5 REDENEN WAAROM JE NIET ELKE DAG MOET DOUCHE

Tijd om te douchen! Maar wacht, moet het worden? Als je denkt dat je nodig hebt om elke dag te douchen, kan het nog een keer na te denken. Toen ik een kind was, waren haar ouders hebben de gewoonte van de dagelijkse bad in de kop ingevoerd, maar de waarheid is dat de douche of elke dag baden, waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen. Natuurlijk, net als velen van ons, dit zal je verrassen, want wij zijn tegen het opgeven van de douche, maar dit kon alleen het doen van uw lichaam een ​​groot plezier.

Hier zijn 5 redenen waarom je niet elke dag dient een douche:

1. Is het wegsnijden van de huid

Zeep en warm water absorberen vocht uit het lichaam. Daarom, al die lange en ontspannen hete baden in de winter en douches, echt meer toe te voegen aan uw schilferige huid droge winter. Dit op zijn beurt leidt tot meer scheurtjes in je huid, waardoor het risico van infecties. Kies voor kortere douches en warme temperaturen, en na het verlaten van de douche, zorg ervoor om verloren vocht aan te vullen met lotion of crème vertrouwen.

2. Het is niet zo vies als je denkt

Tenzij veel zweet door inspanning of werk, heb je niet nodig hebben een bad of dagelijks douchen. Volgens Dr. Casey Carlos, assistent professor in de geneeskunde in de verdeling van de dermatologie aan de Universiteit van Californië, de meeste mensen maken gebruik van zeep, waar je echt niet nodig hebt. Carlos zei dat de huid echt doet een geweldige job in reiniging zelf, wat betekent dat het niet nodig is om te wassen van top tot teen. Carlos aangeraden dmv oksels, liezen en voeten – plaatsen die een groter potentieel voor geur hebben – en borst, rug, benen en armen te slaan.

3. U zult uw haar en nagels droog

Net als de huid, was je haar elke dag zal hem ontdoen van natuurlijk voorkomende oliën, die het droog zal maken. moet je haar niet meer dan een of twee keer per week te wassen. Douchen te vaak kan ook ruïneren uw nagels. Warm water maakt je nagels groeien, die zal breekbaar en gemakkelijker te kraken.

4. Elimineert de goede bacteriën.

Hoewel het misschien lijkt dat de dagelijkse wegspoelt neem de icky kiemen, douchen te vaak kan de microbiome van je lichaam, dat is de verzameling van microben die in en op het menselijk lichaam daadwerkelijk in gevaar brengen. Zonder hen zou je immuunsysteem, de spijsvertering en het hart stoppen met werken. Beschadiging van de microbiome kan ook leiden tot een uitbraak van acne.

5.’re water te verspillen.

Het gemiddelde gezin van vier personen verbruikt ongeveer 400 liter water per dag. Als niet douchen elke dag zal helpen om dit nummer, en als het water is een kostbaar goed, dit is een belangrijk doel om te overwegen. Badkamers gebruiken bijna drie keer meer water dan de douche, dus indien mogelijk, kiezen voor een douche. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een douchekop zonder motor af en houd de duur van de douche in minder dan tien minuten.

DELEN  deze belangrijke informatie ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *