6 dingen fibromyalgie patiënten moeten stoppen met het doen

Dit artikel is gebaseerd op de 30 Dingen om te stoppen met het doen om jezelf.  Toen ik het las, kon ik niet helpen, maar denk maar hoe waar zo velen van hen waren en dacht dat er bepaalde mensen die vooral geschikt voor degenen onder ons die lijden aan Fibro, CVS en andere slopende omstandigheden waren.

16 Things fibromyalgie-patiënten moet stoppen met het doen

 1. Stop met het zetten van uw eigen behoeften op een laag pitje. –  Als u een soort van chronische invaliderende aandoening, moet u uw eigen behoeften op de eerste plaats. Zelfs als je de gezondste persoon op de planeet, moet je niet laten uw wensen gaan naar de achterkant van de lijn. Aangezien Fibro komt het meest voor bij vrouwen, dit geldt met name als vrouwen lijken te worden opgeleid die aan hun behoeften laatste zouden komen na hun echtgenoot, kinderen, kerk, banen, de inzet van vrijwilligers en iets anders dat mogelijk voor hen kon komen. Het is een wonder dat we geven onszelf elk moment op alle; helaas, te veel van ons niet.
 2. Stop tijd doorbrengen met de verkeerde people.-  Als iemand is het toevoegen van stress in je leven, is dat stress maakt je ziek. Verwijder de stress door het verwijderen van die persoon. Je mag niet in staat zijn om ze volledig te verwijderen, maar u kunt ervoor kiezen om ze te vermijden wanneer mogelijk.
 3. Stop met wrok koesteren. –  Het houden van een wrok is een onnodige stress. Het zorgt ervoor dat we negatieve gedachten over een persoon als we denken aan hen en alleen richten op die negatieve gedachten te creëren, als we moeten op zoek naar manieren om zich te concentreren op meer positieve dingen te vinden. Laat de wrok. U zult nog steeds denken van de persoon af en toe, maar als je dat doet gewoon naast zich neerleggen en de gedachte te vervangen door een gedachte van iemand die je schelen dat je doet glimlachen.
 4. Stop met het proberen om alles voor iedereen.  – De mogelijkheid om te zeggen “Nee” is een zeer tot de hoogst gewaardeerde één. Maar al te vaak die van ons met fibromyalgie zijn waarschijnlijk niet in staat om te zeggen “nee” te zijn, zich schuldig voelen als we niet kunnen of willen niet zeggen “ja”. We kunnen niet alles voor iedereen, we kunnen niet eens alles om onszelf te zijn en we hoeven niet te zijn.
 5. Stop met liegen tegen jezelf. –  Je bent ziek, geef het toe. Je voelt je niet goed. Iemand anders vraagt en je antwoorden met “Ik ben OK”, maar het is niet de waarheid. Het is niet de waarheid als je het zegt tot hen en het is zeker niet de waarheid als je het tegen jezelf zegt.
 6. Stop met het verspillen van tijd aan het uitleggen jezelf aan anderen.  – De meeste mensen niet genoeg om je zorgen te maken over uw ziekte of aandoening of waarom je niet kunt doen wat je niet kunt doen. Houd het simpel, gewoon “nee” zeggen en verder gaan. Probeer niet uit te leggen waarom je het niet kunt doen, omdat ze waarschijnlijk toch niet luisteren.
 7. Stop met het proberen vast te houden aan het verleden. –  Terwijl u in staat zijn om manieren om uw klachten te verbeteren, zult u waarschijnlijk nooit meer 100%. Er zullen altijd grenzen. Stop met het proberen om opnieuw bereiken van de niveaus van leven dat je voordat je ziekte had en beseffen dat was toen en dit is nu. Focus op wat je kunt doen in plaats van wat je gewend om te kunnen doen.
 8. Stop uitschelden jezelf voor oude fouten. –  Schuld en schuld zijn onze constante vrienden. Stop slaan jezelf over de dingen die je hebt gedaan in het verleden (of dingen die je wensen u had gedaan, maar niet deed). Het is in het verleden, laat het gaan en verder gaan. Nogmaals, focus op wat u kunt doen in de toekomst.
 9. Doe niet jaloers op anderen. – Het is zo makkelijk jaloers op wat anderen hebben of wat anderen kunnen doen te zijn. Weinig weten we beseffen dat ze hebben hun beperkingen, ook. Niemand ziet het ware leven van een ander, hun capaciteiten of handicaps, hun grenzen. Laat je leven niet beoordelen op basis van de “Jones”, echt of ingebeeld. Focus op wat je hebt, dat is prachtig.
 10. Stop met klagen en zelfmedelijden. –  Serieus! Het is ok om een medelijdenpartij keer gooien in een tijdje, maar het mag nooit langer dan 5 minuten en u moet nooit vrienden uit te nodigen. Focus op de positieve punten in het leven, zijn er vele.
 11. Stop met uitzicht op de schoonheid van de kleine momenten. –  Hoe vaak hebben we gehoord dat we moeten “stop en ruik de rozen”. Je hoeft niet echt waarderen die kleine dingen tot je ze niet meer kan doen. Dus, neem een paar momenten per dag en echt na te denken over de kleine dingen die je in staat om te genieten van waren. Schrijf ze op, zodat je later terug kunt kijken op hen wanneer u overweegt dat jammer partij.
 12. Stop met het proberen om dingen perfect te maken. – ze al zijn. Ok, misschien zijn ze niet perfect, misschien kunnen ze zelfs beter zijn dan ze nu zijn. Maar het punt is dat je nodig hebt om zich te concentreren op de werkelijkheid in plaats van perfectie. Neem kleine stappen om dingen te verbeteren en dichter bij het idee van wat u wilt dat uw leven te zijn zoals, en niet voortdurend zorgen te maken over hoe verre van perfect je nog bent.
 13. Stop met acteren alsof alles is prima als het niet is. –  Alles is NOT OK, en het is ok om de waarheid te vertellen. Als een echte vriend of iemand die echt geeft om je vraagt hoe je bent, wees eerlijk. Het automatisch beantwoorden met: “Ik voel me goed”, omdat je niet bent.
 14. Maak je geen zorgen zo veel. –  Je voelt je als het leven is uit de hand, en het is dus maak je geen zorgen over te maken. Laat het leven zijn wat het gaat worden. Controle van de dingen die je kunt controleren en laat de rest gaan. Constant verontrustende alleen u zich nog slechter voelen.
 15. Stop met de nadruk op wat je niet wilt gebeuren.  – Je wilt niet om morgen wakker in een flare, dus het is alles wat je na te denken over en je uiteindelijk het houden van jezelf uit te slapen, wat resulteert in wakker worden in een flare. Klinkt bekend? Nou, stop ermee. In plaats van te denken: “Ik wil niet …” denken “Ik wil ….”. Focus op de goede nachtrust je weet dat je krijgt en hoe groot je weet dat je morgen voelt omdat je de juiste keuzes gemaakt over de dingen die in uw controle.
 16. Ophouden ondankbaar. –  Wees dankbaar, elke minuut van de dag. Er is iets geweldig dankbaar voor te zijn. Zeg “dank u” voor de kleine dingen en menen. In plaats van boos dat iemand iets dat je van plan was te doen, want het maakte je het gevoel “nutteloos” of alsof ze dacht dat je niet je deel te doen, wees dankbaar dat ze gewoon vrijgemaakt u naar iets anders dat je wilde doen deed.

Ik waarschijnlijk zou hebben gewerkt in alle 30 van de oorspronkelijke lijst, maar deze zijn genoeg. Welke van deze heb je nodig om te werken in je leven? Wat heb je vond het belangrijk om te stoppen met het doen om zich beter te voelen? Deel uw gedachten in de reacties hieronder.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *