FIBROMYALGIE EN BEEN PIJN. IEDEREEN MOET WETEN.

Ze heeft last van pijn in het been van fibromyalgie? De pijn geassocieerd met tender points en triggerpoints op meerdere sites? Hoewel we verwijzen vaak naar als gevoelige punten, ze zijn eigenlijk GEBIEDEN nogal mals.
Ik heb nog iemand met fibromyalgie die slechts één punt van pijn of gevoeligheid te voldoen. (Echter, zowel tender points en wijdverspreide pijn gebieden nog steeds gebruikt voor de diagnose) En omdat de gevoelige punten afwijken van triggerpoints, zie het artikel “trigger points” voor discussie TRP “bij fibromyalgie s .
Nu zijn de meeste mensen met fibro beschrijven een “zone” pijn die uitstraalt naar de omliggende pezen of triggerpoints. Vaak is het gevolg van een bijbehorende pees, ligament of Trp (trigger point). Dit is wat pijn uit te stralen of te ontwikkelen veroorzaakt.
Neem bijvoorbeeld de gevoelige punten in de knie. Deze zone kan worden verlengd gemiddeld 2-4 inches boven en onder in de knie. Dus het is echt meer voor de hand om deze verwijzing naar een gebied van pijn noemen, vooral voor werkende oplossingen. Ja, er zijn veel gevoelige punten aan de onderkant van het lichaam van fibro.
Sommige activiteiten kunnen verergeren fibromyalgie of beenpijn in het dagelijks leven (ADL)
Voorbeelden zitten langdurig staan op een plaats, de verplaatsing of verschuiving gewicht tijdens het staan, drijven, reizen, schoonmaken, etc.
Wat kan pijn in het been van fibromyalgie verergeren? Triggerpoints, inactiviteit, verlies van spiermassa, pijn in de onderrug, ischias, SI gezamenlijke deelname, bepaalde medicijnen, koude / griep en nog veel meer. Het interessante ding over fibromyalgie – gerelateerde pijn in het been is dat het niet uitmaakt als je staan, zitten of liggen.
De neiging om pijn in het onderste kwadrant van fibro lichaam hoger door punten in de spieren slechts geweven lagen en zeer gevoelige gebieden die niet direct verband houden met een activiteit of oefening leiden.
Resultaten pijn in de benen van fibromyalgie wanneer kracht en behendigheid zijn verloren.
De langste spier en de meest gebruikte in het been (ook bekend als Sartorius spier quadriceps) is verantwoordelijk voor de meeste van onze mobiliteit in de onderste kwadrant van fibro lichaam. Hier in het aangrenzende beeld I hi-lited deze gebieden waardoor het grootste deel van de fibro pijn in het onderlichaam.
Wanneer deze spier-conditioning omliggende spieren en omgezet rondom dit gebied verzwakt ook met inbegrip van pezen en ligamenten.
Behendigheid kunnen verloren gaan en deze “gebieden” van belang om het bereik nog verlengen (zie tabel – tegen), met de pijn van gevoelige punten verdeeld naar – boven en onder de plaats van de feitelijke plaats de binnenzijde van de knie.
Gevoelige punten in de pijn van het gluteale gebied kan ook uitstralen naar het been, vaak op de zijkanten van de rug en benen. De heup en been pijn leiden omdat de baan (Illiotibial benen buiten) zich vanaf het heupgebied van een zijde van elk been wanneer dit gebied wordt geklemd kan ernstige kloppend en stijfheid veroorzaken.
Zwakte en / of boter heupabductoren kan ook resulteren in extreme stijfheid en verminderde mobiliteit. Illiotibial band syndroom (ITBS) kan optreden bij sporters door herhaling en overmatig gebruik, maar dit pijnlijke aandoening is niet ongewoon voor mensen met fibromyalgie.
Nu is het als er enige controverse. Het wordt fibro verslechtert of worden deze punten / gebieden van het lichaam verzwakt Fibro? Lijden – met chronische myofasciale pijn aan de bovenkant van fibromyalgie? Dit zou de reden zijn waarom je voelt de pijn in het been erger, want er zijn veel triggerpoints lagen in het onderlichaam.
Eén ding om te overwegen met fibromyalgie en pijn in het been is dat al in staat om te lang blijven, zoals zittend of staand kan de pijn te verhogen en te activeren triggerpoints. Tender punten zullen er altijd op een bepaald niveau, maar ze zijn de triggerpoints die worden veroorzaakt door repeterende bewegingen of in een positie te lang.
Ik zeg vaak, ik beveel niet zitten voor een lange tijd in de ochtend. Toen we in bed blijven tot vroeg in de ochtend zitten, ontstaat er een grotere stijfheid in de onderrug, heupen, benen en knieën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *