5 RISICOFACTOREN VOOR FIBROMYALGIE

Zoals u waarschijnlijk weet, fibromyalgie is een chronisch syndroom; Chronisch betekent dat het syndroom is duurzaam, meestal een levenslange ziekte. Fibromyalgie niet de gewrichten en ontsteking veroorzaken schade, maar het wordt beschouwd als een aandoening geassocieerd met artritis. In feite, fibromyalgie is een reumatische ziekte die veroorzaakt pijn in de zachte weefsels en gewrichten.

Om duidelijk te zijn, maar er zijn veel theorieën, is er geen consensus over een specifieke oorzaak van fibromyalgie. Onderzoekers en artsen zijn van mening dat een combinatie van factoren die werkzaam zijn in concert een rol in het bestaan ​​van fibromyalgie te spelen.

5 gemeenschappelijke risicofactoren

Bijdragende factoren kunnen zijn:

• Problemen CNS 
• Herhaalde letsel 
• reumatoïde artritis en / of lupus 
• Episode fysiek of psychologisch trauma (PTSS) 
• Familiegeschiedenis kan men meer gevoelig voor het ontwikkelen van het syndroom te maken.

In aanvulling op de bovengenoemde oorzaken, andere risicofactoren zijn onder andere geslacht: vrouwen zijn tien keer meer kans op het syndroom en leeftijd te ontwikkelen. Fibromyalgie wordt meestal gediagnosticeerd tussen 20 en 50 jaar. Daarnaast zijn slaapstoornissen gezien als een symptoom en een mogelijke oorzaak van fibromyalgie. Patiënten die lijden aan slaapstoornissen zoals rusteloze benen syndroom of slaapapneu hebben een hoger risico op fibromyalgie.

Hoe wordt fibromyalgie gediagnosticeerd?

Het is waarschijnlijk dat een patiënt met fibromyalgie uw arts vele malen voordat de juiste diagnose hebben bezocht, omdat veel van de symptomen van fibromyalgie zijn vergelijkbaar met die waargenomen bij andere aandoeningen. Voordat u een juiste diagnose kan maken, sluiten alle andere ziekten en aandoeningen.

Om de meest frustrerende dingen te maken, is er geen specifieke diagnostische laboratoriumtests die definitief het bestaan ​​van fibromyalgie te bewijzen. Als gevolg hiervan zijn veel onervaren en / of hardnekkige artsen nog steeds van mening dat de pijn is hoofd van de patiënt.

Voor een diagnose van fibromyalgie, een patiënt moet twee specifieke criteria te presenteren; wijdverspreide pijn en de aanwezigheid van gevoelige punten. Om gegeneraliseerde pijn te overwegen, moet het alle vier kwadranten van het lichaam van de patiënt beïnvloeden; links, rechts, boven en beneden. Wat de gevoelige punten vonden in 18 lichaamsdelen. Ten minste 11 daarvan moet aanrakingsgevoelige voor een diagnose van fibromyalgie gemaakt zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *