6 PIJNLOZE SYMPTOMEN VAN FIBROMYALGIE

Fibromyalgie pijn kan gemakkelijk ontsporen je hele leven. Het is een pijnlijke en schijnbaar eindeloze ervaring die laat je niet in staat om de dingen die andere mensen als vanzelfsprekend doen. Maar terwijl dat pijn is de meest opvallende symptoom en degene die meestal stuurt mensen naar de dokter voor de eerste keer, zijn er een groot aantal pijnloze symptomen van fibromyalgie.

En omdat veel van deze symptomen zijn geen dingen die mensen doorgaans associëren met fibromyalgie, ze gaan vaak ongemerkt, dat kan vertragen het krijgen van een diagnose. Dus, hier zijn enkele pijnloze symptomen van fibromyalgie die je op moet letten.

6 Pijnloze Symptomen van fibromyalgie

fibro Fog

Een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie – en een die is moeilijk te recognize- is wat heet wezen is dit een soort mentale waas die mensen treft met fibromyalgie van tijd tot tijd en resulteert in een reeks van mentale “fibro mist.” symptomen.

Meestal, fibro mist maakt het moeilijk om zich te concentreren op de dagelijkse taken of zorgt ervoor dat je eenvoudig gegevens die u net geleerd vergeten. Het is niet ongewoon voor iemand met fibro mist om iets te doen, zoals het verlaten van hun huis sleutels in de deur of breng een half uur op zoek naar hun mobiele telefoon alleen om te beseffen dat het in hun hand.

Je zou zelfs kunnen merkt dat je het vergeten van de namen van mensen die je net ontmoet, die heel pijnlijk kan zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die gebeuren voor iedereen, van tijd tot tijd, waardoor het moeilijk is om onmiddellijk dit symptoom associëren met fibromyalgie. Maar als je consequent problemen ondervindt bij het concentreren, is het mogelijk dat u ondervindt fibro mist.

Loading...

Angst

Angst is een andere veel voorkomende pijnloos symptoom van fibromyalgie. Helaas, iedereen voelt zich angstig van tijd tot tijd, en een groot aantal mensen over de hele wereld lijden aan angststoornissen. Zo is 18% van alle Amerikanen worstelen met ernstige angst op een dagelijkse basis, waardoor het de meest voorkomende psychische aandoeningen in het land.

Maar aanhoudende angst wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als je ervaart paniekaanvallen of gevoelens van angst regelmatig kunt u de aandoening te hebben.

Frequent stoelgang

Prikkelbare Darm Syndroom is een aandoening die ongeveer 10% van de wereldbevolking treft. En het wordt gekenmerkt door een breed scala van problemen met de darmen. Het kan u verstopt maken of het tegenovergestelde doen en ertoe leiden dat u vaak diarree. Het is eigenlijk een veel ernstiger probleem dan de naam doet vermoeden.

Maar, kan fibromyalgie vaak leiden tot symptomen die vergelijkbaar zijn met IBS zijn. En mensen met fibromyalgie vaak uiteindelijk verstopt gevoel of met frequente stoelgang.

Dus als je merkt dat je naar de wc gaat vaak (of niet vaak genoeg) je misschien wel die lijden aan fibromyalgie.

Frequent urineren

Nog een van de vreemde, maar pijnloos symptomen van fibromyalgie is veelvuldig urineren. In feite zal iemand die lijdt aan dit symptoom vinden ze hebben de onbedwingbare behoefte om te urineren, ongeacht hoe weinig ze drinken of hoe vaak ze gaan.

En terwijl dat misschien niet klinken als een ernstig probleem, stel dat u plassen echt slecht, maar niet in staat om op te staan ​​als gevolg van uw ernstige fibromyalgie pijn. Of voorstellen dat het kleine beetje slaap je in staat bent om aan de slag onderbroken door een behoefte om de badkamer te gebruiken. Dat maakt frequent urineren een vrij onaangename symptomen te hebben.

jeuk

Jeuk is een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie en is één van de meest ergerlijke. In feite, sommige mensen met fibromyalgie jeuk zeggen dat het erger dan de pijn. In wezen, het is een gevoel van insecten kruipen op je huid of ernstige jeuk die je gewoon niet kan lijken te genezen.

Geen enkele hoeveelheid crème of lotion lijkt echt te helpen en krassen gewoon laat uw huid bloedige zonder enige verlichting. Natuurlijk zou niet veel mensen direct associëren jeuk met fibromyalgie, waardoor dit een symptoom dat is heel gemakkelijk over het hoofd maakt.

Tintelingen of Numb handen en voeten

In aanvulling op de pijn van fibromyalgie, veroorzaakt een aantal andere sensaties in je lichaam. Een van de meest voorkomende is een gevoel van tintelingen in uw handen of voeten. Je hebt waarschijnlijk het gevoel als wat het voelt als je ledematen herkennen “in slaap te vallen.”

Het is een gevoel van gevoelloosheid in de ledematen, gevolgd door een tintelend gevoel als het gevoel terugkeert. Maar terwijl iedereen heeft een been in slaap te vallen van tijd tot tijd na het slapen of zittend op het, de sensatie van fibromyalgie kan optreden op elk moment en wordt meestal over het hoofd gezien door mensen die lijden aan de aandoening.

Fibromyalgie veroorzaakt een breed scala aan symptomen, en de meeste zijn gemakkelijk te missen als je niet voorzichtig bent. Dus altijd voor zorgen dat de symptomen zorgvuldig te overwegen en maak kennis met de arts als ze ernstig worden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *