HOE WORDT GEASSOCIEERD MET FIBROMYALGIE SPIER SPASMEN

Wanneer uw spieren niet ontspannen

 

image resultaat

Soms moet je spieren scherpen en dat zal niet ontspannen, maakt niet uit wat je doet? Dit heet een spierkramp, en veel mensen met fibromyalgie dit probleem niet. Sterker nog, sommige onderzoekers geloven dat het een belangrijke bron van onze pijn.

 

Spasmen zijn anders dan spiertrekkingen, die kort en meestal pijnloos zijn. Wanneer een spierkramp, hij knijpt strak en zo blijft.

 

Spasmen kan pijnlijk zijn voor iedereen, en ze zijn slechter voor mensen met fibromyalgie als gevolg van een symptoom genaamd hyperalgesie, dat is de naam voor de manier waarop ons zenuwstelsel versterken pijnsignalen.

Wat maakt onze spierspasmen?

We hebben niet veel onderzoek over de reden waarom spierkrampen zijn betrokken bij fibromyalgie. Ten minste één studie (Ge) suggereert dat de spasmen veroorzaakt door myofasciale triggerpoints.

 

Myofasciale trigger points (TRP) zijn slijmerige bands stof die ontstaan ​​als weke delen letsels (bijvoorbeeld een verstuiking of stam) niet goed genezen. Een aandoening die myofasciale pijnsyndroom (MPS) ontwikkelen bij iemand met meerdere punten van actieve trigger. MPS komt zeer vaak voor bij mensen met fibromyalgie en sommige artsen geloven dat ze zijn echt dezelfde staat.

 

PG voelen als harde knobbels onder de huid en zijn meestal ongeveer de grootte van een potlood gum. Het doet pijn als je duwen op hen. Wat nog belangrijker is, is het echter dat PG oorzaken genoemd pijn, dat is pijn in een ander gebied van uw lichaam. Zo kan bijvoorbeeld een PG spier loopt tot de zijkant van je nek leiden tot pijn aan de bovenkant van zijn hoofd en wat lijkt te zijn pijn sinus onder je ogen.

In Ge studie, onderzoekers waren in staat om spieren fibromyalgiapijn-de schijnbaar willekeurige pijnen die zich voordoen in gebieden waar er is niets mis met de weefsels door het manipuleren van de PG te reproduceren. Zij concludeerden dat PG veroorzaakt spierspasmen die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de pijn van fibromyalgie waren.

 

Natuurlijk, een enkele studie is niet sluitend.

Onze spierspasmen kan ook worden veroorzaakt door andere dingen, zoals onze hyperactieve zenuwen, tekorten aan voedingsstoffen of een aantal andere dingen.

Het behandelen van spierspasmen

Spierspasmen kan moeilijk zijn om zich te ontdoen van zijn, dus gelukkig hebben we een heleboel opties.

Dingen die je kunt proberen thuis zijn onder andere:

 • hitte, kou of afwisselend beide
 • pijnstillers zoals lokale Aspercreme, tijger balsem of BioFreeze
 • ontspanning / meditatie
 • gentil streching / yoga
 • Epsom zouten baden
 • zelfmassage
 • rest

 

Wat de voeding betreft, verschillende dingen worden verondersteld om te helpen met spierpijn. Terwijl zij over het algemeen zijn niet specifiek onderzocht voor fibromyalgie, voeding en supplementen die kunnen helpen zijn onder andere:

 • magnesium en appelzuur (afzonderlijk of samen magnesium malaat)
 • kalium-rijk voedsel zoals dadels en bananen, abrikozen, meloen, grapefruit, erwten, bonen, aardappelen, vis en rundvlees lever
 • calcium (omdat de cellen nodig hebben twee keer meer calcium om een ​​spier te ontspannen als ze doen om een ​​push)
 • vitamine D (die de neiging deficiënt fibromyalgie te zijn.)

 

Gezondheidswerkers hebben ook een verscheidenheid aan instrumenten te helpen ontspannen strakke spieren, zoals:

 • triggerpunt injecties
 • Acupunctuur (dat is een van de geprefereerde behandeling voor PG)
 • therapeutische massage, chiropractie manuele therapie en andere
 • fysiotherapie
 • ontstekingsremmende recept en spierontspanners

 

Een studie uit 2002 (Gur) suggereerde dat lage intensiteit laser therapie kan helpen verlichten spierspasmen en pijn die ze veroorzaken bij fibromyalgie. Verschillende latere studies van deze behandeling is ook positief, hoewel niet alle van hen in het bijzonder de impact op de spierspasmen onderzocht.

wijzigingen lifestyle

U kunt ook in staat zijn om wijzigingen aan te brengen in uw levensstijl te helpen verlichten of te voorkomen spierspasmen. Daartoe behoren onder meer:

 • het maken van haar meer ergonomische werkplek
 • het verbeteren van je houding
 • het veranderen van waar en hoe je gaat zitten om tv te kijken
 • het vinden van een kussen dat je betere ondersteuning geeft
 • het gebruik van goede schoenen of inlegzolen

 

Hij kan veroorloven om echt te onderzoeken uw gewoonten en zien dingen die je doet, dat kan de spieren verergeren en maken eenvoudige wijzigingen. Als u helpen om uw houding te repareren nodig heeft, kunt u met uw arts over fysiotherapie te praten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *