WAT IS GLOMERULONEFRITIS. KAN FIBROMYALGIE LEIDEN TOT GLOMERULONEFRITIS?

We weten dat fibromyalgie lijkt te nauw verbonden met de auto-immuunziekte, wat een voorwaarde is wanneer het immuunsysteem van het lichaam begint te vallen gezonde weefsel. En auto-immuunziekte kan soms dodelijk zijn als gevolg van een aandoening genaamd glomerulonefritis. Dat is waarom het belangrijk is om bewust te zijn van de mogelijkheid van de ontwikkeling van auto-immuunziekten als je fibromyalgie en zich bewust zijn van hoe deze te beheersen

Dus, wat is nu precies glomerulonefritis? Kan fibromyalgie leiden tot het? En wat kunt u doen om het te behandelen?

Wat glomerulonefritis?

Glomerulonefritis is een complicatie van auto-immuunziekten die kunnen leiden tot een verlies van nierfunctie. In wezen, begint het immuunsysteem van uw lichaam het verzenden van antistoffen tegen uw gezonde weefsel aan te vallen in plaats van de bacteriën en virussen het meestal doelen. Als gevolg daarvan wordt het weefsel ontstoken en beschadigd. Dit is de wortel van aandoeningen zoals lupus. En wanneer in gevallen van glomerulonefritis, deze ontsteking optreedt in de nieren.

Na verloop van tijd, de ontsteking begint om uw nieren beschadigen en leiden tot de vorming van littekenweefsel. Dit maakt het moeilijk voor de nieren om de normale functie van het uitfilteren van toxines in het bloed te voeren. En uiteindelijk, het kan fataal zijn.

De eerste tekenen van deze schade meestal weergegeven in de urine. Uw urine kan roze of donker zijn als gevolg van de bouw van rode bloedcellen in de nieren. Of het kan schuimig te wijten zijn aan een overmaat aan eiwit. Daarnaast kunt u zwelling in het gezicht of ledematen merkt als uw lichaam begint te water die niet door de nieren kan worden doorgegeven behouden.

Het is belangrijk om een ​​arts onmiddellijk als u een van deze symptomen vertonen. Vroege opsporing is van groot belang bij het voorkomen van verdere schade. En als je fibromyalgie, moet u zich ervan bewust dat u een hoger risico op het ontwikkelen van auto-immuunziekten die de nieren kunnen beschadigen.

Kan Fibromyalgie Oorzaak It?

We weten dat mensen met fibromyalgie hebben de neiging om auto-immuunziekten te ontwikkelen tegen een hoger tarief dan andere mensen. Veel mensen hebben gespeculeerd dat dit betekent dat fibromyalgie zelf een auto-immune aandoening kan zijn. Maar er zijn een paar redenen om te denken dat dit niet het geval zou kunnen zijn.

Ten eerste, mensen met fibromyalgie niet de verhoogde niveaus van antilichamen in het bloed die meestal wordt geleverd met auto-immuunziekten. Dit suggereert dat de voorwaarde niet is gerelateerd aan het immuunsysteem.

Ten tweede wordt fibromyalgie niet tot dezelfde soort ontsteking die auto-immuunziekten te doen. Dit betekent dat iemand met fibromyalgie is niet van plan om glomerulonefritis spontaan ontwikkelen. Maar ze zijn nog steeds een risico op het ontwikkelen van een auto-immuunziekte die het kan veroorzaken.

We weten niet zeker waarom dit het geval is, maar het is misschien iets te maken met de mentale stress die mensen met fibromyalgie zijn onder te hebben. Fibromyalgie leidt tot chronische stress en depressie. En we weten dat dit soort mentale angst verhoogt het risico op het ontwikkelen van auto-immuunziekten. Dus, het vinden van manieren om te gaan met de depressie van fibromyalgie kan helpen voorkomen dat de ontwikkeling van de auto-immuunziekte.

Maar als je al last heeft van glomerulonefritis van een auto-immuunziekte, zijn er dingen die je kunt doen.

Hoe kunt u behandelen?

De eerste stap in de behandeling van deze aandoening is ontsteking die kunnen leiden tot verdere schade te beperken. Er zijn een paar verschillende medicijnen die artsen meestal gebruiken om dit te doen.

De eerste is een type geneesmiddel die niet-steroïdale anti-inflammator geneesmiddelen of NSAID. Dit type geneesmiddel omvat zaken als aspirine en ibuprofen. Ze werken door het blokkeren van de productie van enzymen die ontstekingen veroorzaken. En ze kunnen ook helpen bij het beperken van pijn.

Het tweede type is corticosteroïden. Corticosteroïde een hormoon dat het lichaam van nature produceert in reactie op ontsteking. Maar uw arts kan ook synthetische corticosteroïden voorschrijven om te helpen als de natuurlijke productie is niet genoeg.

Tot slot, kunt u worden voorgeschreven een soort drug genaamd een immunosuppressief. Deze medicijnen werken door het beperken van de productie van antilichamen die uw weefsel aan te vallen.

Maar als de schade aan uw nieren is ver gevorderd, moet u wellicht te gaan op dialyse. Een dialyse machine werkt door het filteren van uw bloed en zetten het terug in je lichaam, dus dezelfde functie als de nieren presteren. Maar je zal waarschijnlijk moeten worden bij de dialyse voor de rest van je leven, tenzij je een niertransplantatie. Deze procedure houdt in het hebben van een compatibele donor nier getransplanteerd om uw beschadigde nier vervangen en is uiteraard een laatste redmiddel behandeling.

Dus, heb je last van een auto-immuunziekte? Denk je dat het in verband met uw fibromyalgie? Laat het ons weten in de commentaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *