Waarom doet fibromyalgie pijn meer ‘s nachts?

Waarom heeft fibromyalgie meer ‘s nachts pijn?

Wanneer gaat je pijn te schoppen in een hogere versnelling? Voor sommigen is het eerste wat in de ochtend, anderen op willekeurige tijden, maar voor de meeste met fibromyalgie, de pijn lijkt versterkt ‘s nachts. U kent de routine: je probeert om sociaal te zijn en op te hangen met een vriend voor het diner, maar je moet om thuis te komen vroeg omdat je in doodsangst. Of je eigenlijk gemaakt om te werken vandaag en zijn erin geslaagd te blokkeren de pijn de hele dag, maar nu dat je thuis bent het voelt alsof alle pijn die je werden verondersteldte voelen er nu gebeurt. Slaap is niet eens een optie op dit punt. Je ligt daar, gooien als je in staat bent, met je spieren gespannen en in meer pijn dan je je kunt herinneren. Natuurlijk, er zijn andere avonden waar de pijn is niet zo intens. Dus wat geeft? Zoals altijd, kan een dagboek van het dieet en activiteiten die nuttig zijn bij het bepalen of er sprake is van bijzondere triggers die lijken om de pijn verergeren zijn. Maar wat als er nog geen duidelijke verklaring?

“Onderzoek toont aan dat met fibromyalgie, er is een automatische opwinding in de hersenen tijdens de slaap. Frequente onderbrekingen te voorkomen dat de belangrijke herstellende processen te voorkomen. Groeihormoon wordt meestal geproduceerd tijdens de slaap. Zonder herstellende slaap en de sterke stijging van groeihormoon, kunt u uw spieren niet genezen en neurotransmitters (zoals de stemming chemische serotonine) worden niet bijgevuld. Het ontbreken van een goede nachtrust maakt mensen met fibromyalgie wakker gevoel moe en vermoeid. Het resultaat: Het lichaam kan niet herstellen van stress van de dag – die allemaal overweldigt het systeem, het creëren van een grote gevoeligheid voor pijn “Dit klinkt als een zeer vicieuze cirkel..

Sommigen speculeren dat tegen het einde van de dag onze geest beginnen te duidelijk als we ons richten op rust die ons meer bewust van onze fibromyalgie pijn maakt. Echter, conventionele wijsheid dicteert dat tegen het einde van de dag onze geest zijn overspoeld met informatie die door onze zintuigen en verwerkt in onze hersenen en organen. Inderdaad, dit is de reden waarom we moeten slapen ‘s nachts, zodat we alles wat we hebben opgenomen kunnen verwerken en ons lichaam te vernieuwen. Zo, deze vloed maakt ons het minstduidelijk ‘s nachts. Vergelijk het met de duidelijkheid die je hebt als je voor het eerst elke dag wakker. Wat lijkt een veel meer redelijke conclusie is dat het lichaam zelf is vermoeid alleen van de activiteiten van de dag. Daarom is het door de avond, het kost veel minder om de spieren te benadrukken en het scheppen van meer ontsteking. In feite, terwijl het lijkt misschien overdreven, de spieren van fibromyalgie patiënten kunnen worden mild vergeleken met rigor mortis, waarbij de spieren steeds worden uitbesteed. Omdat fibro patiënten kunnen meestal niet ontspannen hun spieren .

Omdat fibromyalgie patiënten bijna universeel worstelen met een goede en rustgevende slaap, WebMD gaat om tips te bieden om beter te slapen te vergemakkelijken, in het bijzonder voor fibro patienten:

Loading...
 • Neem een ​​ontspannend, warm bad in de avond (mits je de energie in het bad te krijgen).
 • Bruch uw lichaam met een loofah of lange steel borstel in het bad (uw vermogen om dit te doen kan variëren van dag tot dag op basis van uw niveau van pijn).
 • Gemak pijnlijke tender points met een zelf-massage-apparaat, zoals een tennisbal.
 • Doe aan yoga of andere rekoefeningen om te ontspannen ( Amazon biedt verschillende yoga DVD opties die specifiek voor fibromyalgie).
 • Luister naar kalmerende muziek ( Pandora heeft een station genaamd “Calm Meditatie Radio” dat klinkt net als wat je tijdens een massage zou horen in een kuuroord).
 • Mediteren om opdringerige gedachten en spanning te kalmeren.
 • Slapen in een donkere kamer (denk aan een oogmasker indien nodig).
 • Houd de ruimte zo stil mogelijk is (of gebruik een witte ruis machine of ventilator te overstemmen subtiele geluiden).
 • Zorg ervoor dat de kamertemperatuur comfortabel.
 • Vermijd voedingsmiddelen en dranken die cafeïne bevatten, zoals thee, cola en chocolade.

Het lijkt erop dat kan er een aantal redenen voor fibromyalgie pijn te verhogen ‘s nachts, maar ze wijzen op de spieren als de belangrijkste speler. Nogmaals, probeer dan een dagboek dat omhoog houdt met eten en basisactiviteiten voor een maand of zo en misschien kunt u het gemeenschappelijke thema’s of triggers vinden. Probeer ook de lijst met tips hier, wetende dat er gaan dagen dat zelfs maar één van de tips is een onmogelijke taak. Gewoon doen wat je kan en deel uw resultaten met de rest van ons!

22 Comments

 1. avoxyosec August 21, 2018 Reply
 2. fjuleta August 21, 2018 Reply
 3. ebacirwugubes August 24, 2018 Reply
 4. esvayeiyohu August 24, 2018 Reply
 5. avanikiofu August 24, 2018 Reply
 6. aquborisezc August 24, 2018 Reply
 7. agaxidigiare August 27, 2018 Reply
 8. olapola August 27, 2018 Reply
 9. eyuzfiju August 27, 2018 Reply
 10. uqumuyi August 27, 2018 Reply
 11. utidacadukimu August 27, 2018 Reply
 12. orrenjotecotc August 27, 2018 Reply
 13. oluriso August 30, 2018 Reply
 14. asoliofu August 30, 2018 Reply
 15. uviuamaqir September 1, 2018 Reply
 16. eteiogufohigo September 3, 2018 Reply
 17. ofinetu September 3, 2018 Reply
 18. ogemumak September 3, 2018 Reply
 19. uihaixijqano September 6, 2018 Reply
 20. iyekosulabo September 6, 2018 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *