HET VERLIES FIBROMYALGIE GEHEUGEN EN ANDERE COGNITIEVE PROBLEMEN

Ik weet zeker dat de meerderheid van u met fibromyalgie hebben ervaren op een of ander moment, spreken over een onderwerp van het vergeten een belangrijk … eh, hoe noem je .. uh uh (snapping vingers)? Oh, de frustratie van het hebben van fibro mist, de liefdevolle term voor deze cognitieve problemen die het woord moeite met het vinden, geheugenverlies en wereldwijd begrip.

Ik probeer te lachen, noem mijn momenten “Duh! “Maar diep van binnen, het kan zeer verontrustend zijn. Sommige vragen een sterkere viscerale reactie dan anderen. Voor mij is een deel van het antwoord is trots zoveel willen consistent in mijn operatie te blijven.

Op de middelbare school, ik ben een student boven het gemiddelde in het Engels, met beugels aan de literatuur, in tegenstelling tot de grammatica. Dat gezegd hebbende, ik denk dat de rivier de woordenschat is ondiep, dus als een woord niet kan worden hersteld, op een paar synoniemen zijn direct beschikbaar. Ik ben ook één om mezelf beter te uiten door middel van het schrijven, dus als ik moeite om woorden te vinden bij het schrijven, kun je je voorstellen het bedrag van de slang en de basisterminologie van My mond vol?

Ik weet niet meer wanneer het woord onderzoek begon. Nochtans, weet ik wanneer vergroot tot het punt van vervelend. Ik was prima controle sandwiches boodschappen en vergat “vis tonijn. “Ik moest letterlijk wijzen op het element door de gesloten glazen toonbank. Op dat moment vroeg ik me af of dit was wat de mensen met dementie een vroeg bekend. Het is een harde realiteit, en een enge, maar in ieder geval we hebben het geluk dat het symptoom niet duren.

Een ander symptoom is fibro mist wanneer logica of begrip is wazig. Wanneer dit gebeurt voor mij, ik voel me als een bord met de woorden “niet te berekenen” kan net zo goed op mijn voorhoofd worden geplaatst. Niet alleen is het vervelend, ik ben bang dat anderen zullen denken dat ik ben niet erg helder. Ik denk dat het meest moeilijk voor mij om het gezicht.

Pre-fibromyalgie, en voordat de ziekte hadden geleid tot het ernstige stadium, ik ben een harde werker, snelle leerling, en we genoten van een uitdaging. Ik was aangenaam verrast toen docenten en mentoren belde me slim. Om dit voordeel te verliezen, ik voel me hulpeloos en onbeholpen het is waar, alsof alle jaren van verworven kennis hebben uit me gezogen, als het zetten van een vacuüm in de tegenovergestelde richting.

Tenminste ik niet vergeten, vergeetachtig. Mijn geheugen is iets dat me trots gemaakt. Ik kon delen van een gesprek woord reciteren voor woord. Aan het werk tijdens psychiatrische interviews, met uitzondering van het nemen van gedetailleerde aantekeningen, herinnerde ik me meer van het geheugen bij het schrijven van een rapport of te bespreken tijdens een vergadering. Om deze vaardigheid te verliezen is soms moeilijk te verdragen. Sticky altijd mijn beste vriend geweest als het ging om het maken van lijsten. Nu is het een herinnering om de meeste dingen. Maak me het probleem alleen ervaren verergert, met name woordvindingsproblemen.

Zoals ik al zei, deze tekorten ontstaan ​​uit de lucht en kan hoe dan ook verdwijnen. Ik heb niet gevonden een model, en een begin van een uitslag is geen garantie voor het uiterlijk. Wanneer dit gebeurt, probeer ik een diep adem te halen en, indien nodig, anderen vertellen wie weet dat ik fibromyalgie dat ik een vervallen in het geheugen of begrip, of moeite met het vinden van de juiste woorden . Als het iemand die niet mijn conditie kent, lach ik net buiten het evenement met een grap of vraag de persoon aan “mijn geheugen op te frissen”, of iets van de Staat effect van “kan niet denken aan het woord. “Met andere woorden, ik commentaar dat veel gebruik in situaties van elke dag, zonder dat ze uit mijn cognitieve problemen kantelen.

Ik probeer elke dag te lezen, of het nieuws, research artikelen, of flyers in de mail. Ik speel ook kruiswoordraadsels en “Bookworm” (een online woordzoeker spel). Ik heb niet alleen genieten van deze activiteiten, maar ik graag denken dat ik een stap in de richting van het houden van mijn hersenen actief en sterk.

Voornamelijk probeer ik te herinneren dat mijn huidige zelf is altijd slim en bij te dragen, ongeacht eventuele beperkingen.

Loading...

48 thoughts on “HET VERLIES FIBROMYALGIE GEHEUGEN EN ANDERE COGNITIEVE PROBLEMEN

 1. Hey there I am so glad I found your website, I
  really found you by error, while I was searching on Yahoo
  for something else, Anyhow I am here now and would just
  like to say thanks a lot for a fantastic post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to read through it all at the moment but
  I have saved it and also added your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read a lot more,
  Please do keep up the excellent job.

 2. Great weblog right here! Additionally your website rather a lot up very fast!

  What host are you the use of? Can I get your associate link in your host?
  I want my site loaded up as fast as yours lol

 3. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter
  stylish. nonetheless, you command get bought an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this
  hike.

 4. Pretty section of content. I just stumbled upon your
  blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 5. My spouse and I stumbled over here from a different web page and thought I should
  check things out. I like what I see so i am
  just following you. Look forward to exploring your web page yet again.

 6. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other sites?
  I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would value
  your work. If you’re even remotely interested,
  feel free to shoot me an e-mail.

 7. Greetings! Very useful advice in this particular article!
  It’s the little changes that produce the largest changes.

  Thanks a lot for sharing!

 8. I’ll right away snatch your rss feed as I can’t in finding your email
  subscription hyperlink or e-newsletter service.

  Do you’ve any? Kindly allow me realize in order
  that I may subscribe. Thanks.

 9. Thanks for another informative blog. Where else may I get that kind of information written in such an ideal way?
  I have a challenge that I am simply now working on, and
  I’ve been on the glance out for such info.

 10. I’m not sure exactly why but this web site is loading
  very slow for me. Is anyone else having this problem or is it
  a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still
  exists.

 11. Terrific work! This is the kind of info that are meant to be shared
  around the web. Shame on Google for not positioning this post higher!
  Come on over and talk over with my site . Thanks
  =)

 12. Thank you for some other excellent post.
  Where else may just anybody get that kind of info
  in such an ideal method of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m on the search for such
  info.

 13. Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some
  of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and
  I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 14. obviously like your website however you need to test the
  spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with
  spelling issues and I find it very troublesome
  to inform the truth however I will surely come back again.

 15. I got this website from my pal who told me regarding this web
  site and now this time I am browsing this web page and reading very informative posts at this place.

 16. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year
  old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear
  and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had
  to tell someone!

 17. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand.

  It seems too complicated and very broad for me.
  I am looking forward for your next post, I’ll try to
  get the hang of it!

 18. Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the
  whole thing. Do you have any recommendations for inexperienced blog writers?
  I’d really appreciate it.

 19. you’re actually a good webmaster. The website loading pace is amazing.

  It sort of feels that you’re doing any distinctive trick.
  Moreover, The contents are masterwork. you’ve performed a excellent task on this topic!

 20. Pingback: Google
 21. of course like your web-site but you need to take a
  look at the spelling on several of your posts.
  Several of them are rife with spelling problems and I to
  find it very troublesome to tell the truth then again I will definitely come again again.

 22. I really love your site.. Great colors & theme.
  Did you make this amazing site yourself? Please reply back as I’m trying to create my very own site and would love to
  find out where you got this from or what the theme is named.
  Thank you!

 23. It’s actually a nice and helpful piece of info.
  I am satisfied that you simply shared this useful info with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 24. Heya i’m for the first time here. I found this board
  and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.

 25. Good site you have here.. It’s difficult to find high-quality writing like yours nowadays.
  I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 26. Usually I do not learn article on blogs, however I wish
  to say that this write-up very forced me to
  try and do it! Your writing style has been amazed me.
  Thank you, very nice post.

 27. I needed to thank you for this fantastic read!! I
  definitely loved every little bit of it.

  I’ve got you book marked to look at new stuff
  you post…

 28. Ahaa, its good discussion concerning this piece of writing at this place at this
  webpage, I have read all that, so at this time me also commenting at this
  place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *