7 raisons fibro personnes évitent de parler au téléphone

Ben je gekomen om een ​​hekel te praten aan de telefoon, omdat je fibromyalgie of chronisch vermoeidheidssyndroom hebben gehad? Het is een gemeenschappelijk ding voor ons, met mensen vaak zeggen dat ze hebben een bijzonder harde tijd zich te concentreren op de telefoon gesprekken.

Dus waarom is dit? Het is niet onderzocht, maar een aantal factoren die kunnen bijdragen aan dit probleem:

  • Als je aan het bellen bent, hoef je niet een van de non-verbale signalen die worden geleverd met face-to-face gesprek te krijgen. Communicatie deskundigen het erover eens dat het merendeel van de communicatie is non-verbaal, en als je al die verbale signalen te verwijderen, je hersenen moet harder werken om te begrijpen wat er wordt gezegd. Onze mistig hersenen mogelijk niet in staat zijn om dat niveau van aandacht opbrengen.
  • We zijn vaak in omgevingen die vol afleiding zijn. Je hoort veel over “multitasking”, die niet echt betekent dat de hersenen doet meerdere dingen tegelijk. Zelfs bij gezonde mensen, volgens deskundigen, de hersenen is eigenlijk overschakelen van de ene naar de andere taak. FMS en ME / CVS hersenen hebben vaak een harde tijd met multitasking. Ik weet dat als mijn kinderen of de TV zijn luid, of iemand de kamer binnenkomt, kan het mijn aandacht te stelen uit het gesprek en ik zal een stuk van missen.
  • De taalproblemen vaak voor bij ons-waaronder woord recall-can gesprek compliceren en maken het stressvol. Als je bang bent vergeten veelvoorkomende woorden of het verliezen van je gedachtegang bent, kan uw symptomen verergeren. Persoonlijk ben ik echt een hekel aan spreken aan vreemden aan de telefoon, want ik wil niet dom te verschijnen. Tenminste als het is iemand die ik goed ken, kan ik zeggen: “Sorry, ik had net een fibro ogenblik. Kun je dat herhalen?”
  • Sociale interactie neemt energie. Ik begreep niet dat toen ik nog gezond, maar nu weet ik maar al te goed. Op lage-energie-dagen, ik echt proberen om de telefoon te voorkomen.
  • Houd de telefoon kan echt pijnlijk voor de hand, arm, schouder, nek of zelfs oor. Sommige telefoons echt warm, die kunnen hinderen degenen onder ons die thermische allodynie (pijn van temperaturen die normaal gesproken niet pijn zou veroorzaken.) Gelukkig, speakerphones en headsets kunnen veel van deze problemen te verlichten.

Het kan gemakkelijker om te schrijven dan praten wanneer taalstoornissen optreedt worden. Dan kan youI meer tijd in beslag nemen met het, sorteren door uw verwarde gedachten en nagelezen het dan. Op de top van dat, als je ook geschreven berichten ontvangt, kunt u ze te houden en terug te verwijzen indien nodig. U kunt dingen beter herinneren wanneer je ze leest, ook.

Wanneer je moet de telefoon te gebruiken, proberen om alle afleiding je kunt elimineren. Ga naar een rustige kamer en sloot de deur, misschien zelfs het licht uitdoen. Als u specifieke informatie doorgeven, maak aantekeningen van tevoren en bewaar ze met je mee. Om u te helpen herinneren informatie, aantekeningen maken. Dat voorkomt frustraties zoals het maken van afspraak of plannen van een arts met een vriend en vervolgens vergeten de gegevens het moment dat je ophangt.

Als u problemen met de communicatie via de telefoon hebben, kan het helpen om te laten de mensen die met spreken vaak weten. Laat hen weten dat wanneer je hem vraagt ​​om iets te herhalen, het is niet omdat je ze negeerden. U kunt ook hen aan te moedigen om u teksten of e-mails te sturen in plaats van te bellen, vooral als ze weten dat je niet goed voelt. Het is misschien de moeite waard het verkennen van Skype, vooral voor interlokale gesprekken of gesprekken u verwacht langdurig te zijn.

Als u de telefoon te gebruiken als onderdeel van je werk, kunt u in staat om redelijke aanpassingen te vragen bij uw werkgever. (Ja, de Americans with Disabilities Act van toepassing is op u!) Dat is misschien dingen zoals hands-free telefoneren of verzoeken om instructies te leveren schriftelijk in plaats van via de telefoon op te nemen.

Studies hebben aangetoond dat het een slecht idee voor  iedereen  om te praten over een mobiele telefoon tijdens het rijden, ook al is het hands-free. Hoewel het is niet iets dat speciaal is onderzocht, lijkt het veilig om te veronderstellen dat die van ons met communicatie op basis van cognitieve disfunctie vooral gevaarlijk zou zijn als het gaat om te praten tijdens het rijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *