7 REGELS OM TE LEVEN MET FIBROMYALGIE

Fibromyalgie (FMS) alleen chronische vermoeidheid dedolor en onbehandeld, hoewel hij met de meeste huisartsen sprak, zou je denken dat dit de enige mensen waren die symptomen kregen. FMS is een complexe, mutifactorale aandoening en is een voorwaarde voor uitsluiting. Met andere woorden, vele voorwaarden moeten worden uitgesloten voordat een diagnose kan worden gesteld. Het kan, en in mijn geval heeft het, bijna alle systemen van mijn lichaam mijn huid en gastro-intestinale tractus van gewrichten en spieren aangetast hebben en mijn hersenen niet vergeten. Het heeft een catastrofaal effect gehad op mijn carrière, waar ik van hield. Heeft het sociale leven verwoest en het gezinsleven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dit alles klinkt misschien defaitistische, maar het beste wat ik heb gedaan is om te accepteren en aan te passen aan veranderingen in mijn leven. Met dit in het achterhoofd, heb ik komen met een lijst van regels voor mezelf. Niet alleen heb Ik hen gemaakt vanaf het begin, die organisch eigenlijk alleen in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

1. Begrijp uw familie en vrienden perspectief.

Leven met FMS is gecompliceerd, omdat het zo’n complexe aandoening. In aanvulling op het leven met deze aandoening, ik onderzocht veel! Het is moeilijk te begrijpen, is het moeilijk uit te leggen en moeilijk te beschrijven.

Er is een bekend gezegde: “Als je niet kan uitleggen aan een 6-jarige die zichzelf niet begrijpen.”

Loading...

Als je niet kan verklaren, beschrijven, laat staan ​​begrijpen, hoe kan ik verwachten dat andere mensen? Wees geduldig met mensen – ze zullen zeggen dingen die pijn doen, zullen ze meer van je dan je kunt bereiken verwachten. Je denkt misschien dat je lui bent en moeten blijven uitleggen zelf, maar vooral, het meest waarschijnlijk willen gewoon beter worden. Zij begrijpen niet, omdat u zich niet volledig begrijpen. Ik denk dat de beste manier is gewoon eerlijk. Vertel hen dat als je niet iets doen, maar wat u kunt doen. Vertel hen als je een slechte dag of een astma-aanval, maar als de dag is “goed”. Vertel hen uw symptomen, zelfs op een goede dag, maar verwacht niet dat ze te begrijpen totdat je doen!

2. Heb je nieuwe normaal.

Je hebt een chronische ziekte die niet zal verbeteren of verdwijnen. U kunt het geluk om een ​​recessie te hebben, maar de meesten van ons niet hacen.Aprender te leven, leren om te gaan. Word zelfbewust en hun symptomen te begrijpen. Je mag niet volledig begrijpen van de aandoening, maar naar de symptomen die je hebt voor een astma-aanval bijvoorbeeld weten. Ik weet dat als ik gezwollen klieren, koorts en verlies van eetlust, zal er een uitbraak in de komende 48 uur zijn. Het allerbelangrijkste is om je dag te plannen rond uw symptomen. Ik heb de neiging om meer energie te hebben na een douche in de ochtend. Ik meestal nodig een dutje in het midden van de dag en mijn pijn is op zijn slechtst ‘s nachts. Dit is mijn algemene patroon, maar ik moet de wijzigingen te accepteren zoals ze komen en nieuwe symptomen die zich voordoen. Dit is normaal voor mij nu. Dit alles maakt deel uit van het leven met een chronische ziekte.

3. Geniet van holistisch.

Ik heb niet alleen fibromyalgie, ook ik heb migraine, cluster hoofdpijn en duizeligheid. Ik probeer niet om ze uit elkaar te houden van elkaar. Trakteer uzelf als een geheel en niet als een lijst met voorwaarden. De symptomen zijn een deel van jou als je van beide voorwaarden.

4. Maak een nieuwe standaard voor jezelf en wees trots op hun prestaties.

Pas uw maatstaf. Als je iets niet kunt doen als voorheen, doe wat je nieuwe standaard kan doen en zijn er trots op. Ik weet dat, als ik geprobeerd om een ​​vijf-mijl lopen met de hond te doen, niet alleen was het zal worden opgeheven, de hond zou waarschijnlijk ook. Maar, als we gaan voor onze 20 minuten lopen in het park en we hebben allebei een goed gevoel, zelfs op een slechte dag. Het klinkt misschien triviaal voor sommigen, maar elke dag, ik voel me trots op mezelf om op te staan ​​en neem die wandeling. Doe jezelf niet te straffen als je niet meer de dingen die je een keer gebruikt kan doen.

Denk na over de theorie van de boom en bust. Dat doen we allemaal, per ongeluk of onbedoeld. Op een goede dag, ben je alles wat je kunt doen, omdat je niet weet wanneer je volgende goede dag. Dan is de volgende dag, die in ernstige pijn en vermoeidheid, dus niet alles snel te doen om te herstellen en hopen op een goede dag. De theorie is, minder doen in de goede dagen en slechte dagen. Het idee is om tijd in plaats van zich te concentreren in het bijzonder gericht worden. Met andere woorden, een tijd voor de activiteit in plaats van alleen de normale volledige taak.

5. Plan voor trash gebeuren en accepteren dat je verschrikkelijke symptomen zal hebben.

Het leven is niet perfect. Soms kun je plannen en tempo jezelf voorzichtig, maar er zal altijd wel iets dat je leven verandert zijn. Laat het niet perturba.Mierda overkomt iedereen. We moeten gewoon accepteren wat er gebeurt en hopen dat het zal zijn slechte dagen en astma-aanvallen is slechts een deel van het hebben van de ziekte. Zorg ervoor dat u een goed uitgeruste box uitbraak. Dit moet altijd deel uitmaken van het plan.

6. Vraag om hulp en hulp te aanvaarden.

Je kunt het niet alleen doen, moet je om hulp te vragen. Dit is een van de moeilijkste lessen die ik heb geleerd. Je zou kunnen denken dat het een teken van zwakte om hulp te vragen, en dat is altijd sneller en makkelijker om gewoon doen solo.Por Helaas is dit niet meer het geval zijn geweest. Vraagprijs is nu verplicht. Het accepteren van hulp kan net zo moeilijk zijn, maar het is tijd voor iemand anders om de spanning te nemen. Het leven met FMS is niet eenvoudig. Het gebeurt niet vaak dat mensen om hulp vragen, dus als ze dat doen, is bevorderlijk. Uw dierbaren niet dat je te zien vechten, wil je helpen, zodat ze en waardering tonen met een glimlach en een bedankje. Dat is alles wat ze willen in ruil daarvoor.

7. Wees niet bang om u te laten definiëren.

Ik bedoel niet naar bed te gaan en laat het je leven over te nemen. Ik denk dat we moeten niet bang zijn om mensen te laten weten dat we een aandoening die ons leven beïnvloedt. Het leven is al moeilijk genoeg zonder dat het moeilijker om de problemen die zich kunnen bijten negeren. Je moet in staat zijn om anderen te vertellen dat er dingen die je wel en niet kan doen vanwege de symptomen die u.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *