Wat is POLYMYALGIA? Hoe het is anders dan fibromyalgie

Polymyalgia  vs Fibromyalgie, kennen het verschil

Polymyalgia  rheumatica is een aandoening van de spieren en gewrichten gekenmerkt door spierpijn en stijfheid, waardoor beide zijden van het lichaam, en waarbij de schouders, armen, nek en billen gebieden. Mensen met de ziekte zijn meestal meer dan 50 jaar oud. Polymyalgia  rheumatica wordt afgekort PMR.If je ervaart stijfheid in de gewrichten, spierpijn en vermoeidheid, je zou kunnen lijden aan beide spierreuma of fibromyalgie. Deze twee inflammatoire aandoeningen worden vaak verward. Maar ondanks die vergelijkbare symptomen, ze verschillen in aard, oorzaak, diagnose, behandeling en andere factoren.

afbeelding resultaat

Kennen het verschil tussen Polymyalgia en fibromyalgie om de juiste behandeling te zoeken.

Polymyalgia vs Fibromyalgie:  Symptomen

Zowel polymyalgie en fibromyalgie zijn beide aandoeningen. Huisartsen die onbekend zijn met de voorwaarden kunnen moeite hebben te onderscheiden van elkaar hebben.

Met polymyalgia, ervaart stijfheid in de nek, schouders, armen en heupen, vooral nadat u gerust een poosje.

Loading...

Evenzo fibromyalgie ook leiden tot stijfheid in dezelfde lichaamsdelen, vergezeld van spierpijn. Dit zijn echter niet de enige symptomen. Fibromyalgie patiënten lijden aan pijnlijke gevoelige punten die specifiek zijn voor fibromyalgie zijn. Ze moeite met slapen, vermoeidheid en mentale vaagheid ook ervaring.

Polymyalgia vs Fibromyalgie:  Oorzaken

Polymyalgia en fibromyalgie worden verondersteld genetisch van aard te zijn. Echter, polymyalgie vaker gediagnosticeerd in bepaalde seizoenen, te wijzen op het feit dat het milieu in de natuur. Aan de andere kant, is fibromyalgie meestal gediagnosticeerd na een verlengen periode van ernstige lichamelijke of emotionele stress als gevolg van een blessure, een ziekte, een traumatische periode of gebeurtenis, zoals een ongeval of overlijden van een geliefde.

Polymyalgia vs Fibromyalgie:  Demografie

Polymalgia wordt meestal gediagnosticeerd bij ouderen boven de 65 jaar en gevallen van onder de 50 jaar zijn uiterst zeldzaam. Aan de andere kant, kan fibromyalgie bestaan ​​in alle leeftijdsgroepen, variërend van kinderen tot volwassenen.

Zowel polymyalgie en fibromyalgie komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De verhouding van vrouwen aan mannen getroffen door polymyalgie is 2: 1, terwijl de verhouding van vrouwen tot mannen getroffen door fibromyalgie 4: 1

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *