kindertijd trauma en stress leidt tot fibromyalgie-Dr David Brady

Traumatische ervaringen en stressoren in de kindertijd hebben in het verleden over het hoofd gezien als predisponerende factoren in de ontwikkeling van verschillende chronische pijn en psychiatrische aandoeningen, waaronder fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom, slapeloosheid, depressie, angst, post-traumatische stress-stoornis, en het chronisch vermoeidheidssyndroom. Echter, is het tij te draaien als het onderzoek is het onthullen van een significante correlatie tussen de kindertijd trauma en volwassen gezondheid.

Het centrale zenuwstelsel ontwikkelt zich snel tijdens de kindertijd en geconditioneerd om te reageren op verschillende prikkels en stressoren die worden aangetroffen in het leven. Een assortiment van omgevingsstimuli worden aangetroffen, worden nieuwe paden gecreëerd tussen de cellen van de hersenen voor iedere stimulus. Bijvoorbeeld, een aangename ervaring, zoals een knuffel van een ouder of een zoete gerechten creëert paden die leren de hersenen om pleasurably reageren op die prikkels. Evenzo zal een beangstigende ervaring te creëren en lichaamsbeweging trajecten die reageren in angst. Dit proces van het creëren van nieuwe wegen in reactie op prikkels wordt aangeduid als neuroplasticiteit. Naarmate we ouder worden, neuroplasticiteit afneemt, wat betekent dat het moeilijker om nieuwe wegen te ontwikkelen en de reacties van onze hersenen aan te passen aan stimuli. Kinderen lopen een aanzienlijk voordeel bij het bezit van een grote mate van neuroplasticiteit. Echter, dit wijst ook op het belang van het leveren van betekenisvolle stimuli om de zich ontwikkelende hersenen, tot de ontwikkeling van positieve paden te waarborgen.

Afbeelding resultaat voor Trauma en stress leidt tot Fibromyalgie

In de aanwezigheid van een sterke support systeem en de normale, van korte duur stressoren worden van een kind stressreacties op de juiste wijze geactiveerd en gebufferd door middel van ondersteunende relaties. Op deze manier worden positieve trajecten ontwikkelen in de hersenen en het trainen van het zenuwstelsel hoe om adequaat te reageren op de normale stressoren van het leven. Aangezien de hersenen ontmoet verschillende stressoren, is een gezonde veerkracht zo gebouwd dat steeds meer stressvolle omstandigheden kunnen worden ervaren met een normale biologische reacties.

Bij gebrek aan ondersteunende relaties of in aanwezigheid van extreme en / of langdurige stressoren, wordt de stressrespons onrechte geactiveerd en kan een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Als gebieden van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor angst, angst en impulsieve reacties worden geactiveerd, worden de zenuwbanen ontwikkeld om deze gebieden van de hersenen te bevorderen. Vervolgens kan gebieden van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor redeneren, plannen en gedragscontrole geschikte paden ontbreekt, wat leidt tot een neiging tot negatieve emoties zoals angst, angst, paniekaanvallen en depressies.

Loading...

De menselijke reactie op stress lokt een cascade van gebeurtenissen die invloed hebben op de hersenen, het zenuwstelsel, en verschillende endocriene klieren en hormonen, zijn brede invloed op de gezondheid uit te leggen. De reactie op stress begint met neuronen ervaren van negatieve milieu-invloeden of stimuli, het vertalen van de stimuli in berichten, en het verzenden van die berichten langs paden naar de verschillende gebieden van de hersenen voor interpretatie en reactie. Tijdens deze activiteiten, de productie van chemicaliën in de hersenen, de zogenaamde neurotransmitters, worden geactiveerd. Neurotransmitters leveren berichten naar andere delen van de hersenen en andere organen. Deze chemicaliën communiceren met de bijnieren (van het endocriene systeem), die vervolgens produceren hormonen zoals cortisol en epinefrine (adrenaline). Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor de traditionele “vecht-en-vlucht” reactie op traumatische of gevaarlijke stressoren. Hoewel deze zijn handig als we nodig hebben om een ​​bal of een auto-ongeluk te ontwijken, kan chronische activering van deze hormonen voor de gezondheid van het immuunsysteem, de darm, energiesystemen en pijnperceptie te verzwakken, wat bijdraagt ​​aan verschillende gezondheidsproblemen, zoals het prikkelbare darm syndroom, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Wanneer de reactie op stress meer dan tijdens de kindertijd is geactiveerd, wordt het waakzaam en heeft moeite met behoud van evenwicht in de volwassenheid. chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Wanneer de reactie op stress meer dan tijdens de kindertijd is geactiveerd, wordt het waakzaam en heeft moeite met behoud van evenwicht in de volwassenheid. chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Wanneer de reactie op stress meer dan tijdens de kindertijd is geactiveerd, wordt het waakzaam en heeft moeite met behoud van evenwicht in de volwassenheid.

Volgens de National Child Traumatic Stress Network, de meest voorkomende traumatische stressoren bij kinderen omvatten, ongevallen, lichamelijk trauma, misbruik, verwaarlozing, en de blootstelling aan de binnenlandse en de gemeenschap geweld. Andere impactvolle stressoren onder meer de dood van een familielid, echtscheiding, drugs of alcohol misbruik, en natuurrampen. Wanneer ontmoet tijdens de kindertijd, deze traumatische stressoren preconditioneren het zenuwstelsel en de reactie op stress systeem om overdreven reacties op normale stimuli te produceren. Fibromyalgie en prikkelbare darmsyndroom zijn twee voorbeelden van waakzaam neurologische reacties. Normale stimuli zoals wind waait in het gezicht of kleding wrijven tegen de huid kan pijnlijke sensaties bij mensen met fibromyalgie, ter illustratie van een overdreven pijn reactie. Normaal stressoren triggering het zenuwstelsel aan onrechte het stimuleren van de spieren van de darm, wat leidt tot afwisselend constipatie en spastische diarree, is een klassiek teken van het prikkelbare darm syndroom. De pijnreactie wordt ook verhoogd bij patiënten met prikkelbare darmsyndroom, buikpijn veroorzaken.

Momenteel specifieke oorzaken van aandoeningen geassocieerd met chronische pijn en vermoeidheid, zoals fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom zijn bekend; echter, heeft bijna twee decennia van onderzoek sterk wees op de vroege jeugd stressoren als belangrijke risicofactoren voor het initiëren van deze voorwaarden. Hoewel niet ieder kind dat is blootgesteld aan traumatische stressoren zullen ervaren emotionele en fysieke gezondheid calamiteiten, onderzoek toont aan dat kinderen worden blootgesteld aan traumatische gebeurtenissen of langdurige stressoren zijn 2,7 keer meer kans om functionele somatische aandoeningen (functioneel verzwakkende aandoeningen ervaren waarvoor geen duidelijke oorzaak te bepalen), zoals fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, chronische pijn, prikkelbare darmsyndroom en anderen. Bovendien, deze omstandigheden vaak bestaan ​​met psychiatrische aandoeningen zoals angst en depressie. De leeftijd waarop een trauma of stress wordt ervaren, de duur, en zelfs de aard van de trauma lijkt niet deze alarmerende statistiek verschuiven.

Gezien de toenemende prevalentie van functionele somatische aandoeningen, emotionele en psychiatrische problemen, is het belangrijk om de invloed van jeugdervaringen in de ontwikkeling van deze voorwaarden te worden onderzocht. Stil blijven staan ​​bij trauma uit het verleden is niet altijd nuttig in de ondersteuning van gezondheid en genezing, en kan zelfs een averechts effect hebben; Echter, het begrijpen van de invloed op de gezondheid is het nuttig om in staat om adequaat te identificeren ongrijpbare aandoeningen zoals fibromyalgie. Het is ook belangrijk om te begrijpen met het oog op de bescherming van de toekomstige generaties van de slopende effecten van jeugdtrauma en stressoren. Tot slot, het dient als een goed voorbeeld van het succes van een functionele geneeskunde aanpak,

Nieuwe boek van Dr. Brady’s, The Fibro Fix, vindt u een schat aan informatie over hoe te onderhandelen uw weg in de richting van het verkrijgen van de juiste diagnose en de juiste behandeling voor uw klachten van wijdverspreide pijn en vermoeidheid te geven. Het boek kan besteld worden op Amazon, Barnes & Noble, Boeken-A-Million en andere fijne boek verkopers, of op FibroFix.com. Ook, meer informatie over  The Fibro Fix Summit  , waar Dr. Brady interviews 30 experts op FM op FibroFixSummit.com.

19 Comments

 1. Johnc556 August 18, 2018 Reply
 2. Smithd508 August 18, 2018 Reply
 3. Alejandrina Munning September 10, 2018 Reply
 4. tinyurl.com April 17, 2019 Reply
 5. minecraft April 19, 2019 Reply
 6. minecraft April 20, 2019 Reply
 7. avana 50 mg on-line April 22, 2019 Reply
 8. minecraft April 22, 2019 Reply
 9. order zestril April 22, 2019 Reply
 10. ivermectin.stream April 22, 2019 Reply
 11. situs poker online April 24, 2019 Reply
 12. minecraft April 24, 2019 Reply
 13. dominoqq net April 26, 2019 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *