FIBROMYALGIE BRAIN FOG – HOE ONDERSTEUNEN?

Omgaan met Fibromyalgie hersenenmist

hersenenmist Fibromyalgie is een vreemd fenomeen. In feite ben ik moeite om te weten hoe het te verklaren. Misschien is de beste manier is om te praten over hoe het me beïnvloedt. Dus hier gaat.

Ten eerste, ik niet altijd beseffen wanneer ik getroffen door fibro mist. Ik ben een vrouw zeer gevoelig, intelligent, welbespraakt, en hoewel ik ben geneigd om te worden gestrest, ik ben er vrij goed in het sorteren van administratieve zaken; facturen, rekeningen, telefoongesprekken, problemen met hulpprogramma’s, brieven en ga zo maar door. Ik ben meestal degene die zich bezighoudt met deze dingen in ons huis en het is gemakkelijk – of op zijn minst het vroeger was.

De dingen zijn nu anders. Wanneer ik begin te soort dingen Ik ben meestal erg goed, maar naarmate de tijd verstrijkt mijn hersenen begint te vinden het moeilijk om in de informatie- en proces dingen. Het lijkt uit het niets; Ik kan niet het gevoel dat zoiets gebeurt. Mijn hersenen lijkt gewoon zou stoppen, indien het verstopt. Hij kan niet omgaan met de concentratie.

Ik hou van knutselen en soms wanneer ik lees instructies of patroon, mist en Daal ik kan geen gevoel van wat is voor mij te maken. Geloof me, als je iemand bent die altijd trots is geweest om zichzelf in de positie zijn om te werken met woorden, geld en ga zo maar door, het slecht invloed op het gevoel van eigenwaarde wanneer deze dingen veroorzaken verwarring en totale paniek.

Wat zijn de symptomen van de hersenen mist?

Hersenenmist symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en variëren van dag tot dag. Alle patiënten per als het kan variëren van persoon tot persoon. De volgende zijn voorkomende symptomen:

 • Moeite met het herinneren bekende woorden
 • Het gebruik van verkeerde woorden
 • Traag om de namen die bekend moet worden onthouden
 • vergeetachtigheid
 • Onvermogen om te onthouden wat er gelezen of gehoord
 • Word gemakkelijk verloren
 • Moeilijkheid om te onthouden waar dingen
 • Problemen met multitasking
 • Vergeet een taak is zo afgeleid door haar
 • gemakkelijk afgeleid
 • informatieverwerking stoornis
 • Moeilijkheidsgraad het doen van eenvoudige wiskunde
 • Trouble onthouden van getallen
 • transponeren nummers
 • Moeite herinneren het volgnummer

Oorzaken

Ik weet dat er wat onderzoek naar de reden waarom cognitieve disfunctie optreedt geweest. Volgens sommige theorieën die naar voren zijn gekomen van de volgende:

 • slecht slapen
 • depressie
 • angst
 • Mentale afleiding als gevolg van pijn
 • Gebrek aan zuurstof naar de hersenen
 • De veranderingen in de bloedvaten van de hersenen
 • Vroegtijdige veroudering van de hersenen
 • En zelfs de medicijnen die we nemen om ons te helpen met fibromyalgie.

Tips voor het omgaan

Echter, wetende dat deze redenen niet echt helpen omgaan met het probleem, deed hij? Dus wat zou kunnen helpen? Hier zijn enkele suggesties.

Ik heb ze niet allemaal geprobeerd, dus kan niet zeggen in welke mate ze zouden kunnen zijn, maar ze zijn waarschijnlijk de moeite waard essayer.Après alle, in een poging niet zo slecht als de pijn van mist te zijn, kan het ?

 • Probeer om genoeg rust te krijgen. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Echter, als je weet dat je een helder hoofd, probeer eerst rusten.
 • Maak een lijst. Het helpt om te kunnen zien wat er gedaan moet worden. Uw eerste lijst zal waarschijnlijk niet degene die je uiteindelijk met zijn, maar dat is prima, het is een geweldige plek om te beginnen.
 • Bepaal wat is niet belangrijk.  Dan schrapen deze dingen op uw lijst. Omgaan met de belangrijke dingen eerst. Als uw lijst is lang, kan het voelen heel ontmoedigend als een lijst van de belangrijkste dingen, en een andere voor degenen die minder belangrijk zijn.
 • Prioriteiten stellen. Wat is het meest urgente zaak, die snel kan worden verwerkt, die meer tijd in beslag neemt? Hebben ze echt worden gedaan in de haast?
 • Maak uw doelen haalbaar. Takenlijst op een manier die hen mogelijk maakt. In plaats van “het schoonmaken van de kamer,” hoe zit – je ‘stof op de planken ” Reinig de spiegels ” Tidy de kaptafel, ‘en’ Pas de stofzuiger op het tapijt?’ Taken blokkeren van uw lijst is zeer bevredigend en draagt bij aan het gevoel van eigenwaarde.
 • Geef jezelf de tijd. Als je kunt voelen in de problemen, stop -u. Neem een pauze en laat je hersenen om te rusten.
 • Houd een dagboek en te gebruiken. Noteer alles wat er moet worden gedaan door of aan een bepaalde datum en ook rekening mee wanneer u hebt gedaan. (Tweemaal onlangs heb ik twee veel niet-terugbetaalbare tickets [] om dezelfde gebeurtenis gekocht.)
 • Gebruik timers / alarmen. Horloges, telefoons en andere elektrische apparaten hebben timers. Als je moet onthouden om iets te doen, de timer instellen om u te herinneren.
 • De-verrommeling. Als mijn huis, of zelfs alleen maar mijn hobbykamer is rommelig, mijn geest voelt zo druk en het is niet zo goed werken als gebruikelijk. Clearing de rommel kan helpen duidelijk je geest.
 • Blijf kalm. Als je stil kunt houden, zal het u helpen te denken duidelijk of leg uit waarom je een probleem hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *