Verliest u kracht in uw handen? Ja fibromyalgie

Een gemeenschappelijk kenmerk dat de meeste patiënten met fibromyalgie is een diffuse pijn dat een groot deel van het lichaam beïnvloedt. Dit verontrustend symptoom vaak geassocieerd ochtendstijfheid, tintelingen in de handen en voeten, dat wil zeggen, een gevoel van tintelingen en gevoelloosheid, slaapstoornissen en vooral een gevoel van vermoeidheid en vermoeidheid die begeleidt gedurende de dag.

Deze vermoeidheid helpt fibromyalgie hebben een lage stresstolerantie gevolgen voor maximaal 90% van de patiënten. Dit is de reden waarom een ​​onderzoek door een team van de Universiteit van Granada en gepubliceerd in januari 2011 in het tijdschrift Archives of fysische geneeskunde en revalidatie, analyseerde de weerstand tegen deze patiënten te overhandigen. Om te worden gebruikt als een aanvullend instrument om de ernst van fibromyalgie bij vrouwen te beoordelen.

Te gebruiken als een aanvullend instrument bij de beoordeling van de ernst van fibromyalgie bij vrouwen. Het doel was om de sterkte van de weerstand van de hand vast te maken tussen de aanwezigheid en afwezigheid van fibromyalgie en de ernst ervan bij 81 vrouwen met de ziekte en 44 vrouwen in goede santé.Ils gemeten de sterkte van de kracht in de hand met een maximale isometrische kracht uit, waarbij een draagbare dynamometer. Vrouwen werden ingedeeld volgens de score verkregen in Matige fibromyalgie (<70) en ernstige fibromyalgie (70 of meer). De resultaten die werden waargenomen waren: onderscheid te maken tussen de aanwezigheid en afwezigheid van fibromyalgie en de ernst ervan in 81 vrouwen met de ziekte en 44 gezonde vrouwen.

De waargenomen resultaten waren als volgt:

De weerstand drempel in de hand die het beste onderscheid tussen de aanwezigheid en afwezigheid van fibromyalgie was 23,1 kg.

De drempel die het beste onderscheid maakt tussen matige en ernstige fibromyalgie was 16,9 kilogram.

Een sterk punt van de hand sterkte van 23,1 kg of minder werd geassocieerd met een hogere kans op 33,8 fibromyalgie na afbakening van leeftijd.

Uit de groep van fibromyalgie, een handkracht van 16,9 kg of minder was geassocieerd met een waarschijnlijkheid van 5,3 keer hoger te lijden aan ernstige fibromyalgia.

 

De conclusies van het onderzoek zijn: de kracht van de beroepsbevolking is verminderd bij vrouwen met fibromyalgie, evenals in mensen met een ernstige fibromyalgie in vergelijking met hun partners met een matige fibromyalgie.

Ze wijzen er ook op dat vrouwen die niet aan deze voorgestelde normen de arts om een ​​juiste diagnose te kunnen begeleiden, omdat het zou worden gebruikt als een nuttig en informatief tool. Heb je gemerkt dat je minder sterkte en kracht in je handen te hebben dan je vrienden / familie? In welke aspecten van het dagelijks leven heb je een handicap? Wij hopen dat u uw mening met ons delen, zoals we de leden van ons netwerk te ontvangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *