Dyskinesie: Een bijwerking veroorzaakt door een gemeenschappelijke behandeling van fibromyalgie

DYSKINESIE EN FIBROMYALGIE

We weten nog steeds niet wat fibromyalgie veroorzaakt. We hebben vaak te maken met een klasse van geneesmiddelen die gewoonlijk worden gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals epilepsie. Hoewel deze medicatie kan helpen bij het beheren van de symptomen van fibromyalgie, kunnen ze een waaier van bijwerkingen zoals dyskinesie ook veroorzaken.

Dyskinesie is een aandoening die veroorzaakt vaak ongecontroleerde bewegingen van de ledematen. En het kan heel moeilijk te beheren als je het hebt voor lang worden. Dus wat is nu precies dyskinesie, wat is de link naar fibromyalgie, en wat kunt u doen om het te behandelen?

Wat dyskinesie?

Tardieve dyskinesie of TD, is een veel voorkomende bijwerking van geneesmiddelen voor de behandeling van epileptische aanvallen. Een in het bijzonder we moeten kijken als het gaat om fibromyalgie is gabapentine. Gabapentine werkt door het kalmeren van de interactie tussen de zenuwen in de hersenen. Dit is effectief voor het behandelen van aanvallen die worden veroorzaakt door interacties tussen deze zenuwen snelvuur. Maar het wordt ook vaak gebruikt voor de behandeling van fibromyalgie.

Gabapentine kan werken voor het beheer van veel van de symptomen van fibromyalgie. Interessant is dat in aanvulling op de pijn, het is vaak voorgeschreven voor de behandeling van bepaalde chronische jeuk die wordt geleverd met fibromyalgie. Het is een symptoom we niet vaak denken als het gaat om fibromyalgie, maar de chronische jeuk kan een van de ergste elementen van de aandoening zijn als je er last van hebben.

Omdat chronische jeuk blijkt het resultaat van interacties tussen zenuwen, kan gabapentine behandeling jeuk helpen.

Maar het kan ook leiden tot dyskinesie. Dyskinesie is in principe een onbedwingbare neiging om je benen of armen rukken. Maar het kan ook andere, minder voor de hand liggende dingen zoals trending markt of smakken je lippen. De aandoening is meestal erger als je in rust, wat slaap problemen veroorzaakt door fibromyalgie kan verergeren. Maar daarnaast, TD kan je je hoofd schudden, knipperen, of zelfs je tong steken zonder te beseffen je echt doen.

Dyskinesie en fibromyalgie

Er wordt aangenomen dat TD wordt veroorzaakt door lage niveaus van de neurotransmitter dopamine. Lage dopamine niveaus zijn eigenlijk heel vaak voor bij mensen met fibromyalgie, hoewel we weten niet waarom. Maar TD lijkt meer van een bijwerking van geneesmiddelen die worden gebruikt om fibromyalgie te behandelen als een complicatie van fibromyalgie zelf.

De meest waarschijnlijke reden dat iemand TD zou ontwikkelen, is als ze het nemen van een geneesmiddel, zoals een SSRI of een anti-inbeslagneming medicatie voor ten minste drie maanden. En we weten dat de meerderheid van de mensen die last hebben van zowel de TD en fibromyalgie hebben de neiging om oudere vrouwen zijn.

Dus, mensen die op dit moment worden behandeld fibromyalgie met deze soorten drugs hebben een hoger risico op het ontwikkelen. En er zijn veel anekdotische verhalen van mensen die zijn ontstaan ​​als gevolg van hun drug fibromyalgie. Als u geïnteresseerd bent, kunt u waarschijnlijk vragen rond de gemeenschap van fibromyalgie en vind mensen die een soortgelijke ervaring hebben gehad.

Hoe wordt het behandeld?

De beste manier om TD te genezen is om gewoon te stoppen met de medicijnen die de oorzaak zijn. Natuurlijk, dit is niet altijd een optie. Veel mensen zijn afhankelijk van deze geneesmiddelen om hun fibromyalgie symptomen onder controle te houden. En je moet nooit stoppen met het innemen van medicijnen op uw eigen zonder een arts te raadplegen.

Als u denkt dat u last heeft van TD, kun je naar een arts voor een test. De arts zal bepalen of u last heeft van onwillekeurige bewegingen. Zij kunnen besluiten dat dit het resultaat is van uw medicijnen, of is het mogelijk dat u lijdt aan een andere aandoening die onwillekeurige bewegingen veroorzaakt. Er zijn een aantal van deze voorwaarden, met inbegrip van een hersenverlamming, hersentumoren, of de ziekte van Parkinson. Het gaan naar een arts is een goede manier om een ​​aantal van deze alternatieven te elimineren.

Er is geen geneesmiddel dat momenteel door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van TD, maar sommige psychiatrische medicijnen kunnen helpen. Anderen hebben gemeld succes met de behandeling van de ziekte met voedingssupplementen zoals gingko, maar het wetenschappelijk bewijs hiervoor is enigszins beperkt.

Als de TD echt slopende, moet u beslissen met uw arts of de voordelen die je krijgt van medicatie is de bijwerkingen. Het is een ongelukkige positie te zijn, maar we hebben echt geen andere goede alternatieven op dit moment.

Dus, laat het ons weten. Heeft u last van TD? Is het met betrekking tot uw medicijnen voor fibromyalgie? Hoe heb je besloten wat je moet doen? Zijn alle supplementen helpen? Laat het ons weten in de commentaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *