IS FIBROMYALGIE GENETISCHE?

Mensen met fibromyalgie vaak de vraag: “Is fibromyalgie genetische?” Het is een moeilijk te beantwoorden vraag, vooral wanneer er weinig bekend over hoe fibromyalgie werkt. Maar het is iets dat voor het verkrijgen van de best mogelijke behandeling van belang kunnen zijn. Dus laten we eens kijken naar het bewijs.

Is fibromyalgie genetische?

Als u fibromyalgie, is er een goede kans dat je iemand kent in je familie die ook het. Volgens het onderzoek, heeft fibromyalgie hebben de neiging om te draaien in gezinnen. En dat houdt in dat er een genetische component aan de ziekte.

Het feit dat fibromyalgie kan zijn genetische betekent dat de genen die verantwoordelijk zijn voor zo veel over de manier waarop je lichaam werken worden passeren langs fibromyalgie zijn.

Maar dat betekent ook dat als iemand in uw familie fibromyalgie heeft, dan bent u waarschijnlijk ook fibromyalgie te ontwikkelen.

Loading...

Wat betekent dat voor u?

Omdat we weten dat fibromyalgie is genetisch, weten we dat het hebben van een familielid met fibromyalgie is een rode vlag als het gaat om de mogelijkheid van de diagnose fibromyalgie. Dus als iemand in uw familie heeft de ziekte, moet je blijven op hun hoede voor de tekenen dat je ook de ontwikkeling ervan.

Fibromyalgie is niet te genezen, maar het kan worden behandeld. En er is geen reden om te besteden jaar lijden zonder behandeling helemaal van mysterieuze pijn en pijn, omdat je wist niet dat je had de ziekte.

Immers, veel mensen met fibromyalgie gaan jaren voor het vinden van dat de oorzaak van hun pijn is in feite, fibromyalgie.

Dus met uw kennis van het feit dat fibromyalgie is genetisch bepaald, kunt u een betere kans om vroeg te vangen hebben.

Hoe weet ik of ik heb fibromyalgie?

Er zijn een paar waarschuwingssignalen van fibromyalgie die je op moet letten:

  • Chronische vermoeidheid
  • Spierpijn
  • Gezamenlijke stijfheid en pijn

Als u een van deze symptomen heeft, moet u een arts te raadplegen. Vertel hen als fibromyalgie in de familie voorkomt. Dit zal hen te wijzen op de mogelijkheid dat u fibromyalgie en ze moeten de tests beginnen.

Vergeet niet dat de beste manier om te gaan met fibromyalgie is pro-actief over het beheren van uw symptomen. En krijg een diagnose zo snel mogelijk.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *