Oor problemen en fibromyalgie: is er een link?

Veel fibromyalgiepatiënten klagen vaak over problemen met hun oren. Zijn deze twee kwesties gerelateerd?

Het probleem is dat de meeste mensen die worden getroffen door fibromyalgie vaak vreselijk eten en vaak geneigd zijn te denken dat ze gewoon een ander probleem hebben om mee om te gaan in plaats van dat dit in directe correlatie is met hun fibromyalgie.

Gerelateerde afbeelding

Naarmate we meer en meer leren over fibromyalgie, ontdekken we dat er verschillende symptomen zijn die gepaard gaan met fibromyalgie.

Ze worden veroorzaakt door de pijn die gepaard gaat met fibromyalgie. Dus voor diegenen die problemen hebben met het oor, kunnen ze ontdekken dat dit te wijten is aan de fibromyalgie.

Door te weten wat kan worden veroorzaakt door de fibromyalgie en wat niet, kan dit u een beter idee geven van hoe u dit probleem kunt behandelen.

De SCM-triggerpunten
Voor degenen die fibromyalgie hebben onderzocht, zullen ze merken dat een van de interessantste aspecten van fibromyalgie is dat dit triggerpoints omvat.

Triggerpoints worden door het hele lichaam aangetroffen, wat de pijn veroorzaakt die een persoon in zijn hele lichaam voelt.

SCM staat voor Sternocleidomastoid TrP’s. Deze bevinden zich rond de ogen, in de bovenwang, achter de oren, op het voorhoofd en bevinden zich aan de achterkant van de schedel aan de basis van de nek.

Wanneer deze drukpunten oplaaien, kan dit de oren aantasten. Hoe beïnvloedt het de oren? Dit gaat van persoon tot persoon verschillen.
Hier zijn echter enkele bevindingen die verband houden met deze drukpunten:

Rinkelen in de oren 
Oorpijn die diep in de gehoorgang is Het
gevoel alsof het oor verstopt is, waardoor het moeilijker te horen is
Het zijn dezelfde triggerpoints die ook verantwoordelijk zijn voor de duizeligheid die veel mensen hebben tijdens het lopen, samen met het verlies van coördinatie.

Veel mensen melden dat de oorpijn en problemen die zij hebben geassocieerd met deze triggerpoints kunnen verschijnen en plotseling kunnen worden verlaten. En anderen hebben gemeld dat deze oorproblemen dagen achtereen hebben geduurd.

De mediale Pterygoid TrP’s
Dit zijn drukpunten die zich aan de binnenkant van de onderkaak bevinden. Deze drukpunten verschijnen van het oor tot in de kaak van een persoon. Van deze drukpunten zijn er verschillende dezelfde oorpijn die wordt gevoeld. Deze pijn omvat:

Een diep geluid in de oren dat invloed kan hebben op hoe goed u het hoort
Altijd uw eigen hartslag in het oor horen
Het gevoel van verstopte oren, zelfs als u deze voortdurend
opruimt Kraakgeluid in het oor
Deze drukpunten zijn ook verantwoordelijk voor de droge hoest die je misschien hebt, omdat ze tegelijkertijd met de keel en oren werken.

Veel mensen zullen echter nooit te maken krijgen met oorproblemen. Als ze dat niet doen, is dat geweldig.

De meeste mensen merken echter dat als ze problemen beginnen te krijgen met hun keel door hun fibromyalgie, het niet lang zal duren voordat ze ook problemen hebben met hun oren.

Lange termijn effecten
Het probleem dat veel fibromyalgiepatiënten hebben is dat deze oorproblemen frequenter worden dan jaren geleden.

Veel mensen hebben bijvoorbeeld gehoorverlies gemeld vanwege het constante gerinkel dat ze in hun oren hebben.

Dit gehoorverlies kan elk aspect van uw leven beïnvloeden, inclusief persoonlijke of professionele relaties.

Daarnaast melden andere mensen:

Constante staat van duizeligheid waardoor het onmogelijk is om zonder assistentie te rijden of te lopen.
Pijn in het oor die van invloed kan zijn, kan iemand het gevoel geven dat hij voortdurend een vreselijke hoofdpijn heeft.
Vanaf nu hebben fibromyalgiepatiënten weinig verlichting die kan worden gevonden van deze problemen. We hebben er echter een paar die kunnen worden geprobeerd.

Hoe om te gaan met oorproblemen? 
Hoe kan iemand omgaan met de oorproblemen die ze hebben door fibromyalgie?

Er zijn een paar dingen die mensen kunnen doen die een beetje verlichting hebben gegeven. Deze elementen zijn:
onthoud dat deze opluchting niet lang zal duren en dat je misschien een nieuwe afspraak moet maken voor een paar weken daartussen om deze opluchting te behouden.

2 – Gebruik een warmwaterkussen op onze nek en rond het oor. Dit was geweldig voor pijn voor veel mensen.

Wees echter voorzichtig, want u wilt deze heetwaterkruik niet te warm hebben omdat deze de huid kan blazen en nog meer problemen kan veroorzaken.

3 – Gebruik een over-the-counter pijnmedicijn voor de pijn die wordt gevoeld.

4 – Probeer meditatie om te helpen met je zenuwen, omdat dit de drukpunten kan helpen op te houden met opvlammen. En met fibromyalgie is dit iets dat moet worden aangepakt.

5 – Oefening kan voor veel mensen helpen omdat ze vinden dat dit helpt om de pijn te verlichten die ze voelen in de drukpunten; daardoor worden hun oren beter als resultaat.

Toch zijn er veel mensen die geen verlichting vinden. In deze situaties willen ze met hun arts praten en misschien zijn er enkele tests uitgevoerd om de belangrijkste oorzaak te bepalen en wat er gedaan kan worden om wat verlichting te krijgen.

Het hebben van een rinkelend gevoel, pijn, het horen van je eigen hartslag of zelfs oren die volgepakt zitten, kan duizeligheid en duizeligheid veroorzaken bij veel fibromyalgiepatiënten.

De sleutel is het vinden van manieren om dit te verlichten en ervoor te zorgen dat dit niet van invloed op uw gehoor op lange termijn. Hoewel fibromyalgie iets is dat nog niet volledig wordt begrepen, begint het meer aandacht te krijgen.

Door deze aandacht kunnen we hopelijk een manier vinden om een ​​einde te maken aan deze ziekte of op zijn minst een manier vinden om de symptomen te behandelen die daarmee gepaard gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *