FIBROMYALGIE EN RUG PIJN: HOE OM HULP TE KRIJGEN

Deze twee chronische pijn aandoeningen gaan vaak hand in hand, en deskundigen zijn van mening dat behandeling nodig heeft om hen zowel gezamenlijk als afzonderlijk te richten.

Fibromyalgie en rugpijn: How to Get Relief

Wanneer u fibromyalgie, kan het lijken dat je gewoon niet een pauze van pijn en fibromyalgie Bovendien krijgen, kunt u een zere terug hebben. Maximaal twee derde van de mensen met chronische lage rugpijn hebben ook fibromyalgie en tot 49 procent van de mensen met fibromyalgie hebben pijn in de onderrug.In feite, pijn in de rug is zo vaak voor bij mensen met fibromyalgie was ooit een van de symptomen die artsen gevraagd om een ​​diagnose van fibromyalgie te geven.

Er is geen twijfel dat het leven met fibromyalgie is uitdagend genoeg op zichzelf en deze uitdaging lang geleden mayorcuando heb je ook pijn in de rug. Maar het kan je het gevoel een beetje beter te leren kennen is er een verklaring voor de intensiteit van de pijn die je doormaakt.

“Zowel rugpijn zoals fibromyalgie behoren tot een groep van aandoeningen genaamd centrale overgevoeligheidsyndromen”, zegt Ronald Staud, arts, professor in de geneeskunde aan de Universiteit van Florida in Gainesville. Hoewel de wortels van de twee ziekten verschillen – bijvoorbeeld rugpijn kan worden veroorzaakt door een beschadigde tussenwervelschijf – pijn ervaring van beide voorwaarden enkele overeenkomsten. Onder hen is het gevoel dat deze omstandigheden leiden tot chronische pijn je in een soort “high alert” (artsen noemen hyperexcitatie). En dan, om het allemaal, pijn draagt ​​je naar beneden, waardoor vermoeidheid, depressie en angst dat leven met fibromyalgie en pijn in de rug nog meer vermoeiend te maken.

“De hyperexcitatie is echt een normale reactie,” zegt Dr Staud, normaal, ja, maar dopen de situatie niet helpen de juiste combinatie van behandelingen om twee zeer pijnlijke problemen te verlichten vinden.

Het is essentieel om een ​​nauwkeurige diagnose van uw pijn in de rug krijgen. Volgens Staud, kunnen veel artsen die fibromyalgie behandelen ook de mogelijke oorzaken van pijn in de rug te beoordelen.Echter, vragen om een ​​verwijzing naar een pijn specialist als u twijfelt over het vermogen van uw arts om de factoren die bijdragen aan uw pijn in de rug te analyseren en passende medische behandeling voor te schrijven.

De behandeling van fibromyalgie en pijn in de rug

De pijn medicatie is meestal deel uit van het recept voor de behandeling van de symptomen van fibromyalgie, maar vaak is niet genoeg voor de meeste mensen, vooral als een back probleem is betrokken. Maak een gezamenlijk plan van de behandeling is een must, zegt Staud. Dit wordt nog meer nodig als je een specifieke behandeling voor je rug nodig hebben. Hou dit in gedachten om een ​​uitgebreide behandeling strategie die traditionele en alternatieve benaderingen kunnen combineren creëren.

Veranderingen in de levensstijl .

Zowel rugpijn en fibromyalgie symptomen kunnen verbeteren terwijl u werkt in een gezondere levensstijl: aanpassen van uw dieet, meer gebruik wordt gemaakt en het verliezen van gewicht is noodzakelijk en zal voordelen opleveren.

Behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Angst, depressie en slaapproblemen veroorzaakt door hevige en voortdurende pijn kan voelen pijn erger.Volledige behandeling strategieën kunnen onder meer therapie en medicijnen die depressie en angst te richten, zegt Staud.

Fysiotherapie.

“Rugpijn is de steunpilaar van fysiotherapeuten,” zegt Staud. Fysiotherapeuten kan je leren om effectiever te verplaatsen door middel van de dag en laten u oefeningen en strekt zich uit tot rugpijn te verlichten en misschien het gemakkelijker maken om te leven met fibromyalgie.

Alternatieve behandelingen.

Acupunctuur, biofeedback en muziek therapie kan helpen verlichten van pijn in de rug. Volgens Staud, specialist in pijnbestrijding goed voorbereid zijn om de complexiteit van de pijn onder ogen zien en staan ​​open voor alle vragen die u heeft over alternatieve benaderingen. Praat met uw arts over de opties overweegt ook zal u helpen een interactie tussen alternatieve behandelingen en medicijnen te voorkomen.

Onderwijs.

Tot slot, het verwerven van enige kennis over hun kwalen kan het helpen om een ​​deel van de angst u kan worden gevoel te verlichten. Praat met uw arts over de fysiologie van de pijn en de complexe factoren die hun perceptie van pijn beïnvloeden wanneer ze geconfronteerd worden met de voorwaarden in verband met hypersensibilisatie apparatuur.

Als u worstelt met pijn in de rug en fibromyalgie, kunt u het gevoel alsof hij twee veldslagen aan het vechten waren. Maar een combinatie van therapieën, sommige richten op fibromyalgie, andere geleid tot pijn in de rug, en sommige gericht op zowel samen, is meer kans op verlichting van de symptomen te brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *