HET VERLIES FIBROMYALGIE GEHEUGEN EN ANDERE COGNITIEVE PROBLEMEN

Ik weet zeker dat de meerderheid van u met fibromyalgie hebben ervaren op een of ander moment, spreken over een onderwerp van het vergeten een belangrijk … eh, hoe noem je .. uh uh (snapping vingers)? Oh, de frustratie van het hebben van fibro mist, de liefdevolle term voor deze cognitieve problemen die het woord moeite met het vinden, geheugenverlies en wereldwijd begrip.

Ik probeer te lachen, noem mijn momenten “Duh! “Maar diep van binnen, het kan zeer verontrustend zijn. Sommige vragen een sterkere viscerale reactie dan anderen. Voor mij is een deel van het antwoord is trots zoveel willen consistent in mijn operatie te blijven.

Op de middelbare school, ik ben een student boven het gemiddelde in het Engels, met beugels aan de literatuur, in tegenstelling tot de grammatica. Dat gezegd hebbende, ik denk dat de rivier de woordenschat is ondiep, dus als een woord niet kan worden hersteld, op een paar synoniemen zijn direct beschikbaar. Ik ben ook één om mezelf beter te uiten door middel van het schrijven, dus als ik moeite om woorden te vinden bij het schrijven, kun je je voorstellen het bedrag van de slang en de basisterminologie van My mond vol?

Ik weet niet meer wanneer het woord onderzoek begon. Nochtans, weet ik wanneer vergroot tot het punt van vervelend. Ik was prima controle sandwiches boodschappen en vergat “vis tonijn. “Ik moest letterlijk wijzen op het element door de gesloten glazen toonbank. Op dat moment vroeg ik me af of dit was wat de mensen met dementie een vroeg bekend. Het is een harde realiteit, en een enge, maar in ieder geval we hebben het geluk dat het symptoom niet duren.

Een ander symptoom is fibro mist wanneer logica of begrip is wazig. Wanneer dit gebeurt voor mij, ik voel me als een bord met de woorden “niet te berekenen” kan net zo goed op mijn voorhoofd worden geplaatst. Niet alleen is het vervelend, ik ben bang dat anderen zullen denken dat ik ben niet erg helder. Ik denk dat het meest moeilijk voor mij om het gezicht.

Pre-fibromyalgie, en voordat de ziekte hadden geleid tot het ernstige stadium, ik ben een harde werker, snelle leerling, en we genoten van een uitdaging. Ik was aangenaam verrast toen docenten en mentoren belde me slim. Om dit voordeel te verliezen, ik voel me hulpeloos en onbeholpen het is waar, alsof alle jaren van verworven kennis hebben uit me gezogen, als het zetten van een vacuüm in de tegenovergestelde richting.

Tenminste ik niet vergeten, vergeetachtig. Mijn geheugen is iets dat me trots gemaakt. Ik kon delen van een gesprek woord reciteren voor woord. Aan het werk tijdens psychiatrische interviews, met uitzondering van het nemen van gedetailleerde aantekeningen, herinnerde ik me meer van het geheugen bij het schrijven van een rapport of te bespreken tijdens een vergadering. Om deze vaardigheid te verliezen is soms moeilijk te verdragen. Sticky altijd mijn beste vriend geweest als het ging om het maken van lijsten. Nu is het een herinnering om de meeste dingen. Maak me het probleem alleen ervaren verergert, met name woordvindingsproblemen.

Zoals ik al zei, deze tekorten ontstaan ​​uit de lucht en kan hoe dan ook verdwijnen. Ik heb niet gevonden een model, en een begin van een uitslag is geen garantie voor het uiterlijk. Wanneer dit gebeurt, probeer ik een diep adem te halen en, indien nodig, anderen vertellen wie weet dat ik fibromyalgie dat ik een vervallen in het geheugen of begrip, of moeite met het vinden van de juiste woorden . Als het iemand die niet mijn conditie kent, lach ik net buiten het evenement met een grap of vraag de persoon aan “mijn geheugen op te frissen”, of iets van de Staat effect van “kan niet denken aan het woord. “Met andere woorden, ik commentaar dat veel gebruik in situaties van elke dag, zonder dat ze uit mijn cognitieve problemen kantelen.

Ik probeer elke dag te lezen, of het nieuws, research artikelen, of flyers in de mail. Ik speel ook kruiswoordraadsels en “Bookworm” (een online woordzoeker spel). Ik heb niet alleen genieten van deze activiteiten, maar ik graag denken dat ik een stap in de richting van het houden van mijn hersenen actief en sterk.

Voornamelijk probeer ik te herinneren dat mijn huidige zelf is altijd slim en bij te dragen, ongeacht eventuele beperkingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *