Wat is de occipitale neuralgie? Hoe het wordt geassocieerd met fibromyalgie?

Een van de ergste dingen over fibromyalgie, in aanvulling op chronische pijn en vermoeidheid, heeft de manier waarop mensen die lijden aan fibromyalgie risico van veel andere aandoeningen, zoals auto-immuunziekten en vooral chronische hoofdpijn .

Er wordt geschat dat tot veertig procent van de mensen met fibromyalgie lijden aan migraine of een andere vorm van aanhoudende hoofdpijn. Maar net als fibromyalgie, is het moeilijk om de bodem van wat de oorzaak is van uw hoofdpijn te krijgen. En net als fibromyalgie, migraine vaak een verkeerde diagnose gesteld. In feite, hebben sommige mensen die last hebben van aanhoudende hoofdpijn niet echt last van migraine, maar een verwante aandoening, de zogenaamde occipitale neuralgie. Dus wat is de occipitale neuralgie? Hoe het is gerelateerd aan fibromyalgie? Wat u kunt doen om het te behandelen?

Wat is de occipitale neuralgie?

Occipitale neuralgie is een aandoening die chronische pijn veroorzaken aan de basis van de schedel. Men beschrijft vaak een elektrisch of soortgelijk worden gestoken in de spier ontlading. De pijn straalt meestal van de achterkant van het hoofd en nek naar de zijkant van het hoofd of achter het oog.

De wortel van de aandoening ligt in de occipitale zenuwen. Dit zijn zenuwbanen van de achterkant van de nek en rug via de zijkanten van de kop op de hoofdhuid. Maar soms, laesies of ontsteking van de wervelkolom spieren ervoor zorgen dat het weefsel beginnen met het indrukken van deze zenuwen. Dit leidt tot een aandoening genaamd neuralgie, waarbij de zenuwen gaan pijnsignalen naar de hersenen te sturen.

Dat veroorzaakt symptomen die vergelijkbaar zijn met migraine zijn, waardoor het moeilijk is om de ziekte te diagnosticeren. Artsen kunnen de diagnose te stellen door het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek, het indrukken van een vinger aan de basis van de schedel om te zien of de pijn erger wordt. Bovendien kunnen ze ook iets genaamd zenuwblokkade, die de interactie tussen de ribben, die kunnen helpen aantonen dat neuralgie plaats van migraine onderbreekt geven.

Maar er zijn veel verschillende omstandigheden die kunnen leiden tot neuropathie, dat is waarom het van invloed kunnen mensen met fibromyalgie vaker dan de algemene bevolking.

Hoe het wordt geassocieerd met fibromyalgie?

Fibromyalgie plaatst je het risico van een aantal verschillende aandoeningen en sommige van hen zijn ook factoren die bijdragen aan de neuralgie. Bijvoorbeeld, diabetes is een veel voorkomende klacht van mensen met fibromyalgie. En zenuwpijn van diabetes kan een belangrijke bijdrage leveren aan het risico van occipitale neuralgie.

We weten ook dat het hebben van fibromyalgie maakt u meer kans op auto-immuunziekten te ontwikkelen. Een auto-immune aandoening is die waarbij het immuunsysteem van het lichaam begint lichaamseigen aanvalt. Dit levert pijnlijke ontsteking in het lichaam. En een gemeenschappelijke auto-immune aandoening is iets genaamd arteritis. Arteriitis veroorzaakt een ontsteking in de wanden van de bloedvaten. Deze ontsteking kan druk uitoefenen op de occipitale zenuwen en kan de oorzaak van de neuralgie.

En fibromyalgie lijken ook de zenuwen beïnvloeden. Fibromyalgie lijkt zenuwen activeren om pijnsignalen naar de hersenen te sturen. En het kan zijn dat dezelfde zenuwverbindingen kunnen bijdragen tot de symptomen van occipitale neuralgie.

Daarom zijn er vele mogelijke redenen waarom fibromyalgie kunnen bijdragen aan de aandoening, maar wilt u waarschijnlijk weten of je hebt is wat u kunt doen om het te behandelen.

Hoe kun je het te behandelen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om hulp onmiddellijk te bieden. Het beste wat te doen is wat rust te krijgen. Beweeg je nek kan de pijn verergeren. In plaats daarvan, leun achterover en breng een warm kompres op de achterkant van de nek. En het masseren van de nekspieren kan helpen, zoals de fundamentele pijnstillers zonder recept verkrijgbaar.

Uw arts kan ook een aantal medicijnen die kunnen helpen met symptomen voorschrijven. Uw arts kan spierverslappers voorschrijven om te helpen verlichten spieren te strak persen zenuwen. Zij kunnen ook steroïde injecties voorschrijven te helpen verminderen weefsel ontsteking.

Bovendien kan de arts regelmatige injecties van zenuwblokkade geven. Deze zenuw blokken verdwijnen meestal na een week of twee, zodat u een reeks behandelingen kan het nodig zijn om de controle symptomen te helpen.

In combinatie met rust en warme kompressen, deze medicijnen zijn meestal genoeg om te helpen bij het oplossen van de ergste symptomen van de aandoening.

Dus u last heeft van neuralgie? Denk je dat het in verband met uw fibromyalgie? Laat het ons weten in de commentaren.

23 thoughts on “Wat is de occipitale neuralgie? Hoe het wordt geassocieerd met fibromyalgie?

 1. Greetings from Ohio! I’m bored at work so I decided to
  browse your blog on my iphone during lunch break.

  I enjoy the knowledge you provide here and can’t wait
  to take a look when I get home. I’m amazed at how quick
  your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G ..
  Anyways, awesome blog!

 2. Hiya very nice web site!! Man .. Excellent ..
  Wonderful .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally?
  I’m happy to seek out so many helpful information right here in the post, we’d like
  work out more strategies on this regard, thank
  you for sharing. . . . . .

 3. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar
  one and i was just curious if you get a lot of spam responses?
  If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise?

  I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is
  very much appreciated.

 4. Right here is the right site for anyone who wishes to
  find out about this topic. You understand so much its almost hard
  to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You certainly put a brand new spin on a topic that has been discussed for years.
  Excellent stuff, just wonderful!

 5. Hey there would you mind letting me know which web host you’re
  working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you suggest a good web hosting provider at a honest
  price? Cheers, I appreciate it!

 6. naturally like your web site however you have to check the
  spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife
  with spelling problems and I to find it very troublesome to inform the truth
  nevertheless I will surely come back again.

 7. Wow, fantastic weblog layout! How lengthy have you been running a blog for?
  you made blogging look easy. The whole glance of your
  web site is excellent, let alone the content material!

 8. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and come back to read
  more of your useful info. Thanks for the post.
  I’ll certainly comeback.

 9. Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it
  can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is
  now destroyed and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share
  it with someone!

 10. I got this web page from my pal who told me on the topic of this web site and now this time I am visiting this
  web site and reading very informative posts here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *