Kun je sterven aan fibromyalgie? Wat moet je weten

“Kun je sterven aan fibromyalgie?” Het is een vraag die veel fibro patiënten waarschijnlijk hebben gevraagd wanneer ze voor het eerst werden gediagnosticeerd. En fibromyalgie is een pijnlijke, chronische ziekte die kan je soms het gevoel dat je zou kunnen sterven. Maar in werkelijkheid, kun je sterven aan fibromyalgie?

Kunt u sterven aan fibromyalgie?

Fibromyalgie is zelf niet levensbedreigend. Dat kan moeilijk te geloven gezien hoe slecht het voelt u zich zijn. Maar de waarheid is dat de symptomen van fibromyalgie, zoals spierpijn en vermoeidheid, zijn niet van plan om je te doden.

Het echte gevaar van fibromyalgie is het feit dat het zo vaak geassocieerd wordt bij patiënten met een ernstige depressie. De constante pijn en vermoeidheid, samen met het gevoel dat je niet krijgt steun van vrienden of artsen, kan men het gevoel dat het leven is niet de moeite waard.

Dat is een deel van de reden waarom het tarief van zelfmoord onder fibromyalgie-patiënten is hoger dan onder de gemiddelde bevolking. En terwijl niemand sterft uit hun fibromyalgie direct, veel mensen met fibromyalgie hebben hun eigen leven genomen.

Zo kun je sterven aan fibromyalgie? In zekere zin, ja.

Hoe om te gaan met een depressie aan fibromyalgie

Het belangrijkste om te onthouden bij de behandeling van depressie is dat zelfmoord is nooit een goede keuze. Mensen met een depressie of chronische pijn vaak het gevoel dat zelfmoord zal een einde maken aan hun pijn, maar de realiteit is dat zelfmoord niet ontdoen van de pijn krijgen, het geeft het alleen maar om de mensen die om je geven.

En de waarheid is dat terwijl fibromyalgie is niet te genezen, zijn er manieren om beter te beheren uw pijn. En nieuwe behandelingen en therapieën worden elke dag uitgevonden. Het is heel goed mogelijk dat je op een dag vinden van een behandeling die werkt voor uw fibromyalgie. Maar alleen als je nog leeft.

Vergeet niet dat het belangrijk is om iemand om mee te praten over je gevoelens te vinden. En er zijn tal van professionals die u effectieve hulp voor chronische depressie kan bieden.

Maar als iemand die je lief fibromyalgie heeft, zijn op zoek naar tekenen dat ze de vorming van suïcidale gedachten. Talk of zelfmoord is de meest voor de hand liggende teken. Maar als ze beginnen sluiten met andere mensen die ze niet hebben gesproken in een lange tijd (om afscheid te nemen) of als ze afspraken te maken voor hun dood of als ze beginnen met de uitoefening van roekeloos gedrag zoals drinken of drugs, dan is er een kans dat ze suïcidaal zijn.

In die situatie, zorg ervoor dat u praat met hen over hun gevoelens. En krijgen ze te helpen als ze het nodig hebben. Iemand die zelfmoord zal waarschijnlijk niet helpen op hun eigen zoeken. Veel mensen met een ernstige depressie het gevoel dat er geen punt.

Vergeet niet dat fibromyalgie is een beheersbare ziekte. En dat het echte gevaar is een fibromyalgie lijder nemen van hun eigen leven. Dus wees waakzaam en proactief over het beheren van depressie als elk ander fibromyalgie symptoom.

Bron: fibromyalgiatreating .com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *