De gruwelijke geschiedenis van fibromyalgie. U moet weten

Je hoort soms fibromyalgie, een ‘fad-diagnose’ of ‘nieuwe ziekte’, maar de waarheid is dat fibromyalgie nog lang niet nieuw is. Het heeft eeuwen geschiedenis, met meerdere naamsveranderingen en afgedankte theorieën langs de weg.
Hoewel het niet altijd is geaccepteerd door de medische gemeenschap, en tegenwoordig is de acceptatie ervan niet universeel, heeft fibromyalgie een lange weg afgelegd en het huidige onderzoek blijft bewijzen dat het een zeer reële fysiologische ziekte is.
Het vaakst genoemde historische verslag van fibromyalgie komt uit een document uit 2004 van de onderzoekers Fatma Inanici en Muhammad B. Yunus. Deze geschiedenis is samengesteld uit hun werk en uit nieuwe informatie van het afgelopen decennium. (Alle bronnen worden aan het eind van het artikel genoemd.)

aanverwant
Terug naar het begin – 1592-1900
Vroeg op, artsen hadden geen afzonderlijke definities van alle pijn voorwaarden die wij vandaag de dag herkennen. Omschrijvingen en terminologie begon brede en geleidelijk werden teruggebracht.
In 1592, Franse arts Guillaume de Baillou introduceerde de term “reuma” naar musculoskeletale pijn die niet afkomstig zijn van een blessure te beschrijven. Dit was een brede term die fibromyalgie evenals artritis en vele andere ziekten zou zijn opgenomen. Uiteindelijk, artsen begon te “spierreuma” gebruiken voor pijnlijke aandoeningen die, net als fibromyalgie, heeft misvorming veroorzaken.
Tweehonderd jaar later, definities nog steeds waren nogal vaag.

Love Your Heart In februari

Het hart is een van de belangrijkste organen van het lichaam, het voeden van alles wat we doen. In samenwerking met Cleveland Clinic, hier is wat je moet weten voor hart-gezond leven.
Echter, in 1815, de Schotse chirurg William Balfour opgemerkt knobbeltjes op bindweefsel en theorie dat de ontsteking zou kunnen zijn achter zowel de knobbeltjes en pijn. Hij was ook de eerste tender points (die later zou worden gebruikt om fibromyalgie te diagnosticeren.) Beschrijven
Een paar decennia later, Franse arts Francois Valleix gebruikte de term “neuralgie” te beschrijven wat hij geloofde werd uit gevoelige punten langs de zenuwen afgeleide pijn .

Andere theorieën van de dag opgenomen hyperactieve zenuwuiteinden of problemen met de spieren zelf.
In 1880, de Amerikaanse neuroloog George William Beard bedacht de termen neurasthenie en myelasthenia om wijdverspreide pijn te beschrijven, samen met vermoeidheid en psychische stoornis. Hij geloofde dat de aandoening werd veroorzaakt door stress.The creëren van meer specifieke terminologie echt ontplofte in de vroege 20e eeuw. Verschillende namen voor fibromyalgie-achtig ziektebeeld inbegrepen:

Myogeloses

spiervermoeidheid

fibrositis

Fibrositis, in 1904 bedacht door de Britse neuroloog Sir William Gowers, is degene die vast te zitten. De genoemde zal bekend zijn voor mensen met fibromyalgie kijken symptomen Gowers:

Spontane pijn,

Drukgevoeligheid,

Vermoeidheid,

Slaapstoornissen,

Gevoeligheid voor koude,

Verergering van de symptomen van de spieren overmatig gebruik.

Als een behandeling, stelde hij cocaïne injecties, zoals cocaïne dan medicinaal werd gebruikt als een plaatselijke verdoving.
Medisch, “fibro” betekent bindweefsel en “itis” betekent ontsteking. Kort na Gowers stak de naam, een andere onderzoeker publiceerde een studie lijkt te bevestigen veel van Gowers’ theorieën over de mechanismen van een ontsteking in de aandoening. Dit hielp cement de term fibrositis in de volkstaal. Ironisch genoeg werd deze ander onderzoek later blijkt te zijn defect.
In de jaren 1930, rente verhoogd in doorverwezen via tender / triggerpoints en grafieken van deze patronen spierpijn begon te verschijnen. Lokale injecties met verdoving bleef een voorgestelde behandeling.
Fibrositis was geen zeldzame diagnose toen. A 1936 papier verklaarde het fibrositis was de meest voorkomende vorm van ernstige chronische reuma. Het zei ook dat, in Groot-Brittannië, is goed voor 60 procent van de verzekering gevallen voor reumatische ziekte.
Ook in die tijd, het concept van de genoemde spierpijn werd bewezen via onderzoek. Een studie over pijnbanen vermeld diepe pijn en hyperalgesie (een verhoogde pijn respons) en kan de eerste om te suggereren dat het centrale zenuwstelsel systemwas die betrokken zijn bij de aandoening zijn geweest.
Daarnaast is er een paper over triggerpoints en afgeleide pijn zet de term “myofasciale pijnsyndromen” voor gelokaliseerde pijn voort.
De onderzoekers gesuggereerd dat de wijdverspreide pijn van fibrositis kan afkomstig zijn van een persoon die meerdere gevallen van myofasciale pijnsyndroom.
World War II bracht een hernieuwde focus toen de artsen besefte dat soldaten waren vooral waarschijnlijk fibrositis hebben. Omdat ze geen tekenen van ontsteking of lichamelijke degeneratie vertonen, en symptomen verscheen in verband met stress en depressie, onderzoekers bestempeld it “psychogene reuma.” A 1937 studie gesuggereerd dat fibrositis was een “chronische psychoneurotic staat.” Zo is de aan de gang zijnde debat tussen fysieke en psychologische was geboren.
Fibrositis bleef acceptatie te krijgen, hoewel de artsen niet eens konden worden over precies wat het was. In 1949, een hoofdstuk over de voorwaarde verscheen in een goed beschouwd reumatologie tekst boek met de titel  Artritis en Allied voorwaarden. Er stond, “[T] hier kan geen twijfel meer over het bestaan ​​van een dergelijke aandoening.” Het genoemde aantal mogelijke oorzaken, waaronder:

Infectie,

Traumatisch of beroepsmatig,

Weersfactoren,

Psychische stoornissen.

Toch waren beschrijvingen vage mish-mashes die we nu herkennen als een aantal zeer verschillende soorten pijnaandoeningen. Ze hadden meestal te maken met vermoeidheid, hoofdpijn en psychische problemen, maar slechte slaap werd niet genoemd.
De eerste beschrijving van fibrositis die lijkt op wat we vandaag herkennen als fibromyalgie kwam in 1968. Onderzoeker Eugene F. Traut’s paper vermeldde:

Vrouwelijk overwicht,

Gegeneraliseerde pijn en stijfheid,

Vermoeidheid,

hoofdpijn,

Colitis,

Slechte slaap,

“Zorgwekkend zijn”

Tedere punten ontdekt door fysiek examen,

Een belangrijke connectie tussen geest en lichaam.

Samen met gegeneraliseerde pijn, herkende hij een aantal regionale degenen die bleek voor te komen, met inbegrip van wat we nu kennen als carpaal tunnel syndroom. Hij noemde “de verschillende niveaus van de spinale as”, die u zullen kennen van de moderne diagnostische criteria:  pijn in het axiale skelet (beenderen van de kop, de keel, de borst en de rug) en in alle vier kwadranten van het lichaam. 
Vier jaar later, hoewel, onderzoeker Hugh A. Smythe schreef een leerboek hoofdstuk over fibrositis dat een verregaande invloed op de toekomstige studies gehad en leiden tot zijn wordt het genoemd “grootvader van de moderne fibromyalgie.” Hij geloofde dat de eerste om het te beschrijven zijn uitsluitend als een wijdverbreid voorwaarde, het zo onderscheiden van myfascial pijnsyndroom.
Smythe omvatte niet alleen slecht slapen in de beschrijving, maar beschreef wat slaap was voor patiënten en ook voorzien ongepubliceerde elektro-encefalogram (slaaponderzoek) bevindingen die disfunctie bleek in fase-3 en stage-4 van de slaap. Verder verklaarde hij dat niet-herstellende slaap, trauma en emotionele nood alles kan leiden tot een verhoogde symptomen.
Verder onderzoek bevestigde slaap afwijkingen, alsmede blijkt dat slaaptekort kan leiden tot fibromyalgie-achtige symptomen bij gezonde mensen.
Smythe werd vervolgens betrokken bij een studie die beter gedefinieerd tender points en stelde voor het gebruik ervan in de diagnose. Ze somde ook chronische pijn, slaapstoornissen, ochtendstijfheid en vermoeidheid als de symptomen die kunnen helpen bij de diagnose van de aandoening.
Terwijl de onderzoekers een aantal goede vorderingen had gemaakt, hadden ze nog niet blootgelegd bewijs van ontsteking – de “itis” in fibrositis. De naam werd toen gewijzigd in fibromyalgie: “fibro”, wat betekent bindweefsel, “mijn”, wat betekent spieren en “Algia” betekent pijn.
Nog steeds, veel vragen bleven. De belangrijkste symptomen waren vaag en algemeen in de bevolking. Artsen nog steeds niet over een handvat op wat fibromyalgie was.
Dan, een baanbrekende studie onder leiding van Muhammed Yunus kwam uit in 1981. Het bevestigde dat pijn, vermoeidheid en slecht slapen waren significant vaker voor bij mensen met fibromyalgie dan bij gezonde controlepersonen; dat het aantal gevoelige punten was significant groter; en die meerdere andere symptomen waren significant vaker ook. Deze extra symptomen waren:

Subjectieve zwelling,
paresthesie (abnormale gewaarwordingen zenuw),
overlappende aandoeningen zoals prikkelbare darmsyndroom (IBS), spanningshoofdpijn en migraine.

Deze paper opgesteld genoeg van een consistente symptoomcluster officieel duiden fibromyalgie een syndroom, evenals de eerste criteria bewezen dat mensen met fibromyalgie van anderen te onderscheiden.
Een schat van het onderzoek heeft inmiddels bevestigd dat deze symptomen en overlappende voorwaarden zijn in feite geassocieerd met fibromyalgie.
Yunus leidde onderzoek cementeren van het idee van een aantal overlappende voorwaarden, waaronder de primaire dysmenorroe (pijnlijke periode) samen met IBS, spanningshoofdpijn en migraine.
Hij geloofde dat de verbindende functie was spierspasmen, maar dat suggereert zou later plaats maken voor de theorie van de centrale sensitisatie.
Aangezien dit punt hebben we een enorme hoeveelheid onderzoek gepubliceerd en de geboekte vooruitgang had. We weten nog steeds niet alle antwoorden, maar we hebben een veel beter begrip van wat kan er aan de hand in ons lichaam gekregen.
Belangrijke ontwikkelingen zijn onder meer:

1984 – Eerste studie gepubliceerd koppelen hoger fibromyalgie prevalentie bij patiënten met reumatoïde artritis;
1985 – Eerste gecontroleerde studie van jeugdige fibromyalgie werd gepubliceerd;

1986 – Drugs beïnvloeden serotonine en noradrenaline werden eerst effectief gebleken;

1990 – American College of Rheumatology stelt officiële diagnostische criteriaof wijdverspreide pijn en tederheid in ten minste 11 van de 18 speciale gevoelige punten, dus het standaardiseren criteria onderzoek opname in de hele wereld;
1991 – Fibromyalgie Impact Questionnaire ontwikkeld voor artsen om de functie te evalueren;

1992 – Ontdekking van lage groei-hormoon niveaus;

1993 – Uit onderzoek blijkt centrale sensitisatie en HPA-as (stress verordening) afwijkingen;

1994 – Bevestiging van verhoogde substantie P (pijn messenger) in cerebrospinale vloeistof;

1995 – Eerste Amerikaanse prevalentie studie toont aan fibromyalgie in 2% van de bevolking;

1995 – Eerste SPECT (brain imaging) tonen abnormale bloedstroom patronen in de hersenen;

1999 – Eerste studie waaruit blijkt genetische component uit te leggen waarom het draait in gezinnen;

2000 – Herziening van het bewijs munten de term centrale sensitisatie syndromen;

 

2005 – American Pain Society brengt eerste richtlijnen voor de behandeling van fibromyalgie pijn;

2007 – Lyrica (pregabaline) wordt eerste door de FDA goedgekeurde behandeling in de VS (Cymbalta (duloxetine) en Savella (milnacipran) gevolgd, in 2008 en 2009, respectievelijk;)

2010 – American College of Rheumatology releases alternatieve diagnostische criteriausing vragenlijsten in plaats van tender points.

Uit onderzoek is verder naar de kust van deze bevindingen evenals suggereren nieuwe mogelijke oorzakelijke factoren en mechanismen. Met ingang van begin 2014, een aantal lijnen van het onderzoek zijn onder andere:

 

Ontsteking van de fascia: Sommige onderzoek heeft gesuggereerd dat de wijdverspreide pijn van fibromyalgie ontsteking inderdaad kunnen zijn, maar in de extreem dunne body-wide web van bindweefsel genoemd fascia.
Extra zenuwen op de bloedvaten:  Een veel publiciteit studie toont aan extra temperatuur en pijn-sensing zenuwen in de bloedsomloop.

 

Kleine-vezel neuropathie: Opkomende onderzoek is waaruit blijkt dat bepaalde gespecialiseerde zenuwen beschadigd worden.
Immuunsysteem Afwijkingen: Sommige lijnen van het onderzoek tonen abnormale activiteit in het immuunsysteem dat chronische immuun-systeem activering of auto-immuniteit kan wijzen. Een studie suggereert een auto-immune reactie op serotonine. Een ander stelt een mogelijke diagnostische test op basis van een immuun-profiel.

Verschillende onderzoekers zijn ook bezig om subgroepen van fibromyalgie vast te stellen, in de overtuiging dat het de sleutel tot het vastleggen van een van de onderliggende mechanismen en de beste behandelingen. Meer behandelingen zijn altijd in de onderzoeksfase, en een belangrijke doelstelling is al lang het identificeren en tot vaststelling van objectieve diagnostische instrumenten, zoals een bloedtest of scan.Fibromyalgia nog steeds niet gevonden universele aanvaarding in de medische gemeenschap, maar het is dichterbij dan ooit. Uit onderzoek blijft om aan te tonen dat het zowel echte als fysiologische, deze voorwaarde winsten geloofwaardigheid en die van ons met de computer kan krijgen begrip, respect, en, belangrijker nog, een betere behandeling opties, zodat we onze toekomst kunnen terugvorderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *