Fibromyalgie is duur voor mensen met een ontstekingsziekte van de wervelkolom

Patiënten met axiale spondyloartritis, die de ruggengraat van invloed, vaak worden beïnvloed door fibromyalgie, de verslechtering van de impact van de ziekte op hun kwaliteit van leven.
Hoewel de fysieke en psychische gezondheid is aangetast, de aanwezigheid van fibromyalgie, had geen invloed op niveaus van ontsteking, of de meeste van de symptomen van de ziekte niet gerelateerd aan de wervelkolom.

De studie, “de co-optreden van axiale spondyloartritis en fibromyalgie: resultaten van een nationaal register (BSRBR-AS)” werd gepresenteerd op de 2017 Meeting of Rheumatology, gehouden van 25-27 april in Birmingham, Engeland.
De axiale spondyloartritis is een aandoening waarbij ontsteking in de rug zorgt ervoor dat bepaalde wervels fuseren, waardoor de patiënt met een gebogen houding aannemen.
In tegenstelling tot fibromyalgie, de ziekte komt vaker voor bij mannen.
Artsen hebben vastgesteld dat fibromyalgie lijkt soms bij deze patiënten, tot nu toe de twee voorwaarden was geen onderdeel van een gezamenlijke studie geweest.

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Aberdeen in het Verenigd Koninkrijk geworven patiënten uit de British Society of Rheumatology Biological Schrijf u nu de ziekte van Bechterew (BSRBR-AS).
Sinds 2015 patiënten opgenomen in het register worden ook onderzocht voor fibromyalgie.
Van de 886 patiënten opgenomen in de studie, 69% man en 17,7%, of een op de zes werden gediagnosticeerd met fibromyalgie.
Patiënten die had onlangs begonnen met behandelingen antilichamen tegen tumor necrosis factor (TNF), om de ontsteking te werken, of die nooit gebruik gemaakt van biologisch middel.

Die axiaal spondylitis , en fibromyalgie, verkregen de hoogste score in termen van beoordeling van de ernst en het effect van de conditie van de wervelkolom.
Ze waren ook meer kans om angst, depressie en belangrijke vermoeidheid.
Ook scoorden ze lager op maatregelen met betrekking tot de kwaliteit van leven scores.
Terwijl slechts 3% van de axiale spondyloartritis patiënten zeiden dat het werk afwezig te zijn was het resultaat van hun aandoening, 17% van de mensen met beide voorwaarden gerapporteerd ziekteverzuim.

Als ze werken, 52% van fibromyalgie-patiënten zegt dat hun werk verslechterd door ongeveer de helft.
In tegenstelling , het aantal patiënten met spondyloartritis zonder fibromyalgie was 23% in dezelfde situatie.
Niveaus van CRP , een marker van ontsteking – waren vergelijkbaar in beide groepen patiënten.
De enige niet – spinale symptoom, die vaker voor bij mensen met fibromyalgie was, was gezwollen gewrichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *