyalgie en de ziekte van SPONDYLOARTHRITIS. Wat is de verbinding?

Hoewel fibromyalgie en spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew twee verschillende aandoeningen zijn, kan het een tijdje duren om onderscheid te maken tussen beide, omdat ze vergelijkbare symptomen vertonen.

Fibromyalgie kan de symptomen van Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew verergeren, evenals het hebben van de ziekte van Bechterew, kan ook uw risico op het ontwikkelen van een aantal andere aandoeningen en complicaties verhogen.
Hoewel fibromyalgie geen andere aandoeningen zoals psoriasis veroorzaakt, kunnen fibromyalgie en spondyloartritis bij de ankylopoetica leiden tot geïrriteerd darmsyndroom.

Spondyloartritis bij de ankylopoetica is een aandoening waarbij de plaatsen in het lichaam waar de ligamenten en botten samenkomen, ontstoken zijn, waardoor er scherpe en sporadische pijn ontstaat die niet gedurende lange perioden kan verdwijnen.

Sommige symptomen geassocieerd met Spondyloartritis van de Ankylosance omvatten; rode en schilferige jeukende huid – deze zijn niet vaak aanwezig bij fibromyalgie, en om deze reden lijken Psoriasis-symptomen de primaire indicator voor Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew.

Om deze reden moet u mogelijk worden gediagnostiseerd met zowel psoriasis als de ziekte van Bechterew wanneer u een arts bezoekt. Als u aan de andere kant rug-, nek- en gewrichtspijn ontwikkelt, zal uw arts u moeten onderzoeken op fibromyalgie en spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew wordt gekenmerkt door lage rugpijn die zich kan uitstrekken tot in het stompe gedeelte. Stijfheid in de wervelkolom is ook gebruikelijk en dit kan mild zijn bij vrouwen die meer bewegingen in hun ruggengraat hebben. Spondyloartritis bij de ziekte van Bechteroom kan ook bij mannen voorkomen, maar is niet zo vaak als bij vrouwen.

Fibromyalgie en
ziekte van Bechterew Er kunnen symptomen lijken op elkaar, maar de ziekte van Bechterew verschilt op verschillende manieren van fibromyalgie. Simpel gezegd, fibromyalgie heeft betrekking op pijn gelegen in de zachte weefsels en spieren, in het bijzonder de ligamenten en pezen, en deze aandoening vertoont mogelijk geen enkel bewijs van ontsteking.

Spondyloartritis-symptomen van de ankylopoetica gaan daarentegen altijd gepaard met een ontsteking en het is een aandoening die de gewrichten en stekels kan beïnvloeden.

Om deze reden is het belangrijkste verschil tussen fibromyalgie en de ziekte van Bechterew daarom de ontwikkeling van een ontsteking, en dit kan de eerste controle zijn die een arts zal overwegen voordat verdere diagnose wordt gesteld.

Er zijn lopende onderzoeken die worden uitgevoerd om het verband tussen fibromyalgie en de ziekte van Bechterew vast te stellen, maar momenteel is er geen specifieke genetische marker voor fibromyalgie, daarom is het praktisch onmogelijk om beide aandoeningen genetisch te koppelen.

Een mogelijk verband dat is vastgesteld tussen fibromyalgie en de ziekte van Bechterew, is slaap. Gebrek aan slaap is geïdentificeerd als een van de grootste bijdragers aan de ontwikkeling van fibromyalgie, of de verergering van de symptomen.

Er is ook vastgesteld dat elke aandoening, waaronder Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew, die de pijn kan verergeren, fibromyalgie ernstiger kan maken. Evenzo kan elke aandoening, waaronder Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew, die de slaap onderbreekt, het risico op fibromyalgie verhogen.

 

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is ook in verband gebracht met het prikkelbare darm syndroom, waaronder; colitis ulcerosa en de ziekte van Chrohn.

Personen die lijden aan het inflammatoire darm syndroom kunnen pijn in de nek en de wervelkolom ontwikkelen, en deze kunnen fibromyalgie-aandoeningen verergeren.

Ontstekingsaandoeningen zijn in verband gebracht met het misbruik van medicijnen zoals corticosteroïden en antibiotica, en een van de snelst mogelijke manieren om deze aandoeningen te detecteren is door observatie van diarree en bloed in ontlasting.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is in verband gebracht met bepaalde hartproblemen, en dit kan de aandoening van fibromyalgie onderscheiden (fibromyalgie veroorzaakt geen hartcomplicaties).

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is bijvoorbeeld in verband gebracht met de ontsteking van de aorta van het hart, en dit is een gevaarlijke toestand waarin het bloed terugvloeit van de aorta in plaats van naar voren te stromen en naar alle andere delen van het lichaam wordt verspreid.

De toename in het geleidingssysteem van het hart en dit kan leiden tot hoge bloeddruk en uiteindelijk hartfalen.

De ziekte van Bechterew Spondylartritis komt vaker voor bij vrouwen in de leeftijd tussen 25 en 45 jaar en het feit dat het naast andere ziekten bestaat, kan het uitermate moeilijk maken om een ​​diagnose te stellen.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew is ook in verband gebracht met talloze longen en kaakproblemen, maar fibromyalgie heeft geen effect op dergelijke delen.

 

Behandeling van spondyloartritis
tijdens de ankylopoetica Terwijl fibromyalgie gewoonlijk wordt behandeld met antidepressiva en sommige andere medicijnen voor medicatiebeheer, kan ankyloserende spondyloartritis daarentegen niet met dergelijke geneesmiddelen worden behandeld.

Vlak voor de behandeling moet de arts mogelijk een aantal vragen stellen om de juiste behandeling voor toediening vast te stellen.

Sommige geneesmiddelen kunnen bijvoorbeeld een wisselwerking hebben met die welke zijn voorgeschreven voor Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew, en dergelijke situaties kunnen de aandoening verslechteren, in plaats van te verlichten.

Dieetveranderingen kunnen helpen de meeste ontstekingsverschijnselen van spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew te verlichten. U kunt bijvoorbeeld de risico’s van het ontwikkelen van de ziekte verminderen door voedingsmiddelen te vermijden die ontstekingen kunnen veroorzaken.

Witte bloem, suiker en bepaalde kruiden kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Bechterew verergeren. Je kunt ook worden aangeraden om af te blijven van inspannende oefeningen die je gewrichten en gewrichtsbanden verder kunnen belasten.

In extreme gevallen kunnen chirurgische behandelingen worden toegediend aan een patiënt die lijdt aan Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew. In de meeste gevallen zal de arts u onderzoeken.

Elke fysieke activiteit die de genezing van ontstoken gewrichten kan versnellen, kan ook worden aanbevolen. Bijvoorbeeld, de systemische bewegingen van benen in bepaalde posities, gedurende enkele minuten per dag, blijken effectief te zijn bij het versnellen van de genezing van ontstoken gewrichten.

Chirurgische procedures worden alleen uitgevoerd op het aangetaste lichaamsdeel, wanneer de pijn terugkeert en deze een vooruitgang heeft bereikt waarbij het het normale dagelijkse leven van de patiënt beïnvloedt.

Röntgenonderzoek en bloedonderzoek worden normaal gesproken gebruikt bij het bevestigen van spondyloartritis bij de ankylose, nadat fysieke onderzoeken zijn uitgevoerd, terwijl röntgenfoto’s afwijkingen in het aangetaste gewricht, de pees of de wervelkolom zullen onthullen, terwijl bloedonderzoeken gewoonlijk worden uitgevoerd om de aanwezigheid van ontsteking in het bloed te bevestigen. lichaam.

Spondyloartritis ankylopoetica kan ook van invloed zijn op personen met een kleinere botmassa dan die met grotere botmassa’s.

Soms kan urineonderzoek worden uitgevoerd als er symptomen van nierafwijkingen zijn die direct verband houden met Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew.

Spondyloartritis bij de ziekte van Bechterew kan worden behandeld met niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Naproxen.

33 thoughts on “Fibromyalgie en de ziekte van SPONDYLOARTHRITIS. Wat is de verbinding?

 1. Your method of describing everything in this article is actually good, every one be able to
  simply be aware of it, Thanks a lot.

 2. It’s really very complex in this busy life to listen news on TV, thus I simply use web for that purpose, and obtain the newest information.

 3. Thanks for a marvelous posting! I definitely enjoyed
  reading it, you are a great author.I will ensure that I bookmark your blog and will often come back
  from now on. I want to encourage you to definitely continue your great job, have a nice
  evening!

 4. I was recommended this website through my cousin. I am no longer sure whether this publish is written by way
  of him as no one else recognise such certain approximately my difficulty.

  You’re amazing! Thank you!

 5. all the time i used to read smaller posts that also clear their motive, and that is
  also happening with this piece of writing which I am reading at this place.

 6. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your site provided us with valuable info to work on.
  You have performed an impressive task and our entire neighborhood will likely be thankful to you.

 7. Howdy! This blog post could not be written much better!
  Looking at this post reminds me of my previous roommate!

  He always kept preaching about this. I am going to forward this post to him.
  Fairly certain he will have a great read. Thanks for sharing!

 8. Hello all, here every one is sharing such experience,
  thus it’s nice to read this weblog, and I used to pay a quick visit
  this web site everyday.

 9. Hello There. I found your blog the usage of msn. This is a
  really well written article. I’ll make sure to bookmark
  it and come back to learn extra of your helpful info.
  Thank you for the post. I will definitely comeback.

 10. I have been surfing on-line more than 3 hours nowadays, yet I by no means found any interesting article
  like yours. It is pretty value enough for me.
  In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet shall be a lot more helpful than ever before.

 11. Greetings! Very helpful advice within this post! It’s the little changes that make the most
  significant changes. Thanks for sharing!

 12. We stumbled over here by a different website and thought I
  should check things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to looking at your web page yet again.

 13. Pingback: Google
 14. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement?
  My blog has a lot of exclusive content I’ve
  either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know
  any ways to help reduce content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 15. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you,
  However I am experiencing problems with your RSS.
  I don’t understand the reason why I can’t subscribe to it. Is there
  anyone else getting the same RSS issues? Anyone who knows the answer
  can you kindly respond? Thanx!!

 16. No matter if some one searches for his necessary thing, thus he/she wishes to be available that
  in detail, therefore that thing is maintained over here.

 17. I wanted to thank you for this wonderful read!! I certainly
  enjoyed every bit of it. I’ve got you book-marked to check out new stuff
  you post…

 18. It’s in point of fact a great and helpful piece of info. I’m happy that you shared this useful information with us.
  Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *